DFCprime Postat Aprilie 29, 2020 Partajează Postat Aprilie 29, 2020 Buna seara! Fiind nou pe acest forum, am zis să împărtășesc cu voi una din pasiunile mele legate de lumea electronici pentru a mă integra mai repede printre voi. Totul a început odată cu anul 2020 când am avut revelația de a căuta pe OLX calculatoare cu ecrane LED sau VFD și în cazuri mai restrânse cu tuburi Nixie. Așa că am început să investesc toți banii ce rămâneau la final de lună (din bugetul de studenție) în calculatoare "vintage" de toate felurile, funcționale sau nefuncționale (pe care le am reparat sau măcar am încercat). Situația actuală mi-a oprit din elan, însă imediat după ce totul revine la normal, o să ies din nou la vântoare prin târguri sau OLX. Sper să vă placă acest hobby și sper să gasesc și alți pasionați aici pe forum și de ce nu, să pot să imbogățesc colecția cu ajutorul membrilor. 2 Link spre comentariu
VTP Postat Noiembrie 4, 2020 Partajează Postat Noiembrie 4, 2020 Am avut, in timp, mai multe astfel de "jucarii" cu leduri sau tuburi cu descarcare in gaz. Nu cred ca mai am straine, dar, pe undeva, ar trebui sa gasesc un calculator romanesc, cu anexe ( cutie, husa, prospect )! Te intereseaza, daca il gasesc? Sanatate! Link spre comentariu
mister_rf Postat Iulie 15, 2021 Partajează Postat Iulie 15, 2021 Acum iata ca o sa redeschid eu topicul acesta dupa un an de zile. Sunt si eu un colectionar de masini de calcul-calculatoare de birou/buzunar. Colectia mea a inceput ca o completare la colectia de circuite integrate/procesoare, in ideea de a gasi componente/circuite din perioada anilor 1960-1980 Fara sa bag de seama am inceput sa adaug si cateva masini de calcul mecanice si problema s-a complicat. Ca sa pot sa vad ce am si sa ma lamuresc care-i situatia pe aceasta tema de colectionare, am ajuns sa organizez si o mica expozitie temporara in 2018. Am avut noroc ca nu era pandemie, ca vremea era frumoasa afara (primavara) si ca nu am avut prea multe probleme de rezolvat in acea perioada. Problema principala a unei colectii este ca aceasta trebuie prezentata unui numar cat mai mare de persoane, ca altfel ea nu exista. Pandemia a cam schimbat un pic situatia, aveam cateva propuneri de a le expune permanent, in diverse locatii, dar care nu s-au finalizat inca. Link spre comentariu
RealAlex Postat Iulie 16, 2021 Partajează Postat Iulie 16, 2021 La o prezentare "virtuala" nu te-ai gandit? P.S. Bine te-am "regasit", nu te-am mai "vazut" de f multi ani. Link spre comentariu
mister_rf Postat Iulie 16, 2021 Partajează Postat Iulie 16, 2021 (editat) Da, exista si aceasta posibilitate, ca o prezentare in mediul online, dar necesita multa pregatire pentru a face materiale de calitate care sa capteze vizitatorii. Ca exemplu, doar prezentarea echipamentului, cu o scurta istorie, cu parametri si eventual comparatii, pentru o colectie mai mare, este o munca pentru un intreg colectiv de persoane, nu doar pentru un singur om. Am ideea de a face aceste materiale, text si audio , incarcate pe un site, care sa sustina prezentarea fizica, pentru a fi accesibile vizitatorilor prin cod QR. Am descoperit ca in practica interactiunea directa cu o parte dintre obiecte este experienta inedita pentru o mare parte din vizitatori (mai ales copiii) Editat Iulie 16, 2021 de mister_rf pics size Link spre comentariu
Neaceasca85 Postat August 17, 2022 Partajează Postat August 17, 2022 Hehe, salut mister rf, fost moderator pe aria de electronica de pe Softpedia. Acolo se afla un topic deschis in 2006 de catre djl, mutat ulterior pe aria de instalatii electrice si electrocasnice, prin care am cunoscut pe colectionarii de lampi stradale. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum