Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

conversie 24v AC la 220 v AC

lm80

Postări Recomandate

Buna ziua. 

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema:  Doresc sa convertesc 24v AC  in 220v AC. Mai exact este un beci de bloc in care este facut sistemul de iluminare cu 24v AC  si vreau sa fac din acest 24AC  220v AC. TRansformatorul coborator montat nu stiu cati amperi debiteaza dar nu cred ca mai mult de 10 A. Se poate face cu invertor 24vDC - 220vAC ?  Sau acei 24vAC ii redresez , filtrez si apoi ii dau invertorului?.

Cu acei 220v AC  o sa alimentz maxim consumator / consumatori de 1000 W .  Multumesc 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• lm80

3

• QQme

2

• Haralambie

1

• modoran

1

Top autori în acest subiect

Inca un transformator identic cu cel din instalatie ,legat corespunzator .Trebuie verificat traful existent si aflata putera lui .

Nu cred ca ajunge la 1000W nu VA.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Nu-s cumva ceva norme de electrosecuritate ce impiedica sa aduci 220V in subsoluri ?    Altfel bagi un prelungitor lung de la tine in casa si ai rezolvat problema, platind curentul pe banii tai.  Tu vrei sa-ti faci atelier in beci, dar curentul consumat e la comun sau cum ?

Link spre comentariu

Deci nu va taia cu flexul in beci sub nici o forma .

Ramane varianta cu 2 acumulatori 12V si min 45Ah ,inseriati ,care se incarca din 24 V disponibil ( redresat si limitat ) si un UPS de 24V/ invertor de min 1500VA .

Pentru utilizari de scurta durata .

Dar pana ne spune cu ce consuma 1000W totul e cancan .

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Consumul mediu constant o sa fie 4-500W dar poate o sa se ajunga la varfuri de 7-800W daca nu chiar 900. Intrebarea nu este pentru mine ca eu am atelierul in balcon . Este pt un amic care sta la etajul 4... deci are ceva cablu de tras si nici nu stiu perfect de ce putere are nevoie . La puteri de pana-n 500W nu ar merge cu o redresare de forta si condensatori pe la 50.000uF pentru acoperire varfuri ? Multumesc 

Link spre comentariu

Eu l-aş sfătui pe vecin să folosească scule cu acumulatori dacă vrea să lucreze în subsol.O dublă transformare (230V-24V şi iar 24V-230V)va duce la pierderi mari şi nu rezolvă nimic.

Altă variantă ar fi folosirea unor scule de 18-24V cu acumulatorii uzaţi (uşor de găsit şi ieftine)şi alimentarea lor prin traful existent de 24V şi o redresare+filtrare corespunzătoare.

Editat de validae
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări