QQme Postat Aprilie 18, 2020 Partajează Postat Aprilie 18, 2020 Se pare ca nu are balansare,trebue vazut in caracteristicile electrice(40A este prea mult suficient 10-15A), pretul este proportional cu nr.de acu. si curentul. Link spre comentariu
lavynyu Postat Aprilie 18, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 18, 2020 (editat) QQme pai acela costa 2-3 dolari , o nimica toata . Editat Aprilie 18, 2020 de lavynyu Link spre comentariu
Dxxx Postat Aprilie 18, 2020 Partajează Postat Aprilie 18, 2020 (editat) Eu am la vanzare acumulatori noi si toata lumea ii dorea pentru astfel de aplicatii, dar eu i-am refuzat, pentru ca elementii pe care ii vindeam nu erau potriviti. Le-am spus si potentialilor client, si o sa repet aici: - neaparat de folosit elementi de peste 20A - cu conditia sa fie minim 2 in paralel... daca nu este decat un singur sir, atunci evident ca trebuie sa fie capabili de 40A - curentul de varf nu este luat din "spuse" ci din DS - un element corect are un cod precis dupa care ajungi la un DS in format pdf si vei gasi curentul maxim specificat. Spre exemplu elementii pe care ii aveam aveau maxim 7A - deci total nepotriviti - ca consecinta nu umblati cu elementi recuperati din baterii vechi - BMSul are mai multe functii de protectie, dar toate au in final un lant de 2 mosfeti cu sursa conectata impreuna (pot fi mai multe grupuri in paralel). Daca se depaseste pentru extrem de scurt timp capabilitatea BMSului atunci el decupleaza total bateria. DECI sub nici o forma nu veti avea cuplu suficient cu un BMS mai mic de 40A (atentia la chinezisme, ca pot declara 40A si sa nu fie tocmai adevarat, macar faceti o proba, dar cu osciloscop pentru ca un AVOmetru nu este suficient de rapid). Bine ar fi sa fie de 60, sau chiar 100A. - in plus trebuie sa stiti si rezistenta suplimentara introdusa de BMS, cand este in cnductie, ca nu este neglijabila. Daca BMSul are 100mOhmi atunci sub 40A veti avea pierdere pe el de 4V... asa ca fie gasiti ceva bun direct, fie inlocuiti mosfetii cu ceva pe la 1 miliOhm sau pe langa, sunt destule variante disponibile si nu exagerat de scumpe. Tot ce am spus ramane pentru scule uzuale de amatori. Pentru ceva profesional sigur necesitatile vor fi cel putin duble. Editat Aprilie 18, 2020 de Dxxx Link spre comentariu
QQme Postat Aprilie 19, 2020 Partajează Postat Aprilie 19, 2020 O bormasina-autofiletanta,cu 2 viteze,,Bosch verde,, 12V ni-cd consuma in gol 3A iar cu mandrina blocata 16A (tens. scade la 10V). Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 19, 2020 Partajează Postat Aprilie 19, 2020 Nu inteleg dece va tot prostiti sa faceti conversii de astea. La o scula facuta cu Ni-Cd se pun celule Ni-Cd noi de capacitate dubla (sint in comert) si ai rezolvat problema rapid si ieftin si bine. 1 Link spre comentariu
manolo Postat Aprilie 19, 2020 Partajează Postat Aprilie 19, 2020 Corect si scapi si de incarcatoare specializate si pakuri realizate profi etc. 1 Link spre comentariu
kinderu56 Postat Aprilie 19, 2020 Partajează Postat Aprilie 19, 2020 https://www.google.ro/search?q=acumulator+sub+c&cr=countryRO&client=opera&hs=iAq&hl=ro&tbs=ctr:countryRO&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwio8eSNqPToAhVEpYsKHfyZAyEQ_AUoAXoECAwQAw&biw=1920&bih=935 Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 19, 2020 Partajează Postat Aprilie 19, 2020 (editat) Exista variante mai ieftine chiar la TME. Eu am cumpărat acum 2-3 ani 50 buc și am reparat mai multe scule simultan și am ajuns la sub 10 Ron/buc. Deci 100Ron pt un acumulator de capacitate dubla, 4000mA în loc de 2000mA cum erau originali. Pluc ca se pot folosi încărcătoare originale. Defapt scula este ca noua doar ca acumulatorul tine mai mult decit unul nou. Acumulatoarele Li-Ion nu-s panaceu universal. Toyota încă face mașini hibride cu acumulatori Ni-Cd, tocmai pt ca sint foarte rezistenți și pot livra curenți mari. Editat Aprilie 19, 2020 de sesebe Link spre comentariu
lavynyu Postat Aprilie 19, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 19, 2020 (editat) Aproximativ tot la aceiasi bani ajung si cu nichel cadmiu , si nu reprezinta viitorul . Litiu ion este viitorul . Oricum ce o sa reconditionez va fi folosit uz caznic sa nu arunc atofiletantele deja existente . In plus litiu ion folosit corespunzator este mai fiabil in timp . Ma rog parerea mea . Mai caut ma mai documentez . O aotofiletanta din cele 4 am modificato la alimentator in comutatie (sursa de server ) si merge la capacitate maxima . La restu mai caut solutii . Nu este chiar rea nici solutia cu acumulatori ni-cd . Multumesc celor care au oferit pareri/opinii . Ma intereseaza un aspect ! Acumulatorii litiu ion 18650 inseriati(mai multe celule ) daca se respecta maximul per element de tensiune adica 4,2 volti si se scade amperajul drastic de incarcare , gen 20-30 ma cu o sursa dc oarecare inseriata cu un bec auto de pozitie prezinta un pericol la incarcare ??? Intreb si eu ! Din curiozitate . Editat Aprilie 19, 2020 de lavynyu Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 19, 2020 Partajează Postat Aprilie 19, 2020 Curentul de incarcare nu reprezinta o problema pt acumulatorii Li-Ion. Pot fi încărcați la orice curent situat între 0.01C și 0.5C, asta la elementele uzuale. Ceea ce vrei tu sa faci va distruge în schimb acumulatorul. Te las pe tine sa descoperi dece. Te poți inspira de pe cel mai bun site (după părerea mea) despre toate tipurile de acumulatori: battery university. Sint pe mobil și nu pot pune link din păcate (sau nu știu eu cum). Și apropo, nu cred ca acumulatorii litiu sint viitorul. Inafara faptului ca permit stocarea unei cantități mai mari de energie la aceeași masa, la toate celelalte capitole stau mai prost, mai puțin la efectul de memorie. Link spre comentariu
lavynyu Postat Aprilie 19, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 19, 2020 (editat) sesebe , eu doar am intrebat ! Din curiozitate . Am incarcatoare pt. acu. litiu ion . Editat Aprilie 19, 2020 de lavynyu Link spre comentariu
lavynyu Postat Aprilie 21, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2020 (editat) Postez , poate mai sunt si unii care doresc detalii cu subiectul sau poate o fi de ajutor la altii in viitor . Dupa cum am spus , pt. inceput doresc sa reconditionez o autofiletanta Einhell de 14,4 volti . Urmand in viitor 2 bucati marca Bosch care stau degeaba . Am hotarat ca patru elementi legati in serie ar fi suficienti pt. mine avand in vedere tensiunea de 14,4 volti si spatiul disponibil din carcasa . Am facut niste experimente si am mai studiat acumulatorii care au fost folositi in experimentare . Acumulatorii folositi , au fost recuperati din acumulatori de laptoop care au un curent de descarcare de aprox. 