icar Postat Mai 14, 2020 Partajează Postat Mai 14, 2020 La 11.05.2020 la 21:00, Enulescul a spus: Astfel s-a stabilit preţul pe piaţa franceză a unui variometru “La Baleine Guérande”: două tuburi de sare pline şi două goale... Am gasit intr-o carte mai veche, o sa o caut, ca acum nu dau de ea, paginile astea. Pun poza, nu neaparat pentru inspiratie, ci pentru tema in sine: variometrul. 1 Link spre comentariu
AFCtin Postat Mai 14, 2020 Partajează Postat Mai 14, 2020 Buna seara, Variometru varianta a doua. Inca nu-i ce trebuie. Sunt multe de luat in considerare: Am observat ca inbinarea filetata mai lata de 3-4 ori decat marimea nominala a filetului da probleme. Am rezolvat asta. Piesele care se insurubeaza in cele doua piese de lemn trebuie sa aiba capul Hexagonal astfel incat sa poti tine contra cu cheia fixa cand stringi contrapiulitele Piulita de sub butonul de reglaj va fi mult mai subtire Reglajul inelului interior se face ok cu sistemul propus de dl Schorsch Urmeaza varianta 3, sper eu finala Cu stima, Link spre comentariu
AFCtin Postat Mai 15, 2020 Partajează Postat Mai 15, 2020 (editat) Buna ziua, Varianta "prefinala" Mecanica acum e OK. Reglajul e lin in ciuda erorilor de aliniere a pieselor mecanice. Urmeaza bobinarea si testele electrice Cu stima, Editat Mai 15, 2020 de AFCtin Link spre comentariu
AFCtin Postat Mai 17, 2020 Partajează Postat Mai 17, 2020 (editat) Bua seara, Variometru varianta finala Am bobinat pe rotor cu CU_EM 0.3 cate spire au incaput. 19 cu 19 Am bobbinat pe stator vreo 22 cu 22 spire Am masurat inductanta rotorului Am masurat inductanta statoruui Am scos de pe stator cateva spire astfel incat inductanta staorului sa fie aproximativ egala cu cea a rotorului Inductanta maxima a variometrului 468 uH Inductanta minima 77 uH Raport inductanta maxim/minim 468/77= 6.07 Nu e rau la prima incercare de constructie variometru . O sa acopar banda UM din doua trepte Constructia e ff pretentioasa dpdv mecanic Fabricatia pieselor cere scule si calificare de mecanica fina Bobinajul dificil Reglajul mecanic dificil de asemenea Termin si mecanica detectorului cu galena si apoi pun piesele pe o placa de lemn si termin constructia galenei pe UM Cu stima Antonio Editat Mai 17, 2020 de AFCtin 2 Link spre comentariu
Neagu Raul Postat Martie 9, 2021 Partajează Postat Martie 9, 2021 Mai sunt viabile aceste bobine pentru canalele radio AM din prezent sau sunt doar piese de colecție? Link spre comentariu
icar Postat Martie 10, 2021 Partajează Postat Martie 10, 2021 Fiind un circuit oscilant acordat, nu vad de ce nu ar fi. Am facut recent un receptor tip 0-V-0, cu un tub, acordul, e drept cu CV si bobina, si am prins o gramada de posturi, cu o antena buna. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum