Surprise Diggers Postat Aprilie 17, 2020 Partajează Postat Aprilie 17, 2020 Va salut. Mi s-a ars piesa din poza. Va rog daca imi poate spune cineva de unde as putea sa o comand, sau ceva echivalent. Sau ar fii mai simplu sa inlocuiesc cu totul led driverul? As vrea sa il pastrez pentru telecomanda. Va multumesc. Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 17, 2020 Partajează Postat Aprilie 17, 2020 Din poză par a fi doi tranzistori ce trebuiau montaţi pe radiatoare, conform marcajului de pe placă.Ar trebui daţi jos şi citit ce scrie pe capsule, dacă se mai poate.....altfel nu avem cum şti ce e acolo.Poate doar cine mai are prin casă un astfel de driver, bun sau defect să-ţi spună asta, uitându-se pe placă.... Există o mare probabilitate ca cei doi tranzistori să nu fie singurele componente defecte pe acea placă, dar trebuie verificată de cineva cu experienţă, doar simpla schimbare a tranzistorilor nu va rezolva defectul. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 17, 2020 Partajează Postat Aprilie 17, 2020 Unul e asta, celalalt nu se vede. Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 17, 2020 Partajează Postat Aprilie 17, 2020 (editat) Ambii par de acelaşi tip.Problema e că notaţia e cam confuză C2715 sau C271S....nu am găsit momentan o fişă care să corespundă.Căutarea cu C2715 returnează ca răspuns un tranzistor de mică putere SMD, iar ăştia de pe placă nu-s chiar tranzistori de semnal mic.Chinezii devin tot mai enervanţi cu notarea tranzistorilor... Editat Aprilie 17, 2020 de validae Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 17, 2020 Partajează Postat Aprilie 17, 2020 Cautarea cu 630 w goford da cateva rezultate. W nu am gasit. Imi da cu A, dar n-am insistat. Poate il dibuiti cu ceva rabdare. Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 17, 2020 Partajează Postat Aprilie 17, 2020 Pare să fie un 4N60F https://html.alldatasheet.net/html-pdf/1096906/SUNMATE/4N60F/340/1/4N60F.html Link spre comentariu
Dxxx Postat Aprilie 17, 2020 Partajează Postat Aprilie 17, 2020 Din stadiul in care vad PCBul pare mica sansa sa se recupereze ceva functional. Mai simplu ar fi sa cauti o unitate de schimb sau sa construiesti/adaptezi una. Unitatea de telecomanda pare sa fie pe PCBul accesoriu, deci ar putea fi transplantata. Insa munca si nivelul de cunostinte implicat s-ar putea sa nu fie justificat vizavi de o simpla inlocuire. Link spre comentariu
AdR!@N Postat Aprilie 18, 2020 Partajează Postat Aprilie 18, 2020 Salut, după amplasamentul pe placa lângă mufa de iesire, cei doi tranzistori par sa fie cei ce controlează ledurile. Langa traf se mai vede un tranzistor/integrat și ala pare sa fie din partea de sursa de tensiune. Cele doua tranzistoare având posibilitatea de montare radiator, mai mult ca sigur sunt în configurație SCC liniar și controlul îl face modulul de la telecomanda. Dacă nu ai treaba cu depanarea, mai bine cauta un electronist în apropiere. Noi nu putem sa îți dirija fiecare mișcare de la distanță. Am si eu o plafoniera cu Led-uri calde și Led-uri reci cu control prin telecomanda. După sărbători o sa verific sursa, poate sunt la fel și îți pot oferi alte informații concrete. Cu ocazia asta pun și radiatoare dacă am loc, sa nu ajung în postura ta. Numai bine! Adrian Link spre comentariu
Surprise Diggers Postat Aprilie 18, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 18, 2020 (editat) In primul rand, va multumesc pt. promptitudine! Asa este, tranzistori sunt amandoi la fel, celalt e pocnit si am facut poza la cel mai vizibil, c2715 scrie pe ei, si sunt ultima piesa pana in leduri. Este aplica cu leduri reci/calde, fiecare cu tranzistorul lor. S-a ars cel responsabil de lumina rece prima data, fiind mai mult folosita, dupa care am inversat firele, de la cald la rece. A mai mers 1 luna si caput. Vreau sa incerc sa le inlocuiesc prima data, deaia va rog daca se poate, un link catre o piesa echivalenta. Aplica cica are 80w, probabil 40w rece/40w cald. Mai exista varianta cu 2 transformatoare 48v 40w, fiecare pe nuanta lui, aplica fiind montata la intrerupator dublu, le-as putea aprinde separat. Ceea ce iar nu stiu, cum leg iesirile din transformator in placa led, avand in vedere ca placa are 2 minusuri si 1 plus. [ - rece / + comun / - cald ] asta pt. varianta cu transformatoare. Inca o data va multumesc. Editat Aprilie 18, 2020 de Surprise Diggers Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 19, 2020 Partajează Postat Aprilie 19, 2020 (editat) Cauza principală a fost lipsa unui radiator eficient, se vede clar că proiectantul a prevăzut asta, dar din raţiuni de economie nu s-a mai pus.Dacă spaţiul din jur permite, eu aş pune tranzistorii într-o cutie separată, prevăzută cu orificii de ventilare generoase şi pe radiatori dimensionaţi corespunzător puterii disipate.Se vede clar că pe placă se încingeau bine dacă s-a carbonizat cablajul în aşa hal... Câte leduri comanda fiecare tranzistor ? Ca să ştim ce tensiune trebuie să suporte...dar ca idee de echivalent ar fi 4N60F sau chiar IRF520 dacă tensiunea pe bara de leduri nu depăşeşte 70-80V. Editat Aprilie 19, 2020 de validae Link spre comentariu
AdR!@N Postat Aprilie 19, 2020 Partajează Postat Aprilie 19, 2020 (editat) Hristos a Înviat! Tranzistori existenți sunt JCS630 (Vds=200V, 9A peak, 5.7A continuu, Vgs=30V, Rds=0.34 ohmi). 4n60 au Rds prea mare, din eticheta sursei reiese ca e capabila de 80W la 48V, probabil cu ambele șiruri aprinse la maxim, deci ar fi cam jumătate din curent pe un tranzistor, rotund ar fi 1A, deci un Rds de 2ohmi e prea mult. Aseară pe fi-miu l-a cam mancat undeva și a trancanit la întrerupător on/off pana când plafoniera a refuzat sa se mai aprindă. Eu am modelul de numai 24w. Am desfăcut-o și am găsit condensatorul din secundar umflat. L-am schimbat și și-a revenit. Cu ocazia asta am adăugat niște radiatoare pe tranzistorul sursei de tensiune (4N650) și pe tranzistoarele de control lumina (jcs630V) . La mine tranzistorul sursei de tensiune este cel care duce greul și a îngălbenit usor cablajul (folosește cablajul pe post de radiator). Comparativ cu tranzistori uzuali IRF, ăștia din surse au Vgs 30v fata de 20v, nu știu cu ce tensiune de comanda avem de-a face, posibil sa fie mai mare de 20V și nu se poate utiliza IRF 520- IRF630. LE: Am omis sa spun ca sursele sunt similare, bineînțeles de puteri diferite, dar configurația este aceeasi. Editat Aprilie 19, 2020 de AdR!@N Link spre comentariu
stelian ignatencu Postat Februarie 5, 2021 Partajează Postat Februarie 5, 2021 Bună ziua! Am o plafonieră asemănătoare de la Globo Lighting la care cele două piese ce par a fi tranzistori au carbonizat placa. De pe picioarele lor centrale se alimentează LED-urile. Pe ele se află următoarea notație: 630W GOFORD C2715. A aflat cineva ce piese sunt sau echivalente? De la Dedeman au trimis la furnizor fotografia cu eticheta de pe plafonieră dar răspunsul a fost că nu au putut identifica modelul, că ar trebui un număr de 13 cifre, un cod de bare lângă anul de fabricație. De reparat nu le repară dar pot trimite schema. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 5, 2021 Partajează Postat Februarie 5, 2021 (editat) Scrie clar în postările anterioare.4N60F Editat Februarie 5, 2021 de validae Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 27, 2022 Partajează Postat Ianuarie 27, 2022 @AdR!@N a explicat cu doua postari mai sus ce tranzistori sint originali, de ce nu pot fi folositi cei recomandati mai pe la inceputul topicului (si acum de @validae) si cam ce tranzistori ar putea fi folositi acolo. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 27, 2022 Partajează Postat Ianuarie 27, 2022 E de anul trecut...cred c-a rezolvat cumva de atunci. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum