Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cumparare conductor

Craciun Constantin

Postări Recomandate

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dorian 70

2

• Craciun Constantin

2

• pcostica

1

• manolo

1

Dar ce firmă îţi trebuie, pentru ce?

Conductor liţat de 1,5mm² obişnuit, izolat cu pvc, este suficient pentru a face instalaţia la o remorcă obişnuită.

Se pun mai multe fire împreună, câte îţi trebuie, frână, poziţie, semnalizare stânga -dreapta, ceaţă, retur, masă, deci 7 fire,

ăla de masă poate fi de 2,5mm², se înfăşoară bandă peste toate sau se pun într-un tub flexibil de instalaţii electrice, copex,

se poziţionează bine pentru a nu se freca de caroserie.

O variantă ar fi să pleci din faţă, de la cuplă, spre una din triplele din spate şi de aici spre cealaltă triplă.

Link spre comentariu
La 24.04.2020 la 20:54, dorian 70 a spus:

Dar ce firmă îţi trebuie, pentru ce?

Conductor liţat de 1,5mm² obişnuit, izolat cu pvc, este suficient pentru a face instalaţia la o remorcă obişnuită.

Se pun mai multe fire împreună, câte îţi trebuie, frână, poziţie, semnalizare stânga -dreapta, ceaţă, retur, masă, deci 7 fire,

ăla de masă poate fi de 2,5mm², se înfăşoară bandă peste toate sau se pun într-un tub flexibil de instalaţii electrice, copex,

se poziţionează bine pentru a nu se freca de caroserie.

O variantă ar fi să pleci din faţă, de la cuplă, spre una din triplele din spate şi de aici spre cealaltă triplă.

Am gasit o firma lapp se numeste dar nu lucreaza cu persoane fizice, instalatia e putin mai complexa in sensul ca iese din priza se deriva in 2 imediat apoi intra in 4 gabarite laterale si abia la final in tripla( lucrez in domeniul instalatiilor electrice pentru utilaje agricole)

Vreau sa fac o instalatie "normată", vorbind despre culorile conductorului pentru ca remorca pe care vine montata e a unui prieten care circula international si din cauza folosiri continue cred ca instalatia ce are conductor de 0.75 cedeaza

Link spre comentariu
Acum 14 ore, Craciun Constantin a spus:

... se deriva in 2 imediat apoi intra in 4 gabarite laterale si abia la final in tripla...

Scuză -mă, însă eu n-am înţeles cum vine treaba cu 4 gabarite laterale...

Apoi, nu înţeleg de ce o instalaţie bine făcută, chiar în regim de amator, nu s-ar comporta bine pe o remorcă.

Cum am mai spus, conductor liţat de 1,5mm² din comerţ, vreo 3 sau 4 culori, că nu-i cine ştie ce încâlceală de fire, bandă peste sau copex şi totul bine poziţionat.

La verificare, pe drum sau ITP, contează să se aprindă becurile, nu cred să se caute "branşament" autorizat... însă...

Unui amic i-am refăcut instalaţia electrică la o remorcă pe care o agaţă de Loganul de lucru cu cablu liţat de 3x2,5mm²,

avea o rolă ce nu o mai folosea şi am tăiat din ea, am plecat de la proţap cu două cabluri spre cele două triple.

https://www.dedeman.ro/ro/cablu-electric-myym/-h05vv-f-3-x-2-5-mmp-cupru/p/1000206

Link spre comentariu

Am cumparat de AICI si am fost foarte multumit atat de pret cat si de modul cum interactioneaza cu clientii. Au conductor MYF cu sectiuni incepand de la 0,5 mmp. 

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Exista cablu fie cu 7 fire pentru remorca/trailer sau cu 13 fire cu fir de 0,75 sau 1mm, dar poti sa-ti faci dupa cum vrei tu  folosind multifilar de 1.5 instalatie electrica doar ca nu gasesti unele culori daca vrei sa respecti codul de culori folosit pentru acele cabluri.

La o scurta cautare pe google https://www.google.com/search?sxsrf=ALeKk01xPiFXLUxKUufD07NzCRAmW7aISA:1595280030617&source=univ&tbm=isch&q=trailer+pinout&client=firefox-b-d&sa=X&ved=2ahUKEwjo6aqc4dzqAhUHqaQKHcQaC0IQsAR6BAgJEAE&biw=1920&bih=947

sau direct

faq043-trailer7waydia-ver2_2_800.jpg

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcRGnMXKNwbiiNjRUmEJbprBuNKqPg-pGCzAww&usqp=CAU

6-Way-Trailer-Wiring-Diagram.jpg

5-Pin_Trailer_Wiring_Diagram-Blue_Yellow

6f5ea4af892ed051d51260a4673115ac.jpg

bd89d9060b1b5753e6e19ac6693665b6.jpg

OE7N1VIKPfph8TNiJAmdA_08q00sb7OUmn_Ng48q

ai 5 culori de cablu de  instalatii electrice(albastru, rosu, maro, negru, galben) inca 2 le poti adauga folosind nuante  mai inchise sau deschise alea acestora... cu care iesi mai ieftin ca un cablu integral  care ajunge in jur de 12 lei/m

sper sa te ajute

Editat de gabyh
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări