Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme telecomanda audio

Stavarache.i

Postări Recomandate

Va salut. Am o oarecare problema. Telecomanda de la un sistem audio uneori face probleme. Sunt momente in care pur si simplu se blocheaza, nu mai functioneaza, si tot asa din senin isi revine, fara sa fie bruscata in vre-un fel. Am desfacut, am curatat, etc. dar tot asa. Are cineva idee care pot fi motivele?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Stavarache.i

8

• sorinpavel

4

• validae

3

• Усилитель

2

Se poate incerca refacerea lipiturii  diodei LED IR , a contactelor de la baterii , si ce mai par dubioase , privita placa cu o lupa puternica , placa luminata bine.

Link spre comentariu
9 minutes ago, sorinpavel said:

Si daca e receptorul IR din combina?Succes

In marea majoritate  a cazurilor  ,problema vine din telecomanda....identificarea cea mai simpla: privesti prin camera telefonului mobil drept in ledul IR de pe telecomanda  si apesi butoane si se vede ca daca merge ,ledul  emite  cu o lumina alb-albastruie .

Link spre comentariu
Acum 2 ore, sorinpavel a spus:

Si daca e receptorul IR din combina?Succes

Hai ca sa iti demontez argumentul  :P Mai am o telecomanda de la un alt aparat audio, si ala merge. Pala il folosesc cand da telecomanda lui da rateuri si am nevoie de ea,  doar ca trebuie sa scot celalalt aparat din priza sa nu ia comenzile ambele aparate  :P

Acum 2 ore, sorinpavel a spus:

Nu a spus daca a testat telecomanda asa ca poate fi orice.

Da, recunosc, caci telecomanda cu probleme nu am  testat-o pe alt aparat, desi am unul compatibil, dar in schimb folosesc cu brio  cealalta telecomanda pe combina respectiva si merge, atat cat se poate, pe volum macar :) Deci combina respectiva nu are probleme cu receptia senzorului, telecomanda este problema.

Editat de Stavarache.i
Link spre comentariu

Cu ce anume se schimbau ? Eu am spus de la bun inceput ca este problema de la telecomanda eu stiind ca merge cu altceva. Uite aflii acum. Cum se schimba datele problemei ? Argumenteaza te rog !

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Revin sa animez acest topic. Intradevar, eu cand am luat combina respectiva, avea telecomanda varza, baterii curse si bineinteles contacte corodate, si chiar peste lipituri. Am curatat cat am putut, si a revenit sa zic asa, dar din cand in cand facea figuri si se oprea. Am slefuit contactele la baterie, am curatat pe placa la integrat, la rezistenta, si tot ce mai avea ea acolo. Acum de cateva zile sa oprit si nu a mai revenit deloc. Azi am incins toate lipiturile iar, la contactele de la baterie, la led, rezistenta etc. dar nimic.

Link spre comentariu

Dacă puteţi face o poză HD foarte clară şi de aproape cu placa telecomenzii, partea cu trasee.Asta după o spălare temeinică.....vă pot ghida cu diagnosticarea ei.O astfel de reparaţie merită făcută doar dacă telecomanda aia e unicat şi nu există una universală ce o poate înlocui, lucru de care mă îndoiesc.Dar dacă dispuneţi de timp şi muuuultă răbdare....se poate.Poţi pierde multe ore cu aşa ceva, spun din experienţă.Şi de obicei nu merită, una universală Selecline, luată din Auchan, costă 12 Lei...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări