norad Postat Aprilie 15, 2020 Partajează Postat Aprilie 15, 2020 Va salut, Va rog sa-mi indicati un soi de capsuni, cu fruct foarte aromat, relativ mic, conic, perioada roditoare din luna mai si pana cade bruma si care sa nu necesite ingrijire speciala. A avut o ruda de-a mea la tara un asemenea soi de capsuni ce nu se poate compara la gust cu ce se gaseste pe la magazinele din ziua de azi. Cele de la magazin sunt mari, aratoase dar au un gust fad. Ruda respectiva a decedat si respectivul teren are acum alta destinatie decat gradina, prin urmare n-am cum sa mai fac poze la respectivele plante. Multumesc. Link spre comentariu
Mircea Postat Aprilie 15, 2020 Partajează Postat Aprilie 15, 2020 Eu m-as duce la piata sa cumpar planta (capsunul) direct cu fructe. Asa vezi fructul si-l si gusti. Iei 3-4 bucati si la anul se dubleaza in pamant. In 2-3 ani ai deja 20 de cuiburi. Ingrijirea nu e mare lucru. Ingrasamant natural (compost) si apa. Sa nu le oparesti udandu-le in miezul zilei. Vezi sa nu ai musuroaie de furnici in zona. Link spre comentariu
daniels Postat Aprilie 15, 2020 Partajează Postat Aprilie 15, 2020 Acum 59 minute, norad a spus: Va salut, Va rog sa-mi indicati un soi de capsuni, cu fruct foarte aromat, relativ mic, conic, perioada roditoare din luna mai si pana cade bruma si care sa nu necesite ingrijire speciala. A avut o ruda de-a mea la tara un asemenea soi de capsuni ce nu se poate compara la gust cu ce se gaseste pe la magazinele din ziua de azi. Cele de la magazin sunt mari, aratoase dar au un gust fad. Ruda respectiva a decedat si respectivul teren are acum alta destinatie decat gradina, prin urmare n-am cum sa mai fac poze la respectivele plante. Multumesc. Din ce spui, cred ca sunt din cele salbatice care cresc in padure. Nu ma refer la fragi. Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat Aprilie 15, 2020 Partajează Postat Aprilie 15, 2020 (editat) Salut, Nu vreau sa le fac reclama insa am cumparat recent de la iei (de cateva saptamani) nu ma pot pronunta la gust insa in rest au fost super ok, radacinile au cel putin 8cm si cum le-am plantat in gradina in 4-5 zile au inceput deja sa dezvolte frunze noi. Au multe soiuri cu poze, poate le recunosti sau iti incerci norocul ca mai multe soiuri pana gasesti unu-l pe plac. La cele din magazin nu soiul in sine este asa zisa problema ci modul in care sunt crescute cu diferite substante care grabesc cresterea si altele sa ii dea repede culoarea rosie sa-l vanda cat mai urgent. https://gradinamax.ro/catalog/stoloni-de-capsuni-set Editat Aprilie 15, 2020 de Bandi Szasz Link spre comentariu
blazeu Postat Iunie 24, 2021 Partajează Postat Iunie 24, 2021 Pentru comert, imaginea e cea mai importanta. Si cum multe fructe sunt transportate pe distante mari, culegerea se face "de verzi", iar "coacerea", adica producerea culorii de coacere e fortata chimic. Iar gustul e fad, pentru ca fructul e imatur, chiar daca arata "copt".... De-aia e mai bun orice fruct cules cu 5 minute inainte de a fi mancat... (desigur, daca il alegeti pe cel copt pe copac!!!) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum