Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Uscator rufe ELECTROLUX EDP 2074 PDW

riciu

Postări Recomandate

Initial a fost ars driverul sursei LNK364PN. Apoi a aparut alarma EH0. Am resetat lista de alarme si aparea alarma EHE. Ideea e ca toate alarmele aratau cu degetul spre placa electronica. Tensiunile sunt bune insa singura problema e ca nu se atrage releul care da drumul la 230 V spre consumatori. Conditia ca acesta sa se atraga, este ca usa sa fie inchisa. Daca masor pe contactul de la usa, am 12 V. Daca inchid contactul si masor pe releu, nu mai am tensiune. Daca scot releul si masor pe contactul usii, am in continuare tensiune ( ciudat!). Dar daca inchid usa, la locul releului nu mai imi ajunge nimic. Curentul in circuit este 2 mA. Mai sunt doi tranzistori smd (NH sau HN) pe care nu prea stiu cum sa-i verific, dar ma gandesc ca daca in circuit exista tensiune, acestia ar trebui sa fie deschisi.  Poate cineva a mai reparat modelul asta de placa si m-ar putea ajuta.

20200421_215217.jpg

Editat de riciu
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• riciu

3

• validae

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ai verificat bine tranzistorii  care comandă releul ?  Cred că cel puţin unul din ei e fie defect, fie nu e comandat bine.Măsoară tranzistorii şi rezistenţele de pe lângă ei.

Link spre comentariu

Cred ca am mai facut un pas. Se pare ca unul din smd-uri ar fi un regulator de tensiune ( dupa montarea in circuit) iar celalalt ar fi tranzistorul care cupleaza releul la primirea semnalului de la microprocesor. Si in urma masuratorilor ( foto) se pare ca semnalul de la microp. lipseste. Acuma, intrebarea este cum pot eu stii daca microp functioneaza bine dpdv electronic sau e chestie de soft si trebuie reprogramat?

tensiuni.jpg

Link spre comentariu

E foarte posibil ca semnalul de comandă să lipsească fiindcă nu se îndeplinesc nişte condiţii.Poate defectarea sursei a fost cauzată de un alt defect, poate un scurtcircuit, sau chiar sursa a cauzat o altă defecţiune.Eu aş verifica atent toate mufele, chiar şi sub ele poate exista o conturnare de la umezeală.Ai încercat să forţezi închiderea relaului, alimentându-l ,,direct,, ? Astfel vezi dacă nu mai e şi altceva defect....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări