Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sony kdl-40re455

Postări Recomandate

4 hours ago, POLAKU2002 said:

Nu gasesc nicaieri barete ptr tv asta....sunt 2 barete cu 24 de leduri fiecare òa 6v ..

La tine nu e in regula consumul pe barete, controllerul driver sesizeaza si intra in protectie, se poate pacali protectia dar trebuie sa postezi aici cu lux de amanunte cum sunt alimentate cele doua barete de catre BD9423EFV,  adica are 6 canale pe iesire, vezi cum sunt aceste canale legate, poate sa fie 3 canale legate in paralel si 3 canale legate tot in paralel = 2 canale care alimenteaza independent fiecare  bareta cu leduri, poate sa fie toate cele 6 canale legate in paralel si sa alimenteze cele doua barete legate in serie sau in paralel....daca tu nu dai aceste detalii, cel putin eu nu am cum sa te ajut, deci in primul rand trebuie stiut daca cele doua barete sunt alimentate in serie sau in paralel.....fa o poza la mufa de alimentare a ledurilor sa vad si eu cate fire duce spre barete ca sa-mi dau seama cum sunt legate canalele controllerului BD9423EFV...

Daca tu postezi doar ramasite o data la 2-3 zile, cred ca trece si virusul covid si tu tot nu faci tv-ul...

Studiaza putin pdf-ul ca sa-ti dai seama despre ce am spus eu mai sus

https://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/870279/ROHM/BD9423EFV.html

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu
1 oră în urmă, POLAKU2002 a spus:

Sunt barete edge...2 barete cu 4 fire fiecare ce ies din controler...1 +si  3 -....le as schimba eu dar sunt 48...pe barete am gasit scris sony 17y 40_7020_24_rev02_160720...https://www.ebay.com/itm/LED-strips-for-SONY-17Y-40-7020-24-REV02-160720-E303084-4-596-425-KDL-40WE663-/123751322280

Azi am inlocuit manual la plita 5 bare a cate 9 buc. la un Philips de 43 inch.

Link spre comentariu
3 hours ago, Alextv said:

Pai...Costica, lucram pentru bani nu? De ce sa dai bani pe 5 barete cand poti sa inlocui doar ledurile, si sunt ca si noi. Chinezul iti vinde leduri cate vrei, daca vrei da muncesti.

Sunt de acord cu tine, tocmai de aceea te-am si intrebat cat ai luat pentru lucrare, ca sa-mi fac si eu o ideie daca merita.....

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu

sony 17y 40_7020_24_rev02_160720....acesta este codul baretelor dar cred ca in romania nu sunt ca am cautat peste tot...am incercat sa schimb ledurile pe bareta de aluminiu dar nu am reusit...nu vor sa se dezlipeasca..oare ce cod de led monteza

Editat de POLAKU2002
Link spre comentariu
1 oră în urmă, POLAKU2002 a spus:

sony 17y 40_7020_24_rev02_160720....acesta este codul baretelor dar cred ca in romania nu sunt ca am cautat peste tot...am incercat sa schimb ledurile pe bareta de aluminiu dar nu am reusit...nu vor sa se dezlipeasca..oare ce cod de led monteza

Cu ce ai vrut sa scoti ledurile? eu cu plita PTC de 270grade le scot foarte usor :reytre

Link spre comentariu
Acum 25 minute, POLAKU2002 a spus:

am plita de 270 grade....cu pasta cu tot nici nu vrea sa auda...

Pune o poza cu plita sa vad si eu, eu le scot ffoarte usor ledurile de pe barete cu racire pe aluminiu, am 2 PTC una de 230grade la care scot leduri de pe barete normale si 270grade de pe barete cu racire de aluminiu, nu-mi dau seama la tine de ce nu vrea, cred ca ai facut o carcasa ce fura din temperatura :reytre

Link spre comentariu
1 hour ago, POLAKU2002 said:

am plita de 270 grade....cu pasta cu tot nici nu vrea sa auda...

Lasa ca iti dau eu rezolvarea fara sa mai schimbi niciun led, trebuie sa editez o poza ca sa intelegi ce trebuie sa faci....lasa baretele (ledurile) asa cum sunt, deocamdata acum trebuie sa termin si eu un tv tot cu probleme de backlight...maine imi fac timp....

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu

20200504_115851.thumb.jpg.3efaa7a99aab01ab81c3b67dc320c7c6.jpg

Acum 14 ore, Florinel TV a spus:

Pune o poza cu plita sa vad si eu, eu le scot ffoarte usor ledurile de pe barete cu racire pe aluminiu, am 2 PTC una de 230grade la care scot leduri de pe barete normale si 270grade de pe barete cu racire de aluminiu, nu-mi dau seama la tine de ce nu vrea, cred ca ai facut o carcasa ce fura din temperatura :reytre

Eu am pus una peste alta 2 plite, de 180 si 230 grade. Uitați. Nu am probleme. Merge foarte usor. In electronica ramaneasca trebuie sa fii si inventiv. Dar se poate sa fie si cum zice Florin, sa aiba un suport prea mare si sa.i fure caldura.:rade:

15885787028054310712221033230512.jpg

Editat de Alextv
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări