Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cutii / sasiuri

cristinel_bm

Postări Recomandate

La 05.04.2022 la 19:29, cristinel_bm a spus:

Salut! ... din pacate nu lucrez cu aluminiu. Doar tabla de fier (OL37)

Salut !

Nu lucrezi cu aluminiu in sensul ca nu poti face cutii din el pentru ca e mai complicat de sudat si nu ai tehnologia necesara ? Dar daca as vrea doar niste panouri de aluminiu simple, drepte, doar decupate la laser, se poate ? Eventual cu materialul meu, daca nu ai tu (desi cred ca imi este foarte greu sa gasesc niste bucati mai mici de aluminiu de 2mm, in genral se vinde la foi mari de 1-2 mp)...

Link spre comentariu
Acum 7 ore, Blacksmith a spus:

Salut !

Nu lucrezi cu aluminiu in sensul ca nu poti face cutii din el pentru ca e mai complicat de sudat si nu ai tehnologia necesara ? Dar daca as vrea doar niste panouri de aluminiu simple, drepte, doar decupate la laser, se poate ? Eventual cu materialul meu, daca nu ai tu (desi cred ca imi este foarte greu sa gasesc niste bucati mai mici de aluminiu de 2mm, in genral se vinde la foi mari de 1-2 mp)...

Salut.

Aluminiu nu este greu de taiat, dar raman mici zimțișori pe muchii pentru ca este un material moale. Nu lucrez cu aluminiu din cauza mai multor aspecte: e mai scump, e moale, placile toate sunt zgariate si ulterior este necesara munca suplimentara, sudura este scumpa si eu nu am tehnologia necesara, nu e ecranant si cu siguranta mai sunt si altele. Asadar ar iesi o cutie sau parti de cutie la un pret la care nu ar fi vandabile.

Am sa intreb la firmele cu care colaborez daca au aluminiu de 2 mm pe stoc si daca il taie, dar toate operatatiile  ulterioare debitarii le realizezi singur.

Multumesc

Link spre comentariu

Mersi !

Da, vreau doar placile simple taiate si decupate... 6 suprafete pe care le voi uni cu coltari, pentru a forma cutia.

Dar nu imi dau seama cum e cu zimtisorii aia de pe muchii. Ai cumva vreo poza ca sa vad despre ce e vorba ? 

Iar zgariate... la ce te referi, ca asa vin placile din fabrica ?

Link spre comentariu

In felul asta m-ar interesa si pe mine, eu am si placi de Al, cred ca de 2 mm sau 1.5 minim, noi, cu folie pe o parte. As vrea sa stiu un tarif pe suprafata si care sunt dimensiunile maxime pt. prindere pe CNC....ale mele au aprox. 40X100cm...nu am acum acces la ele.

Personal nu ma deranjeaza daca sunt usoare bavuri ce se pot netezi cu o pila semirotunda, dar m-ar interesa si daca se pot face zgarieturi drepte pt. indoire ulterioara pe un blat de lemn....zgarieturi de suprafata, max. 0.5mm adancime. Eventual punctate, orice care permite indoirea ulterioara fara scule necesare de indoire la 90 grade.

Insa cel mai mult m-ar interesa daca se poate face o placa de aprox. 40X30cm, cu gauri pt. socluri de lampi si diverse alte decupari mai mici.

Ar fi interesant si cu placile dv, dar as prefera sa folosesc intai din ce am, e destul de scump aluminiul in placi de calitate...

Link spre comentariu

Caragea.Aluminiul are intr-adevăr probleme la taiatul cu laser.

Pentru decupări se poate folosi traforajul cu pânza metal.

Pentru indoit se folosesc două corniere prinse,preferabil,in doua menghine.Inainte de a bate cu ciocanul de lemn se foloseşte o placă de lemn tare.În aia se bate cu ciocan de fier.

Nu poţi îndoi pe blat lemn!

Link spre comentariu

Salut. Am primit raspuns azi si din pacate, nu au aluminiu si nici nu taie!

Asadar doar cu piese de fier va pot ajuta.

Gauri rotunde in aluminiu puteti face cu freze de lemn, am facut si eu, de indoit, puteti face un sant cu flexul, cat de adanc vreti pe langa un dreptar de fier sau lemn, iar daca faceti sanțul drept pe acolo se va indoi perfect dar doar o data!

Editat de cristinel_bm
Link spre comentariu

Aluminiul se poate debita cu plasma. E adevarat, in conditii speciale - se foloseste un amestec de aer si metan si a unor consumabile specifice (electrod, shield, nozzle, etc)

Am debitat aluminiu cu grosime de 3 si 4 mm si in absenta metanului din amestec (aer-aer). Taietura este una rugoasa. Se poate slefui ulterior.

Debitarea in sine genereaza o pulbere care este daunatoare sanatatii  si necesita folosirea filtrelor pentru absorbtia acesteia.

Link spre comentariu

Aluminiul se debiteaza cu ghilotina. Iese perfect. Gaurile mari, daca aluminiul e mai gros, min 1.5mm se pot  face cu burghiul in trepte. 

Eu le fac cu niste prese-ghilotina facute de mine pe strung, am mai multe dimensiuni. Calitatea este mult mai buna decat cu orice alte metode. Duce si tabla fier sub 1mm,gen cutii CD-DVD... 

2cutie10.jpg

burghiu-pentru-metal-in-trepte-titan-spi

Editat de Усилитель
Link spre comentariu

Se poate alege orice culoare pentru vopsire electrostatica ? 

De exemplu, un "verde armata" este realizabil ?

Daca nu, spune-mi tu ce culori ai disponibile...

1934 Army BC-157-A Radio Receiver And Transmitter - YouTube

Editat de Blacksmith
Link spre comentariu
La 30.01.2023 la 16:45, Blacksmith a spus:

... nu imi dau seama cum e cu zimtisorii aia de pe muchii.

Arata ca placile de otel debitate cu autogenul, dar la scara mai mica. Aluminiul se poate taia cu jet de apa.

Tabla de aluminiu si cea de inox vin acoperite cu o folie de plastic, care ar trebui sa le fereasca de zgârâieturi.

Link spre comentariu
Acum 3 ore, Blacksmith a spus:

Se poate alege orice culoare pentru vopsire electrostatica ? 

De exemplu, un "verde armata" este realizabil ?

Daca nu, spune-mi tu ce culori ai disponibile...

1934 Army BC-157-A Radio Receiver And Transmitter - YouTube

culorile pe care le au sunt din paletarul RAL. il cauti pe net si vezi codurile de culoare care ti-ar conveni. Intradevar, nu le au pe toate dar au o mare parte. Scrie-mi pe mail si am sa iti trimit o poza cu peretele lor pe care se gasesc mostre si codul de culoare. Nu uita ca vopsirea electrostatica pe care o face firma asta este o vopsire industriala, nu iese ca si vopseaua de pe masini. Mail-ul il gasesti mai sus.

Link spre comentariu
La 11.02.2022 la 14:40, saptemari a spus:

Si eu zic la fel:

index.jpg

Iese foarte bine, nu bine - ca in imaginea de mai sus in care se poate vedea o carcasa construită de Cristi

Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...
  • 6 luni mai târziu...

UPDATE !!!

Vand cutii sau parti de cutii pentru orice montaj, realizate dupa schita clientului (.jpg, .pdf, .dwg, .dxf) care sa contina toate cotele necesare.
Preturile (contin realizarea decupajelor, indoirea tablei, sudura si prelucrarea ei, filetarea gaurilor si suruburile necesare asamblarii cutiei) se calculeaza dupa cum urmeaza:

- 0,11 lei / cmp tabla Fe (OL37) de 1 mm grosime folosita
- 0,13 lei / cmp tabla Fe (OL37) de 1,5mm grosime folosita

- 0,14 lei / cmp tabla Fe (OL37) de 2 mm grosime folosita
- pentru cutii mici dar cu multe decupaje si multe suduri va rog sa cereti cotatie de pret
- pentru cutii mari sau pentru mai multe cutii comandate odata se poate acorda reducere!

La cerere se ofera si vopsire electrostatica (vopsire industriala) la pretul de 150 lei mp.

SINGURUL MATERIAL FOLOSIT ESTE TABLA DE FIER !!!

Cer si ofer seriozitate si calitate!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări