Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SCHEMA GRUNDIG PP 2XEL84 / 4XEL84

victordascalescu54

Postări Recomandate

Acum 39 minute, valderama a spus:

6P6S(6П6С) necesită amplitudine mai mare în atac gc , EL84 se conduce mai ușor(cu amplitudine mai mică în atac gc).

4,1mA/V    11mA/V

Altfel spus  PP-6П6С dezavantajează defazorul cu sarcina distribuită dacă ne raportăm la PP-EL84 .

Foarte corect,asa am spus si eu in topicul unde am prezentat acea Katodina ca se preteaza foarte bine la tuburi cu S>=11mA/V si am spus asta chiar de doua sau trei ori,dar daca se citeste fara atentie nu se vede asta.

Stiti care este panta (S)/transconductanta pentru doua tuburi in paralel (?),ganditi-va ca pentru o variatie de 1V pe grila vom "misca" un curent dublu prin transformatporul de iesire (doua tuburi in paralel cu comanda pe grila comuna!),sau aceeasi putere utila in sarcina  cu un atac in amplitudine pe G1 mai mic,ma rog,astea sunt lucruri absolut elemantare!

**********************************************************************************

...pentru dl.V.Dascalescu inca o schema ruseasca ceva mai simpla si cu un defazor Parafaza!

ppp 6p14p.jpg

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu
Vizitator
Acum 40 minute, valderama a spus:

6P6S(6П6С) necesită amplitudine mai mare în atac gc , EL84 se conduce mai ușor(cu amplitudine mai mică în atac gc).

4,1mA/V    11mA/V      11/4,1=2,683

Altfel spus  PP-6П6С dezavantajează defazorul cu sarcina distribuită dacă ne raportăm la PP-EL84 .

Pentru aceeași variație ia-6П6С necesita un atac gc  2,7X în raport cu EL84 (X= amplitudinea din atac) .

Eu am vrut să exemplific cu două lucrări practice, le-am făcut din pură curiozitate, nu știu dacă cineva de pe acest forum a realizat practic ceva folosind partea aia de atac. 

Legat de 6P6C, asa este, amplificatorul este mai "insensibil" folosind aceste finale. 

Link spre comentariu

Asta este varianta modificata/simplificata de Keith Snook

Poate sa-mi spuna colegii in ce clasa functioneaza? Intreb asa deoarece in literatura de specialitate este prezentat ca fiind in clasa A. Asa o fi?

image.png

Editat de victordascalescu54
Link spre comentariu
Vizitator

@Faust2018

Din ce am scris legat de tubul  6П6С (...PP-6П6С dezavantajează defazorul cu sarcina distribuită...) se poate înțelege așa:

În situația înlocuiri tuburilor EL84/6П14П cu 6П6С cresc THD și IMD pentru aceeași putere la ieșire și sensibilitate la intrare.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Vizitator
Acum 3 minute, valderama a spus:

@Faust2018

Din ce am scris legat de tubul  6П6С (...PP-6П6С dezavantajează defazorul cu sarcina distribuită...) se poate înțelege așa:

În situația înlocuiri tuburilor EL84/6П14П cu 6П6С cresc THD și IMD pentru aceeași putere la ieșire și sensibilitate la intrare.

Kosher :)

Link spre comentariu
La 05.05.2020 la 20:36, DANO a spus:

Se poate renunta si la condensatorul de pe intrare

Cam asa ar putea arata pcb-ul, asta e un exemplu mai vechi inceput si neterminat 

concertina ppp bot.png

concertina ppp top.png

Pe post de inspiratie/exemplu cablaj....facut de nemti in the past.

Image3.jpg

Link spre comentariu
Vizitator

SE patru fInale paralel (EL84M) , atac Mu-Follower(ECF82), 0 NFB.   Kатеринка , Caterincă/Flașnetă.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 11 ore, Faust2018 a spus:

A adormit și topicul ăsta? 

Nu Nu, il resuscitez eu, se lucreaza la cablaj.

Cat costa trafurile de la canadieni?

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări