Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme telecomanda audio

Stavarache.i

Postări Recomandate

• Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Stavarache.i

8

• sorinpavel

4

• validae

3

• Усилитель

2

La prima vedere observ potenţiale probleme la lipiturile contactelor elastice de la baterii, mai ales la borna de minus (-).Chiar la limita lipiturii e posibil să se fi exfoliat şi întrerupt fin cablajul şi porţiunea cu terminalele să se fi izolat de restul traseului, chiar dacă vizual nu pare.Recomand testarea cu multimetrul setat pe ohmmetru sau buzzer.Răzuiţi traseul cu grijă de vopseaua de protecţie la circa 1 cm de fiecare lipitură suspectă şi verificaţi continuitatea între pinul lipit şi traseul mai îndepărtat.Dacă se găsesc probleme, se taie un fir de cupru neizolat dintr-un cablu liţat şi se lipeşte peste traseul întrerupt astfel încât să se asigure o continuitate şi o bună rezistenţă mecanică.

Editat de validae
Link spre comentariu

Intradevar era un contact imperfect chiar langa acel minus. Am verificat cu o lupa,  am decapat putin, am curatat circuitul, si am tras putin cositor peste si a revenit. Dar vad ca tot asa cum facea inainte. Are momente cand se blocheaza efectiv.

Editat de Stavarache.i
Link spre comentariu

Din pozitia in care e facuta poza: traseele integratului de la stanga la dreapta, randul de jos - al treilea terminal pare sa aiba traseul intrerupt putin mai incolo. Cum a zis si validae ar trebui verificate toate traseele dubioase de continuitate si eventual refacut toate lipiturile. Unele se vede ca au fost reparate, altele par sa fie originale.

Link spre comentariu

Acolo trebuie dat integratul jos curatat bine cu alcool izopropilic si lipit inapoi si verificat traseiele sa nu fie intrerupte, in zona integratului se pare sa fi luat apa si a dus la corodare cablaj

Link spre comentariu

Cand am luat eu combina muzicala, telecomanda nu functiona, avea bateriile curse si plina de coroziule in zona contactelor de la baterie si pe partea de jos a integratului. Se vede ca si cum a fost umblat acolo din cauza ca eu am curatat, am racait mai bine zis. In acest moment nu dispun decat de un letcon. Aici mai greu cu piese sau materiale prin Germania, astia nu prea repara  lucrurile ca noi. Plus de asta nici nu sunt magazine la mine in zona asta, mai ales de electronice sau piese. O sa mai incerc sa curat pe acolo si sa cositoresc mai bine zilele urmatoare cand am timp mai mult. Nu inteleg de ce are momente cand functioneaza daca ar fi ceva intrerupt.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări