Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

LG 32LD420 Nu gaseste canale DTV

mesterel

Postări Recomandate

Revin.. mai tarziu ca de obicei, asa cum l-am invatat pe d-l costica tv :) am refacut lipiturile la tunner, intradevar nu arata prea bine pe partea cablajului imprimat. In sensul ca multe lipituri sunt negre, oxidate iar 2 din lipiturile la carcasa tunnerului la microscop se vad fisurate. Le-am refacut iar acum nu mai prinde nici un post.. l-am rezolvat :)) timpul nu ma ajuta prea mult am mai spus si repet, nu sunt un electronis profesionist in depanare tv, am cu totul alta meserie. Toata investitia mea a fost pentru a crea 2 locuri de munca ca electronist doar din pasiune pentru aceasta frumoasa activitate. 

https://imgur.com/a/rqBCUf5

Am uploadat foto pe link pentru ca nu imi da voie sa depasesc 1mb si ceva per foto :)

La 24.04.2020 la 1:44, sorinpavel a spus:

@mesterel de-o saptamana de cand e deschis topicul,daca schimbati tunerul era gata demult.Este un model mai vechi de aceea nu are "cable" la setarea pe Romania.Succes

OK inteleg. Cat ar costa un tunner?

La 23.04.2020 la 20:42, Costica Tv a spus:

Pe acelasi site mai exista un set cu mult mai multe site pt reballing care sunt comandate deja. Deasemenea statia a costat mult mai mult decat am spus in postul anterior pentru ca am luat varianta  "full" de la respectivii. Nu cred ca are rost sa facem poze la facturi. Sitele or sa imi ajunga undeva la jumatatea lunii mai. Cautam sa cumpar o sita universala la dimensiunile compatibile cu acest procesor nici decum un set de 27 care le am deja comandate la acelasi reseller plus pachetul de 800 site tot de la ei.

Editat de mesterel
Link spre comentariu

Update: nu m-am putut abtine si am redesfacut tunnerul. Am absorbit cositorul de la quartz si de la bobine, le-am curatat terminalele, le-am relipit, am relipit inclusiv acel IC: LG01(foto) am ales ca tara finlanda si totul functioneaza perfect.

Concluzia: cositorul folosit la fabricarea acestui tip de tunner cel mai probabil contine o parte buna plumb. Are o temperatura de topire undeva putin peste 200 grade si oxideaza grav.

Multumesc tuturor pentru ajutor. Si lui Costica TV cu toate ca se ia el de mine pe ce topic ma prinde tot colegul nostru de forum este :)

20200428_103453.jpg

20200428_110605.jpg

20200428_110708.jpg

Link spre comentariu
La 23.04.2020 la 11:19, Florinel TV a spus:

Si eu tot asa cred ca problema este in tuner, rusnacul cred ca a avut toata masa cu contacte imperfecte si la tine sunt mai putine fisuri pe lipiturile la masa

Si eu cand spun si colegu dixon spunem acelasi lucru nu intelegi, pana la urma te-ai lamurit

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări