Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare invertor homemade 75w

Postări Recomandate

Salutare la toata lumea, am un invertor facut de mine in urma cu vreo cinci ani, azi ca am facut curatenie am dat de el si vreau sal modific prin schimbarea trafului de iesire, adica sa pun un traf de sursa ATX sa fie mai mic si mai usor. Am vazut ceva pe internet, se poate asa ceva sau raman cu traful vechi ce este de la un tv sport dezactivat. M ultumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Rămâi cu traful vechi. Dacă zici că e cu un traf vechi de tv sport, înseamnă că e cu traf clasic de rețea, deci merge la 50Hz. Traful de sursă ATX are miez de ferită, funcționează la zeci de KHz, deci nu poate înlocui direct traful vechi.

Se poate face un altfel de invertor. Cu traful de ATX poți face un ridicător la 320DC cu care va funcționa o gamă destul de largă de echipamente, de obicei cele ce au surse în comutație dar fără PFC activ. Dacă sunt echipamente ce necesită totuși curent alternativ, cu tensiunea de 320DC se poate face un așa zis sinus modificat, montajul existent respectiv ridicătorul la 320 va fi completat cu un alt montaj, o punte H cu tranzistori. 

Un exemplu are cehul pe pagina lui http://danyk.cz/menic230_6_en.html

Se poate și sinus pur, depinde cât ești dispus să te complici, oricum primul pas este ridicătorul la 320Vcc unde întradevăr poți folosi traful de sursă ATX.

Editat de x_dadu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări