ioannis Postat Septembrie 15, 2007 Partajează Postat Septembrie 15, 2007 am facut ampliful de mai jos care a fost publicat de cineva din forum si am urmatoarea problema : se aude foarte incet la boxe iar reglazul de joase-medii se face corect. stie cineva ce se poate sa se intimpla??? :( Link spre comentariu
cipcirip Postat Septembrie 15, 2007 Partajează Postat Septembrie 15, 2007 Esti sigur ca schema e buna? Mi se pare ciudata configuratia iesirii triodei 2... Link spre comentariu
ioannis Postat Septembrie 15, 2007 Autor Partajează Postat Septembrie 15, 2007 cind a publicat cineva schema aici la forum a zis atunci ca a facut acest amplif si merge!!!! am cautat sa gasesc discutia aici la forum dar nu am gasit! :( Link spre comentariu
cipcirip Postat Septembrie 15, 2007 Partajează Postat Septembrie 15, 2007 Incearca sa decuplezi c`ul din catodul triodei 2 si sa aplici semnal triodei 3 direct; ai semnal mai mare pe iesire? Link spre comentariu
ioannis Postat Septembrie 15, 2007 Autor Partajează Postat Septembrie 15, 2007 adica sa decuplez c-ul de 4.7nf de la ecc82 si sa aplic direct semnal la pin 5 la el34? Link spre comentariu
cipcirip Postat Septembrie 15, 2007 Partajează Postat Septembrie 15, 2007 Nu, cand am spus trioda 2 m`am referit la a 2`a din schema iar condensatorul e cel de 100nF de inaintea filtrului dublu T...Bafta!!! Link spre comentariu
ioannis Postat Septembrie 15, 2007 Autor Partajează Postat Septembrie 15, 2007 ok. o sa incerc si o sa va spun seara!!! Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 15, 2007 Partajează Postat Septembrie 15, 2007 Filtrul dintre triodele 2 si 3 vrea sa fie o corectie fiziologica (un fel de loudness) ?Ar trebui sa mearga si cu semnal aplicat direct pe putometrul de volum. Link spre comentariu
Kosmin Postat Septembrie 16, 2007 Partajează Postat Septembrie 16, 2007 amplifu e de aici si stiu ca tipu chiar l-a facut si mergea, e de prin Gaiesti, dar nu l-am mai vazut nici pe mes sau pe forum; incearca sa dai semnal pe grila triodei din 6n1p(ecc82), asta ca sa vezi daca nu e din cauza corectorului; ma gandesc ca poate nu ai semnal asa puternic la iesirea din trioda pt finala... Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 16, 2007 Partajează Postat Septembrie 16, 2007 1) Mie mi se pare ca ceva este in neregula cu etajul repetor pe catod, in special divizorul cu cele doua R de 100k si respectiv 10k din catodul repetorului pe catod (1/2 ECC83, mentionat anterior de cipcirip): cele 2 R trebuiesc inversate intre ele (sau eventual cea de 100k decuplata)?! [Altfel ce rost ar avea divizorul rezistiv 1/10, sau intregul etaj repetor pe catod care ar adapta impedante in/out nu foarte diferite (< 2:1) dar cu o atenuare in tensiune pe ansamblu de peste 30dB ?!]2) aplicarea tensiunii de negativare (polarizare G1) pentru finala EL34, pe cursorul potentiometrului de reglaj al polarizarii?!3) De ce atat de multe circuite cu influenta asupra caracteristicii de frecventa (in special pentru zona frecv. inalte si foarte inalte)?! - C 2,2 nF/500K la intrare (?!) - 820pF || 1Mohm la intrare - retea RC in T la iesirea repetorului pe catod (cu 2x 33pF || 4,7k ?!) - 10 nF in paralel pe primarul transf. de iesire - 4,7nF || 2,7k in catodul prefinal ECC82 si toate acestea fara a considera si circuitul de reglaj ton cu 4 posibilitati de reglaj... in total sunt nu mai putin de 10 capacitati/circuite destinate a influenta raspunsul in frecventa ... Nu sunt cam multe? Link spre comentariu
blue Postat Septembrie 17, 2007 Partajează Postat Septembrie 17, 2007 TRAIAN B a sesizat corect ca schema este superficiala , cond. parale pe rezist. la intrarea ampl. ar putea fi corecte deoarece ajuta la transferul frecventelor mari, in rest ce sa spun ? prima trioda amplifica putin din cauza reactiei neative [ catod nedecuplat] , reteaua de corectie atenueaza citiva dB urmeaza un repetor pe catod care evident are rezistentele inversate , o retea in T [ pt. ce ? ] ,a treia troda ampifica iar putin din aceiasi cauza ca si prima in plus reactia negativae este dozata incorect. bine inteles ca negativarea lui EL 34 este gresita[prin cursor sursa se poate pune in scc] asa ca nu vad cum poate sa sune ampl. ! Link spre comentariu
ioannis Postat Septembrie 17, 2007 Autor Partajează Postat Septembrie 17, 2007 va salut!! (off topic : am avut ceva probleme cu PC de aia am disparut.)am incercat de tot felul si nu vrea sa mearga ampliful!!! :( din cauza ca nu prea am experienta la amplifuri cu tuburi, exista posibilitatea sa fie functionabil ampliful asta? mai usor este sa renunt la schema si sa incerc alceva, dar totusi vreau sa pun in functiune ampliful dar cu ajutorul vostru altfel singur nu o sa reusesc!!! astept pareriile voastre si ce trebuie schimbat sau modificat!! Link spre comentariu
danzup Postat Septembrie 17, 2007 Partajează Postat Septembrie 17, 2007 Schema ta cu modificarile ca sa mearga .Fa o comparatie si ai sa vezi ca cei care au raspuns inainte tocmai aceste modificari ti-au spus sa le faci !!! Link spre comentariu
danzup Postat Septembrie 17, 2007 Partajează Postat Septembrie 17, 2007 Si rezistenta din grila tubului EL34 de 5.6K pune MAXIM de 1K (recomandat 470de ohmi sau chiar fara- adica un strap cu sarma , dar experimenteaza cu si fara ea ) Link spre comentariu
danzup Postat Septembrie 17, 2007 Partajează Postat Septembrie 17, 2007 versiunea cu amplificare si mai mare... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum