cipndale Postat Aprilie 29, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 29, 2020 (editat) Acum 57 minute, djvas a spus: Eu tineam minte ca e 1 dolar minimul de patreon la Mr Carlson dar o fi 2 cum zici tu. Odata inscris poti descarca toate proiectele si apoi nu te opreste nimeni sa inteerupi sustinerea Patreon. Deci cu 2 usd poti avea toate proiectele lui mr Carlson Nu mi-e de 2 dolari pentru Carlson. Oricum deja am proiectul descarcat dar nu am si timpul sa-l fac. Stim cu totii ca in afara circuitului e usor de masurat. Problema e ce faci când ai o placa asa și încerci sa vezi dacă condensatorii sunt OK. Editat Aprilie 29, 2020 de cipndale Link spre comentariu
dan cod Postat Aprilie 29, 2020 Partajează Postat Aprilie 29, 2020 Se notează mufele, se scot și se întoarce placa altfel nu-i cum. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 29, 2020 Partajează Postat Aprilie 29, 2020 Eu cred ca se referea la faptul ca sunt multi in paralel si nu poti identifica care este defect. Link spre comentariu
dan cod Postat Aprilie 29, 2020 Partajează Postat Aprilie 29, 2020 Depinde ce valoare au împreună daca sunt in paralel. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 29, 2020 Partajează Postat Aprilie 29, 2020 Sau altfel, pe o placa am 6-8 condensatori in paralel si doar unul este uscat. Cum il depistez fara sa scot conzii? Ma gandesc ca la asta s-a gandit. Link spre comentariu
djvas Postat Aprilie 29, 2020 Partajează Postat Aprilie 29, 2020 Sincer ma cam indoiesc ca un analizor de condensatori te va ajuta in depanarea unei placi ca cea din poza. Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 29, 2020 Partajează Postat Aprilie 29, 2020 (editat) În astfel de cazuri, prima dată numeri toţi condensatorii în paralel, calculezi capacitatea totală şi măsori capacitatea ,,la grămadă,,.Dacă dă vizibil sub cât ar trebui, te apuci şi izolezi câte un pin la fiecare electrolitic, sau îi dai jos şi-i măsori separat.Altfel nu ai cum, ESR-ul total măsurat, va fi cu mult sub posibilităţile unui ESR-metru ,,de duzină,,. Un coleg de forum binevoitor mi-a trimis un link cu o punte ,,vintage,, care a fost folosită şi la Tehnoton.Puntea putea măsura curentul de pierderi şi la tensiunea maximă de 600V.Bineînţeles, nu în circuit....https://www.radiomuseum.org/r/meratronik_electrolytic_capacitance_bridge_e310.html Editat Aprilie 29, 2020 de validae Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 29, 2020 Partajează Postat Aprilie 29, 2020 Ce spuneti voi mai sus sint numai CIRPELI. Daca ai o placa similara cu multi condesatori in paralel, probabil din ceva echipamente de productie sau medical, nu se cauta care condesator, dintre cei 20 care sint in paralel, este defect. Daca exista o mare probabilitate ca sa fie un condesator defect atunci se schimba ABSOLUT toti. Motiv: sint din acelasi lot, au lucrat in conditii similare si deci sint cam la fel de uzati si vor pica in scurt timp si altii, si, CEL MAI IMPORTANT, pe o linie de productie 1-2 ore de pauza din cauza depanarii costa mai mult decit toti condesatorii la un loc. Iar daca este un echipament medicat este riscant si pt pacienti. Asta daca esti zgircit pt ca altfel se schimba modulul cu totul. 1 Link spre comentariu
cipndale Postat Aprilie 30, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 30, 2020 Acum 14 ore, sesebe a spus: Ce spuneti voi mai sus sint numai CIRPELI. Daca ai o placa similara cu multi condesatori in paralel, probabil din ceva echipamente de productie sau medical, nu se cauta care condesator, dintre cei 20 care sint in paralel, este defect. Daca exista o mare probabilitate ca sa fie un condesator defect atunci se schimba ABSOLUT toti. Motiv: sint din acelasi lot, au lucrat in conditii similare si deci sint cam la fel de uzati si vor pica in scurt timp si altii, si, CEL MAI IMPORTANT, pe o linie de productie 1-2 ore de pauza din cauza depanarii costa mai mult decit toti condesatorii la un loc. Iar daca este un echipament medicat este riscant si pt pacienti. Asta daca esti zgircit pt ca altfel se schimba modulul cu totul. Nu e de la un echipament medical este placa de alimentare de la un microscop electronic Zeiss la 380V. Una de la ei este ... ce sa-i faci suntem zgarciti fara indoiala. Link spre comentariu
modoran Postat Aprilie 30, 2020 Partajează Postat Aprilie 30, 2020 Dar de ce sa mai pierzi timpul si nu cumperi alt echipament cu totul ? Sau si mai bine cumperi 3 - 4 bucati de prima data, desi tu ai nevoie doar de unul, doar nu conteaza cat costa , poate sa fie si un milion $ bucata 1 Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 1, 2020 Partajează Postat Mai 1, 2020 Intr-adevar tendinta actuala,in epoca consumismului si vitezei,este de-a inlocui modulele defecte.Uitati-va numai la aparatura casnica cum se pune problema de service a producatorilor... La noi,find mai saraci,se mai repara.Si daca te gandesti la risipa uriasa care se face nu-i rau... Am mentionat,inainte,impuscarea unor condensatori la un amic.Erau piese de firma!Condensatorii,la stocare indelungata,isi pierd din proprietati,caracteristici.Am vazut aduse la un centru reciclare benzi intregi de conzi,de firma, la "tocat"! De unde stim noi cat au stat conzii,cumparati,la "naftalina"? Chiar am citit mai demult patania unui mic producator de module.S-a trezit cu rebuturi si cauza erau conzii,de firma.Dupa testari prin sondaje a luat decizia cumparari altora,de la alta firma.Evident testand si inainte de montare... Parca auzisem undeva si de un program de "training" al conzilor de capacitate mare,inainte de montaj... Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 1, 2020 Partajează Postat Mai 1, 2020 Nu stiu ce s-a inteles dar eu nu sint pt inlocuirea modulelor ci pt repararea lor DAR la modul lor de reparare am alte idei comparativ cu ce se tot discuta pe aici pe forum. In general pe forum se discuta DOAR despre schimbarea piesei defecte sau de multe ori chiar doar de re-flash. Foarte rar am vazut sa se discute si despre motivul care a dus la defectarea unei componente iar daca acea componenta este un electrolitic atunci ar trebui testati si principial schimbati si ceilalti electrolitici cu functii asemanatoare pt ca sint de aceeași generație si au lucrat in condiții identice si deci sint si ei uzati la fel de mult. De foarte multe ori se face trimitere direct la re-flash. In cazurile de re-flash are trebui de vazut ce a dus la alterarea continutului memoriei. Foarte rar numai un re-flash reprezinta reparatia corecta. Daca nu se gaseste un alt motiv care a dus la alterarea continutului memoriei atunci inseamna ca cip-ul este cu ceva probleme si ar trebui mai intii schimbat si apoi scris continutul pt ca doar rescrierea continutului nu garanteaza o reparatie de durata aparatul putind avea oricind o defectiune similara. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum