Adrian Biruescu Postat Aprilie 28, 2020 Partajează Postat Aprilie 28, 2020 Acum 10 ore, kablu a spus: Daca cauti mai cu atentie pe forum sunt mai multe proiecte interesante, zic eu cu buget redus si rezultate OK (PP-ul facut de @Adrian Biruescu si cel proiectat si popularizat de Viorel @Faust2018 full documentat) , daca ne uitam doar la PP. Din pacate nu am auzit niciunul. Buna, vad la profil ca sunteti din Arad; va invit, dupa ce trece starea asta de urgenta, la o auditie a amplificatorului PP prezentat aici pe forum si nu numai acela; intre timp am mai facut tot un PP cu EL84 (schema prezentata de @DANO in acest topic). Daca la cel cu EL34 am folosit trafuri Hammond, la cel cu EL84 am vrut sa vad cum se prezinta toroidalele poloneze de la Toroidy si nu am ramas dezamagit, din contra, mi se pare o investitie foarte buna in raport calitate/pret. Link spre comentariu
kablu Postat Aprilie 28, 2020 Partajează Postat Aprilie 28, 2020 @Adrian Biruescu: multumesc pentru oferta. Cu siguranta voi profita de ocazie. On topic: @victordascalescu54 : crezi ca te "coafeaza" vreuna din optiunile pe care ti le-am propus? Incep deja sa se adune si referintele bune @niculian a facut niste transformatoare excelente pentru amplificatorul lui @popa marius (vezi topicul cu SE 300B deschis de acesta), Indel cu referinte bune chiar cu un post inainte, Hammond ce sa mai zic; @Faust2018 si clientii sai au numai laude! @Dorin Bodea a expus pe forum niste transformatoare bune si cei acare au folosit transformatoarele lui au avut numai cuvinte frumoase. Eu poti sa-ti spun ca sunt multumit de lucrarile lui @dyscus (am si PP si SE facut de el). Cred ca mai sunt si altii pe aici pe forum care sunt fericiti proprietari de trafo @dyscus La cate posibilitati ai in momentul de fata, un criteriu de departajare ar putea fi culoarea Spor si keep going! Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 29, 2020 Partajează Postat Aprilie 29, 2020 Acum 13 ore, kablu a spus: @Adrian Biruescu: multumesc pentru oferta. Cu siguranta voi profita de ocazie. On topic: @victordascalescu54 : crezi ca te "coafeaza" vreuna din optiunile pe care ti le-am propus? Incep deja sa se adune si referintele bune @niculian a facut niste transformatoare excelente pentru amplificatorul lui @popa marius (vezi topicul cu SE 300B deschis de acesta), Indel cu referinte bune chiar cu un post inainte, Hammond ce sa mai zic; @Faust2018 si clientii sai au numai laude! @Dorin Bodea a expus pe forum niste transformatoare bune si cei acare au folosit transformatoarele lui au avut numai cuvinte frumoase. Eu poti sa-ti spun ca sunt multumit de lucrarile lui @dyscus (am si PP si SE facut de el). Cred ca mai sunt si altii pe aici pe forum care sunt fericiti proprietari de trafo @dyscus La cate posibilitati ai in momentul de fata, un criteriu de departajare ar putea fi culoarea Spor si keep going! A primit de la mine o schemă pe privat. Cea de la Revox S52 modificată. Link spre comentariu
THOMAS Postat Aprilie 29, 2020 Partajează Postat Aprilie 29, 2020 (editat) Acum 9 ore, adrian_pic a spus: Tu crezi ca daca locuiesti in Germania ai vreo tangenta cu spiritul german??? Uite aici, totul este public si gratis: Tu nici in 200 de ani nu ai sa faci asa ceva! P.S. Nu este singurul proiect complet care este free. Referitor la acest desen trebuie subliniat faptul ca observand conexiunile celor patru secundare putem constata ca sunt facute gresit ,tinand cont de raportul de transformare si cei 4K(Raa),pentru 8 ohmi se vor conecta ca in desenul de mai jos si trebuie tinut cont ca acest transformator este construit pe o carcasa cu doi galeti sau doua camere. Dl.Dascalescu,analizati aceste teste de aici (http://www.sacthailand.com/Transformer_TestOutput.html) si asa orizontul dv. in alegerea transformatoarelor de iesire pentru proiectul dv. se va largi,personal va recomand ceva de la LUNDAHL ,adevarate bijuterii.In testele de mai sus sunt prezentate o mica parte dintre produsele celor care fabrica OT de inalta tinuta tehnica.V-am trimis aceasta recomandare intrucat va cunosc pretentiile si mai ales "gusturile" in ceea ce priveste sunetul de calitate. Editat Aprilie 29, 2020 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 29, 2020 Partajează Postat Aprilie 29, 2020 Acum 1 oră, LMOlimpiu a spus: Referitor la acest desen trebuie subliniat faptul ca observand conexiunile celor patru secundare putem constata ca sunt facute gresit ,tinand cont de raportul de transformare si cei 4K(Raa),pentru 8 ohmi se vor conecta ca in desenul de mai jos si trebuie tinut cont ca acest transformator este construit pe o carcasa cu doi galeti sau doua camere. Dl.Dascalescu,analizati aceste teste de aici (http://www.sacthailand.com/Transformer_TestOutput.html) si asa orizontul dv. in alegerea transformatoarelor de iesire pentru proiectul dv. se va largi,personal va recomand ceva de la LUNDAHL ,adevarate bijuterii.In testele de mai sus sunt prezentate o mica parte dintre produsele celor care fabrica OT de inalta tinuta tehnica.V-am trimis aceasta recomandare intrucat va cunosc pretentiile si mai ales "gusturile" in ceea ce priveste sunetul de calitate. Alea sunt transformatoare pentru SE Link spre comentariu
THOMAS Postat Aprilie 29, 2020 Partajează Postat Aprilie 29, 2020 (editat) 1 oră în urmă, Faust2018 a spus: Alea sunt transformatoare pentru SE Bineinteles ca sunt pentru SE,dar presupun si dupa cum bine stiti in acest fel putem mult mai bine sa ne dam seama de calitatile unui OT a carui bobina primara este parcursa de un curent important DC,test pe care pe aici cam nimeni nu-l face,din punctul meu de vedere prezentarea "calitatilor" unui OT pentru un montaj SE in absenta componentei DC prin bobina primara este superflua,sau fara importanta si cred ca macar in acest sens sunteti de acord cu mine! Testarea OT pentru SE: http://www.tubesoundelectronics.de/tabellen/messtabelle_ot_etf2009.pdf sau aici se povesteste cum se testeaza transformatoarele PP,cateva exemple de firme serioase producatoare de OT si cum arata un SQW testat in laboratoarele lor. http://www.one-electron.com/Projects/Trans_Tests.html Editat Aprilie 29, 2020 de LMOlimpiu Link spre comentariu
adrian_pic Postat Aprilie 29, 2020 Partajează Postat Aprilie 29, 2020 Acum 3 ore, LMOlimpiu a spus: Referitor la acest desen trebuie subliniat faptul ca observand conexiunile celor patru secundare putem constata ca sunt facute gresit ,tinand cont de raportul de transformare si cei 4K(Raa),pentru 8 ohmi se vor conecta ca in desenul de mai jos si trebuie tinut cont ca acest transformator este construit pe o carcasa cu doi galeti sau doua camere. Cine stie ... cunoaste. Chiar in pagina scanata apare: Die vier Sekundärwicklungen müssen dann alle parallel geschaltet werden = cele patru înfășurări secundare trebuie toate conectate în paralel Apare si desenul corect Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Aprilie 29, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 29, 2020 Acum 4 ore, LMOlimpiu a spus: Referitor la acest desen trebuie subliniat faptul ca observand conexiunile celor patru secundare putem constata ca sunt facute gresit ,tinand cont de raportul de transformare si cei 4K(Raa),pentru 8 ohmi se vor conecta ca in desenul de mai jos si trebuie tinut cont ca acest transformator este construit pe o carcasa cu doi galeti sau doua camere. Dl.Dascalescu,analizati aceste teste de aici (http://www.sacthailand.com/Transformer_TestOutput.html) si asa orizontul dv. in alegerea transformatoarelor de iesire pentru proiectul dv. se va largi,personal va recomand ceva de la LUNDAHL ,adevarate bijuterii.In testele de mai sus sunt prezentate o mica parte dintre produsele celor care fabrica OT de inalta tinuta tehnica.V-am trimis aceasta recomandare intrucat va cunosc pretentiile si mai ales "gusturile" in ceea ce priveste sunetul de calitate. Va multumesc, am gasit ceva la Lundhal, sper sa fie ok LL 1679. Link spre comentariu
THOMAS Postat Aprilie 29, 2020 Partajează Postat Aprilie 29, 2020 Acum 2 ore, victordascalescu54 a spus: Va multumesc, am gasit ceva la Lundhal, sper sa fie ok LL 1679. Inteleapta alegere,felicitari,mai ramane o schema adevarata si ...spor la mesterit! Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Aprilie 29, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 29, 2020 Acum 17 minute, LMOlimpiu a spus: Inteleapta alegere,felicitari,mai ramane o schema adevarata si ...spor la mesterit! Sincer, n-am prea inteles partea finala de la Revox, banuiesc ca nu e un UL clasic, e ceva cu o sarcina distribuita si in catozi, ceea ce nu stiu daca ar merge si la 4 x el84 puse asa pr si simplu, asa ca LL 1679 cred ca merge pe un UL clasic, deci ar trebui regandit finalul...parerea mea de diletant. Link spre comentariu
THOMAS Postat Aprilie 29, 2020 Partajează Postat Aprilie 29, 2020 (editat) Acum 59 minute, victordascalescu54 a spus: Sincer, n-am prea inteles partea finala de la Revox, banuiesc ca nu e un UL clasic, e ceva cu o sarcina distribuita si in catozi, ceea ce nu stiu daca ar merge si la 4 x el84 puse asa pr si simplu, asa ca LL 1679 cred ca merge pe un UL clasic, deci ar trebui regandit finalul...parerea mea de diletant. Da,intr-adevar,este oarecum mai dificil un UL pentru patru tuburi intrtucat UL este in fapt tot o reactie negativa pe G2 dar si un aport al G2 ca un micro-anod,iar coeficientii de perveanta si uG2G1 nu prea asemenatori de la un tub la altul,va duce la o gandire matura si foarte tehnica trebuind gandite masuri destul de bine puse la punct nu numai in ceea ce priveste acel procent din Ra pentru UL dar si modalitatea de a se conecta UL la fiecare tub in parte,ma refer la tuburile finale,deci nu prea merge asa din condei , intelegeti? Daca nu gasiti nicaieri un astfel de amplificator,adica o schema pentru a fi clonata/copiata,vom incerca impreuna sa facem ceva frumos,zic si eu! Pentru ca am vazut ca ar fi vorba si de KFB pentru patru finale,chiar ca nu mai poate fi asa de simpla aceasta schema...poate gasiti pana la urma pe GOOGLE! Editat Aprilie 29, 2020 de LMOlimpiu Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Aprilie 29, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 29, 2020 (editat) Acum 52 minute, LMOlimpiu a spus: Da,intr-adevar,este oarecum mai dificil un UL pentru patru tuburi intrtucat UL este in fapt tot o reactie negativa pe G2 dar si un aport al G2 ca un micro-anod,iar coeficientii de perveanta si uG2G1 nu prea asemenatori de la un tub la altul,va duce la o gandire matura si foarte tehnica trebuind gandite masuri destul de bine puse la punct nu numai in ceea ce priveste acel procent din Ra pentru UL dar si modalitatea de a se conecta UL la fiecare tub in parte,ma refer la tuburile finale,deci nu prea merge asa din condei , intelegeti? Daca nu gasiti nicaieri un astfel de amplificator,adica o schema pentru a fi clonata/copiata,vom incerca impreuna sa facem ceva frumos,zic si eu! Pentru ca am vazut ca ar fi vorba si de KFB pentru patru finale,chiar ca nu mai poate fi asa de simpla aceasta schema...poate gasiti pana la urma pe GOOGLE! Pai eu ma gandeam la schema de la croft pe care o am decalcata de prietenul din Irlanda sau ceva simplu si clasic in pentoda ca sa nu mai fie complicatiile din UL. Sincer, schema pe care am folost-o eu acum 40 ani in urma, in pentoda ca nu am avut alte trafui suna demential cu Quaduri-le doar ca-i mai trebuie niste vana, adica 4xel84. Si cred ca ar merge si cu LL 1679 legate pentoda. Editat Aprilie 29, 2020 de victordascalescu54 Link spre comentariu
Dorin Bodea Postat Aprilie 29, 2020 Partajează Postat Aprilie 29, 2020 Tubul EL84 a fost inventat de firma Mullard in 1954, ocazie cu care a prezentat o aplicatie istorica, amplificatorul Mullard 5-10. De aici putem deduce ca domeniul vizat de Mullard cu acest tub ieftin de mare eficienta energetica a fost cel audio si intr-adevar, cel putin doua decenii dupa aparitia sa acest tub putea fi gasit in majoritatea aparatelor casnice de larg consum Variatiuni pe schema Mullard 5-10 sint nenumarate, este un tub ridicol de usor de condus pe carari audiofile http://www.r-type.org/articles/art-003e.htm Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 29, 2020 Partajează Postat Aprilie 29, 2020 Eu , personal, ii sugerez domnului Dascalescu sa cumpere un amplificator gata facut. Ii recomand pe domnul Copaceanu. Asta, daca e liber, am inteles ca nu prea are timp, nici macar sa le masoare, are productie in serie. In plus, foloseste scheme ''clasificate'', deci Mullard, e minciuna. Domnule Dascalescu, nu merita domne sa dai banii pe trafuri Lundahl, nici macar nu aveti schema care sa se pupe cu trafurile lor, fiti domnule patriot, cumparati ceva din productia autohtona. Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Aprilie 29, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 29, 2020 Acum 24 minute, Dorin Bodea a spus: Tubul EL84 a fost inventat de firma Mullard in 1954, ocazie cu care a prezentat o aplicatie istorica, amplificatorul Mullard 5-10. De aici putem deduce ca domeniul vizat de Mullard cu acest tub ieftin de mare eficienta energetica a fost cel audio si intr-adevar, cel putin doua decenii dupa aparitia sa acest tub putea fi gasit in majoritatea aparatelor casnice de larg consum Variatiuni pe schema Mullard 5-10 sint nenumarate, este un tub ridicol de usor de condus pe carari audiofile http://www.r-type.org/articles/art-003e.htm Intradevar, pe asta ma bazez si eu in acest proiect (care sa nu ma puna prea mult in dificultate) Totusi, avind in vedere ca am nevoie de mai multa putere sa duc panpurile ESL63 nu stiu cum sa aleg traful pentru a purea folosi patru tuburi EL84. Acum 10 minute, der_doktor a spus: Eu , personal, ii sugerez domnului Dascalescu sa cumpere un amplificator gata facut. Ii recomand pe domnul Copaceanu. Asta, daca e liber, am inteles ca nu prea are timp, nici macar sa le masoare, are productie in serie. In plus, foloseste scheme ''clasificate'', deci Mullard, e minciuna. Domnule Dascalescu, nu merita domne sa dai banii pe trafuri Lundahl, nici macar nu aveti schema care sa se pupe cu trafurile lor, fiti domnule patriot, cumparati ceva din productia autohtona. As fi vrut sa fiu patriot si cand am cumparat panourile ESL63 da n-am gasit la Electronica industriala (desigur este o gluma, ca si gluma dvs de a ma pune sa cumpar ceva de la un coleg de forum) Eu totusi vreau sa construiesc, ma captiveaza, ca dealtfel pe majoritatea participantilor de aici, faza de creatie/productie, in rest am pe ce sa ascult muzica care-mi place....sau ma rog aveam...Sala Radio. Link spre comentariu
Postări Recomandate