4,4 amperi , asta am descoperit dupa ce am cautat pe net dupa codul acestora . Am observat dupa cum au si relatat unii utilizatori de aici dar si de pe youtube ca acestia nu sunt potriviti pt. asa ceva dar avandui la indemana am dorit sa experimentez . Primul experiment a fost de a lega 4 elementi 18650 in serie , am vazut ca este nesuficient ca putere , asa ca avand la indemana inca patru elementi , am adaugat in paralel inca 4 . Avand in total 4 elementi in serie cu inca 4 in serie si pe urma montati in paralel . Am observat o inbunatatire buna dar totusi nu era suficient . De aici rezulta ca am nevoie minim de 4 elementi 18650 de circa 20 A curent de descarcare . Ar fi buni si de 30-40A dar am vazut ca acestia au un pret cam mare si nu se justifica investtia intro autofiletanta chinezeasca . Bun , acuma despre bms . Normal ca dupa cercetare si informare am vazut ca trebuie protectie la descarcare dar si la incarcare pt. acumulator altfel acesta se distruge iremediabil . Am gasit o rezolvare si pt. bms , defapt ideea a venit de la un utilizator de pe acest forum si anume ionutb71 caruia ai multumesc inca odata pe aceasta cale pt. idee . Nefiind in total hotarat , defapt in dubii cu calitatea bms-urilor din comert dar si parametri care inca nu ai cunosc in totalitate , acesta poate fi inlocuit pe partea de protectie la descarcare cu un Low Buzzer Alarm 1S-8S 1-8S care se poate regla si te avertizeaza acustic daca se descarca fiecare element in parte in functie de cum il reglezi plus ca si afiseaza tensiunea . Este vorba despre acesta : Pt. partea de balansare a elementilor , in cazul meu fiind vorba doar de 4 elementi , mam gandit sa tag fire la fiecare element in parte si sa ai leg la cate o mufa in exterior , 4 elementi , 4 mufe la exterior si sa incarc fiecare element individual . Asa evit debalansarea acestora . Acestea fiind spuse astept sa apara piesele pt. proiect si timpul necesar pt. punerea in aplicare . Multumesc inca odata celor care au venit cu cate un sfat , o idee . Editat Aprilie 21, 2020 de lavynyu Link spre comentariu
manolo Postat Aprilie 22, 2020 Partajează Postat Aprilie 22, 2020 Problema cu acel Low Buzzer Alarm este ca trebuie conectat cu un conector dedicat cu 5 fire ,un minus si 4 plusuri de la fiecare element ,domeniul de reglaj este 2,8v-3,9v pe element ,el nu consuma mult dar tinut conectat citeva zile.... deci ar trebui un mic intrerupator ca sa fie la cerere. Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 22, 2020 Partajează Postat Aprilie 22, 2020 Dece ii iei placerea de a descoperi binefacerile acumulatorilor litiu? Acumulatorii litiu mai multe probleme creaza decit rezolva dar na, unii cred ca daca esti in rind cu moda (prost inteleasa) esti cel mai tare. Link spre comentariu
lavynyu Postat Aprilie 22, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 22, 2020 Uite sesebe , faptul ca sunt sau nu sunt deacord cu tine nu ar trebui sa duca la rautati din partea ta . Ti-am multumit pt. informatii , pareri , sfaturi , opinii . Nu inteleg de ce continui cu rautati care nu aduc lucruri bune pt. nimeni . Daca doresti sa ajuti fao , daca nu , poti sa termini cu scrisul de aiureli . Nu doresc sa continui discutia pe tema acumulatorilor ni-cd vs li-ion . Uitate si tu in jurul tau si pe urma trage concluzii vizavii de subiect . Dar pastreazale pt. tine . manolo sunt pe toate gardurile intrererupatoare , acel dispozitiv se foloseste si pe drone deci este o ideea buna pt. inceput , este si ieftin , mai ieftin decat un bms . Pe viitor la urmatoarele proiecte o sa incerc si bms-ul . Orice lucru mai ales domeniul electronicii poate fi facut in mai multe feluri cu plusuri sau minusuri toate au avantaje si dezavantaje nimic nu este perfect . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum