Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Identificare scule

Ioan Cavaleru

Postări Recomandate

Multumesc pentru raspunsuri, imi parea putin ciudat sa fie prinderea linetei pe strung in acest mod

Intreb de universale fiindca as dori sa le evit in viitor, am doua de la acest fabricant (125mm si 160mm), ambele au probleme similare (joc in bacuri relativ la axa de rotatie, sateliti care se sparg/ciobesc si sau spirala de strangere casanta) materialul corpului pare un fel de otel, la cel de 125 care este nou, a trebuit sa iau un span frontal deoarece era "stramb" planul cam 0.5mm. Poate am avut eu ghinion... pacat de materiale, un universal din otel ar trebui sa fie ceva de calitate

Link spre comentariu
Acum 1 oră, Ioan Cavaleru a spus:

Multumesc pentru raspunsuri, imi parea putin ciudat sa fie prinderea linetei pe strung in acest mod

Intreb de universale fiindca as dori sa le evit in viitor, am doua de la acest fabricant (125mm si 160mm), ambele au probleme similare (joc in bacuri relativ la axa de rotatie, sateliti care se sparg/ciobesc si sau spirala de strangere casanta) materialul corpului pare un fel de otel, la cel de 125 care este nou, a trebuit sa iau un span frontal deoarece era "stramb" planul cam 0.5mm. Poate am avut eu ghinion... pacat de materiale, un universal din otel ar trebui sa fie ceva de calitate

"Nu se poate asa ceva dom-le', sculele românești sunt cele mai bune de pe fata pământului si din calea lactee... cum puteti sa afirmați asa ceva ca scule românești comuniste sunt de rahat ... "

Cam asa imi spun mie cei comuniști îndoctrinați cand susțin Acelas lucru ca si dumneavoastră ...

Link spre comentariu
Acum 4 ore, Ioan Cavaleru a spus:

Poate ca e doar eticheta originala.

Din poza vad ceva calitate indoielnica a suprafetei...

Link spre comentariu

Suprafata frontala este "opera" mea :),s-a nimerit ca partea cu eticheta sa fie in punctul minim, acolo cutitul a zgariat doar si avand in vedere si restul problemelor legate de bacuri nu m-am preocupat sa finisez suprafata dupa indreptare, acest universal nu va avea o repetabilitate acceptabila orice as face. O sa caut sa il inlocuiesc, de aceea ma interesam despre producator ca nu cumva sa cumpar ceva similar (sunt pe olx vanzatori care spun ca au de la Pascani si Zarnesti)

"sculele românești sunt cele mai bune de pe fata pământului", consider ca sunt in general de calitate mediocra si scumpe, am vazut strunguri S3 si SN400 la sume la care se vand Boehringer, VDF, Weiler in stare mai buna; de ex chiar in acest moment pe OLX este o freza Thiel 155 care arata bine (+ dispozitive optice) la ~ 2500E deci  la pret mai mic decat unele FUS22.

Nu ma intelegeti gresit, imi plac foarte mult anumite utilaje romanesti (ex: S3, SN320) dar nu consider ca sunt neaparat mai bune, daca ar fi sa fac bani din asa ceva as evita utilajele romanesti din cateva motive: calitatea slaba, prost intretinute, personalul slab calificat (ex: este comun ca meseriasii sa schimbe vitezele in mers!)

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Ca sa nu deschid un topic nou o sa postez aici .

Pentru ce se folosesc riglele cu 4 fete si maner  din imaginile atasate ? M-am gandit ca poti face verificari prin metoda fantei de lumina sau cu comparatorul sa mergi pe una dintre fete cand vrei sa vezi planeitatea. O alta intrebare este de ce doar in colturi sunt partile active ?

s-l1600 (1).jpg

s-l1600 (2).jpg

s-l1600.jpg

s-l1600 (33).jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări