Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Supraincalzire Amplificator Nakamichi AV-10

Postări Recomandate

• Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

La 15.04.2020 la 22:36, Alin M a spus:

Recent am achizitionat un amplituner Nakamichi AV-10 cu o putere de 120w/ canal in 8 ohmi pe doua bixe legate si 120w/ canal in 5.1. 
Am legat de acest amplif un cd player Technics SL-PS 740A si un deck Technics RS-BX 747. Precizez ca sculele le tin intr-un rack facut manual, iar distanta in interiorul politei este de cca 1 cm deasupra si 1 cm dedesubt , 2 cm stanga si 2 cm dreapta, iar in spate cca 10 cm pana in spatele rack-ului.

Acest amplif nu are carcasa in partea superioara perforata la fel cum au altele ci doar in partea stanga plus unventilator in spate.

Dupa doua ore de functionare a inceput sa disorsioneze sunetul in boxe

Nu inteleg de ce nu ai optat pentru un amplif tot de la Technics, de vreme ce ai alte aparate de la firma respectiva. In buget s-ar fi incadrat un SU VX700 sau cu un pic de noroc chiar SU VX 800, amplificatoare care nu s-ar fi incalzit excesiv in acel rack.

Totusi, rack-ul nu mi se pare ok, si nu vorbesc doar de usa de sticla, ci si de laterale si spate. Scapi de praf (de fapt doar gandul ca vei avea praf, in  realitate nu intra asa mult praf in interiorul amplifurilor ca sa-ti faci griji), dar te alegi cu lipituri reci din cauza supraincalzirii anumitor piese, trebuie sa deschizi usa de cate ori manevrezi la aparate.

Nu stiu cum rezolvi cu conectica din spate, eu am foarte multe cabluri RCA prin spatele amplifurilor, fiind toate legate intre ele. Mai demult am avut si eu un rack din PAL, dar dupa aia mi-am dat seama ca e mai ok unul din teava sudata si policioare din PAL, in asa fel incat sa circule aerul de jur-imprejurul amplifurilor. Nu am observat praf la interiorul amplifurilor, desi pe mobilier se depune si trebuie sa il sterg regulat. Uite cam cum am eu rack-ul, totul este la indemana, chiar langa locul din fata PC-ului.:

IMG_4998.thumb.JPG.4bd7db0024d16f4dc684de43e172cbc7.JPG

Editat de marius75
Link spre comentariu

Am optat pt acel amplituner pentru ca nu simteam nevoia sa-mi iau si tuner separat, asta ar fi insemnat inca un aparat in puls si nici nu sunt fan in a asculta radio. Am luat in considerare si achizitionarea unui amplif integrat doar ca “vintage” cu intrari optice nu am gasit nimic (nu ma

pricep asa bine si nici n-am sfatuitori pe masura) in afara unui model Onkyo care costa in jur de 1300 Ron si avea doar o intrare optica (A-8800). Am citit foarte multe lucruri bune despre acest model de Nakamichi (review-uri de pe site-uri de afara) si luand in calcul acesti doi factori, la un pret de 1000 de roni, consider ca am facut o alegere buna. Nu sunt fan Technics, recent am achizitionat doua produse de care sunt foarte multumit, insa la ce cautam eu, asta a fost varianta cea mai buna financiar, ne avand de unde sa stiu ca este conceput de asa natura sa se incalzeasca asa repede in spatii mai inguste. Recomandare ata este buna, insa acele modele de Technics SU-VX 700 si 800 nu au intrari optice.

In ceea ce priveste rack-ul, da, aveti dreptate, eate prost conceput, se pare ca are valoare mai mare artizanala decat practica. O sa survina niste modificari la el tocmai pentru a-i da mai multa aerisire. Nu stiu cum, dar o sa-l aerisesc de tot!

Ieri, dupa 3 ore de ascultat non-stop in “open spce”, ampliful n-a avut nicio problema de supraincalzire.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări