Adrian Biruescu Postat Mai 3, 2020 Partajează Postat Mai 3, 2020 Da, in practica si din masuratori, am obtinut undeva la 13W inainte ca sinusoida sa prezinte deformari. Ma gandeam sa nu fie si Raa-ul trafurilor de iesire (Toroidy la 8K) fata de cel folosit in schema, 7K. Tensiunea anodica, in cazul meu, e de 360V, masurata in sarcina. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 3, 2020 Partajează Postat Mai 3, 2020 Acum 6 minute, Adrian Biruescu a spus: Da, in practica si din masuratori, am obtinut undeva la 13W inainte ca sinusoida sa prezinte deformari. Ma gandeam sa nu fie si Raa-ul trafurilor de iesire (Toroidy la 8K) fata de cel folosit in schema, 7K. Tensiunea anodica, in cazul meu, e de 360V, masurata in sarcina. 6...6K6 Ce Ia0 ai la 360V? Link spre comentariu
Adrian Biruescu Postat Mai 3, 2020 Partajează Postat Mai 3, 2020 Nu mai retin valoarea exacta, cred ca 20-22mA. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 3, 2020 Partajează Postat Mai 3, 2020 Acum 2 ore, Adrian Biruescu a spus: Nu mai retin valoarea exacta, cred ca 20-22mA. Este prea mare Raa și probabil are și pierderi taraful. Oricum.... 13.. 15w din două EL84 este parfum, la 20w ai THD cu carul Link spre comentariu
Adrian Biruescu Postat Mai 3, 2020 Partajează Postat Mai 3, 2020 Am inteles...nu stiu cum sta la capitolul THD, IMD dar as vrea sa-l masor la domnul Popa Marius cand poate dansul. Cu ocazia asta poate mai gasesc ceva de reglat sau de optimizat, depinde de rezultatele obtinute. Link spre comentariu
THOMAS Postat Mai 3, 2020 Partajează Postat Mai 3, 2020 Dl.V.Dascalescu,ce parere avesti de simplitatea asta? Nu am gasit decat poza,in rest.....Dumenezeu cu mila! 1 Link spre comentariu
Усилитель Postat Mai 3, 2020 Partajează Postat Mai 3, 2020 Schema simpla si frumoasa, se poate face cu cate 2 buc EL84, parerea mea ca pt stereo cu tuburi in paralel 8bucati e cam mare investitia, si efortul de a le alege cate 4 identice, plus ca tuburile astea au pretul cam mare...... Iar traful alta problema, plus ca mai multi zic ca tuburile care merg in paralel pierd din finetea sunetului ..... Off - eu as incerca cu 2 buc 6P7C, asa de ieftine sunt ca e mare tentatia, si cica sunetul aduce cu 6l6.... Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Mai 3, 2020 Autor Partajează Postat Mai 3, 2020 Acum 2 ore, Усилитель a spus: Schema simpla si frumoasa, se poate face cu cate 2 buc EL84, parerea mea ca pt stereo cu tuburi in paralel 8bucati e cam mare investitia, si efortul de a le alege cate 4 identice, plus ca tuburile astea au pretul cam mare...... Iar traful alta problema, plus ca mai multi zic ca tuburile care merg in paralel pierd din finetea sunetului ..... Off - eu as incerca cu 2 buc 6P7C, asa de ieftine sunt ca e mare tentatia, si cica sunetul aduce cu 6l6.... Topicul este PP cu 4xEL84.... Acum 2 ore, LMOlimpiu a spus: Dl.V.Dascalescu,ce parere avesti de simplitatea asta? Nu am gasit decat poza,in rest.....Dumenezeu cu mila! Da este ceea ce eu cautam, daca v-ati gasi timp si rabdare sa faceti si o simulare, ar fi un mare castig pentru acest topic. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 4, 2020 Partajează Postat Mai 4, 2020 Acum 13 ore, victordascalescu54 a spus: Topicul este PP cu 4xEL84.... Da este ceea ce eu cautam, daca v-ati gasi timp si rabdare sa faceti si o simulare, ar fi un mare castig pentru acest topic. Cum o să reglați curenți egali prin tuburile finale? Încă ceva, vedeți că EL84 și EL34 cam oscilează dacă nu au montate niște rezistențe in....... Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Mai 4, 2020 Autor Partajează Postat Mai 4, 2020 Acum 32 minute, Faust2018 a spus: Cum o să reglați curenți egali prin tuburile finale? Încă ceva, vedeți că EL84 și EL34 cam oscilează dacă nu au montate niște rezistențe in....... Pai intrebarile astea ar trebui sa le pun eu celor profesionisti, lucru pe care am sa-l si fac. Oricum schema este una de principiu, asta este clar, dar intotdeauna principiu primeaza rezultatului. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 5, 2020 Partajează Postat Mai 5, 2020 Asta este schema trimisă de mine dl Victor. A fost realizată practic în două exemplare. Acum mă retrag din alte discuții. Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Mai 5, 2020 Autor Partajează Postat Mai 5, 2020 Acum 36 minute, Faust2018 a spus: Asta este schema trimisă de mine dl Victor. A fost realizată practic în două exemplare. Acum mă retrag din alte discuții. Ar exista posibilitatea de a se reduce numarul de condensatori de cuplaj din grilele EL84? Link spre comentariu
Kosmin Postat Mai 5, 2020 Partajează Postat Mai 5, 2020 Fiecare EL34 are cate un semireglabil propriu pentru ajustarea curentului de polarizare. Din cei 4 condensatori daca raman doar 2 atunci fiecare pereche va avea negativarea comuna. Ce avantaj ar aduce aceasta economie de condensatori? Link spre comentariu
DANO Postat Mai 5, 2020 Partajează Postat Mai 5, 2020 Acum 59 minute, Faust2018 a spus: Asta este schema trimisă de mine dl Victor. A fost realizată practic în două exemplare. Acum mă retrag din alte discuții. Ac balance daca s-ar face in catozi lui E80CC nu ar fi mai safe pt semireglabil? Rezistorul din catozi lampilor finale pt bias mixt nu ar trebuie sa fie ceva mai mare? 40 50R Daca pe partea de intrare si driver ar fi niste lampi mai uzuale as acorda putin timp pentru a proiecta un cablaj pt aceast amp Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Mai 5, 2020 Autor Partajează Postat Mai 5, 2020 (editat) Acum 37 minute, DANO a spus: Ac balance daca s-ar face in catozi lui E80CC nu ar fi mai safe pt semireglabil? Rezistorul din catozi lampilor finale pt bias mixt nu ar trebuie sa fie ceva mai mare? 40 50R Daca pe partea de intrare si driver ar fi niste lampi mai uzuale as acorda putin timp pentru a proiecta un cablaj pt aceast amp Pai EF86 (806) e o lampa ultrauzuala, E80CC poate sa fie usor inlocuita cu ECC82...cred Eu as merge si cu un mic CCS in catozii defazorului(parerea mea) Din umila mea experienta, daca as face un cablaj, as face montajul pieselor pe partea opusa tuburilor iar lampile finale le-as monta pe sasiu. Editat Mai 5, 2020 de victordascalescu54 Link spre comentariu
Postări Recomandate