doru3160 Postat Mai 3, 2020 Partajează Postat Mai 3, 2020 Cu partea a doua, parca as fi de acord, e lesne de masurat, chiar o placere, dar la robustete, parca mai robust mi se pare un cablaj unde terminalele sunt scurte si piesele mai bine fixate mecanic. Acum 12 minute, +_Florin_+ a spus: astfel de realizare se pretează acolo unde se cere robustețe mecanică deosebită Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Mai 3, 2020 Partajează Postat Mai 3, 2020 Acum 9 minute, doru3160 a spus: ........ parca mai robust mi se pare un cablaj unde terminalele sunt scurte si piesele mai bine fixate mecanic. La un cablaj obișnuit lipiturile sunt mai firave, în timp poate apărea fenomenul de "lipitură rece" - contact imperfect sau întrerupere in acel punct. M-am confruntat de-a lungul timpului cu astfel de "defecte" inclusiv la cablaje (aparate) realizate industrial. Alta e situația în care introduci terminalul piesei vreo 5mm în gaura acelui nit de cupru și cositorești, lipitura e mult mai robusta și rezistentă în timp. La asta m-am referit când am spus "siguranță în funcționare". Și dpdv mecanic e rrobust și rezistent tocmai că terminalele sunt mai lungi și au o anume elasticitate, în caz de lovitură/șoc mecanic nu forțează atăt de rău în lipitură. În fine, părere personală Link spre comentariu
icar Postat Mai 3, 2020 Autor Partajează Postat Mai 3, 2020 Acum 21 ore, alcon a spus: Presupun că ţi-ar place aşa ceva... Da, arata bine, retro! Link spre comentariu
-Atlas- Postat Mai 5, 2020 Partajează Postat Mai 5, 2020 Acum 11 ore, Spitfire a spus: Aia era ELECTRONICĂ! Buna Poi totul evolueaza. Cum ar fi acum sa lucram in Fortran si memorii de ferita.In Basic ar fi deja aur.Eu le-am prins si pe alea. Poi nu ar exista 99.(9) din internet. Eu am inceput sa"lipesc" in '74,clasa 1,cu invatatorul.Radio cu un tranzistor(EFT317-319). Au cam trecut vremurile alea. Primul PC 386SX16 in'94,Windows era doar o tentativa la NC,DN si Xtreegold. Cel mai probabil multi useri de aici nici nu stiu ce inseamna NC si DN. Spor tuturor Alex Link spre comentariu
icar Postat Mai 5, 2020 Autor Partajează Postat Mai 5, 2020 (editat) Acum 11 ore, Spitfire a spus: Aia era ELECTRONICĂ Ehe, si firele legate frumos, manunchi, cu ata, lipiturile sigilate cu un fel de "oja". Da Atlas, Norton Comander, Basic, Fortran, le-am mai mestecat si eu. Am avut, in laborator un aMIC, faceam programe in Basic. Apoi, HC-95 si un 384. Din pacate, nu m-a interesat problema, asa ca am ramas de caruta. Pasareasca imi pare ce se vorbeste acum, nu alt-tab, control-v sau sift-alt-delete, de oe vremea cind nu aveai ...șoricel. (maus, pentu cine nu stie) Editat Mai 5, 2020 de icar Link spre comentariu
yo2mhj Postat Mai 20, 2020 Partajează Postat Mai 20, 2020 In curând o să sosească la dumneavoastră așa ceva... Link spre comentariu
Усилитель Postat Mai 20, 2020 Partajează Postat Mai 20, 2020 colectia mea de reglete nos cumparate de la valtek_2005 din Bucuresti Link spre comentariu
alcon Postat Mai 20, 2020 Partajează Postat Mai 20, 2020 (editat) Exact ceea ce trebuie să nu ne lipsească din dotare! Editat Mai 20, 2020 de alcon Link spre comentariu
Postări Recomandate