mishu_g Postat Aprilie 22, 2020 Partajează Postat Aprilie 22, 2020 Buna ziua Am intrat in posesia unui amplificator Clarion MA-7400 in stare jalnica si doresc sa il readuc la viata. Are cineva schema ? Multumesc Link spre comentariu
mishu_g Postat Aprilie 22, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 22, 2020 Am reusit sa aduc minunea din masina si m-am apucat de demontat ! Ma cam sperie pozitia in care este comutatorul pt tensiuni de alimentare :( Dupa ceva efort am reusit sa vad cate ceva prin interior Nu am miscat nici un potentiometru pana cand nu am reusit cat de cat sa scot kilele de praf care acoperea sarcofagul. Spre placuta mea surprindere potentiometrii se misca foarte frumos, fara nici un scartait datorat prafului.Se pare ca protectia la praf a panoului frontal si-a facuttreaba bine (voi vedea rezultatul dupa ce pun in functiune macar partea de preamplificare). Link spre comentariu
mishu_g Postat Aprilie 23, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 23, 2020 Panoul frontal "Tuns, frezat. ras in cap si parfumat". Din pacate panoul are cateva zgarieturi care insa nu sunt prea deranjante fiind pe muchii. Am descoperit ca butonul de volum nu este cel original desi seamana izbitor cu acesta. Urmatorul pas va fi dezasamblarea completa sau aproape completa pentru curatare si polisarea mufelor din spate. Problema semnalata in primul post legata de comutatorul tensiunii de alimentare a fost una falsa pt ca cineva a desfacut acel comutator si l-a montat intors cu 180 grade (sub capacelul de tabla inscriptionat se afla inca un rand de inscriptii cu tensiunile) Nu stiu daca functioneaza, de fapt daca functioneaza ceva in el !!! Cred ca m-as multumi sa functioneze pana la limita etajului final urmand ca pe acesta sa il inlocuiesc. Link spre comentariu
okean Postat Aprilie 23, 2020 Partajează Postat Aprilie 23, 2020 (editat) Pana la schema, daca alimentat releul face " tac " ! Cu privire la schema, slabe sanse, e un OEM facut intr-o tara cu ochii oblici cu niste STK - uri vopsite corespunzator. Daca releul cupleaza inseamna ca cele doua STK - uri sunt vii, recomand obligatoriu curatare pasta veche, repastuite cu o vaselina termica de calitate si stranse bine pe radiator, un eventual recap e bine venit ! Ceva date - aici - LE. Din poza dvs. reiese ca a fost cablat pe 110v, verificati si cablati pe 240v , mai sfant este verificarea cu un ohmetru a primarului care trebuie sa arate o rezistenta cat mai mare ! Editat Aprilie 23, 2020 de okean Link spre comentariu
mishu_g Postat Aprilie 23, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 23, 2020 De regula când am de a face cu echipamente vechi înlocuiesc pasta termoconductoare. Alimentarea este cablata corect pe 220v doar ca blocul de comutare a fost remontat invers. Fac o poza când ajung acasă. Precum am mai scris nu îmi fac speranțe cu repararea etajului final dacă e prăjit. ... Cred ca e mai mult hobby-ul Link spre comentariu
okean Postat Aprilie 23, 2020 Partajează Postat Aprilie 23, 2020 Am verificat, schema nexam...Clarion firma Japoneza la origine, a intrat in diverse combinatii " eșuând " in final in device-uri gen car audio and stuff ! La obiect in caz de nefunctionare a etajului final as scoate schema si dupa ea o identificare a STK - ului corespunzator puterii declarate 8 Ohm: 23 Watt (20 Hz - 20'000 Hz) distorsiuni : 0,1 % Link spre comentariu
mishu_g Postat Aprilie 24, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 24, 2020 (editat) Ceva timp astazi continua munca ! Am demontat panoul din spate si am extras blocurile de conectori. Conectorul DIN nu l-am putur scoate fara a dezlipi firele ... mirosul de decapant al vremurilor de demult Totul a fost spalat cu apa distilata si alcool izopropilic. Dat fiind ca pe suprafata conectorilor RCA si a conectorului DIN era un strat superficial de oxid am polisat totul cu pasta de polisat urmat de o noua spare cu apa distilata.Acelasi tratament va fi aplicat suprafetelor conectorilor jack de pe panoul frontal cand le va veni randul. Firele de conexiune sunt putin rigidizate din cauza imbatranirii izolatiei dar nu necesita schimbare. Mare lucru ca au pus conectori ... la un deck AKAI cu fire wrapate pe toate partile cablajelor am cam coborat sfintii .. Duminica cred ca mai demolez ceva Apropo' ... voi ati auzit prin casa de la o persoana draga expresia: "... numai chestia aia jegoasa ne mai lipsea din casa, in rest le avem pe toate !!!!!" Editat Aprilie 24, 2020 de mishu_g Link spre comentariu
okean Postat Aprilie 25, 2020 Partajează Postat Aprilie 25, 2020 Da...cunoastem, peste tot e la fel cu persoanele dragi Incepe sa arate foarte bine, la polisarea mufelor RCA folositi vreo scula dedicata ? Link spre comentariu
mishu_g Postat Aprilie 25, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2020 Polisarea tine mai mult de răbdare și un pic de experienta. Practic eu execut polisarea cu pasta verde pusa pe pasla de la Dremel. Pentru conectorii RCA este foarte util un șiret de bumbac umezit și dat cu pasta. Pentru a nu afecta zonele adiacente acopăr suprafețele cu banda de hârtie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum