valentin7526 Postat Aprilie 14, 2020 Partajează Postat Aprilie 14, 2020 SALUT! Sursa COMPUTER - MS TECH 550 WATT ATX PSU /model - MS-N550-VAL-CM Imi poate trimite cineva schema electronica pentru acesta sursa. Multumesc anticipat! Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 15, 2020 Partajează Postat Aprilie 15, 2020 (editat) Greu de gasit scheme exacte la astfel de surse. Reparatiile se fac mai mult pe baza cunostintelor teorerice si a experientei. Editat Aprilie 15, 2020 de Marian Link spre comentariu
valentin7526 Postat Aprilie 15, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 15, 2020 am vazut pe net ceva cu data sheet...icme...nu stiu ceva pentru cei care se ocupa in mod profi de asa ceva .....multumesc pentru sfat! Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 15, 2020 Partajează Postat Aprilie 15, 2020 (editat) Dacă nu ai experienţă cu surse în comutaţie, nu te ajută cu mult o schemă.Pe de altă parte, cine cunoaşte funcţionarea lor şi are experienţă suficientă, nu are nevoie de schemă ca s-o repare.Pur şi simplu cauţi fişa de utilizare a integratului driver folosit şi ai deja o mare parte din schemă.Schema e cea mai utilă atunci când ai componente distruse şi cu valori sau cifre ilizibile.Ai putea să spui ce probleme are sursa şi ceva poze clare de aproape cu placa, poţi fi îndrumat în verificarea şi depanarea ei.Dar numai dacă ai destulă experienţă în utilizarea unui multimetru şi dacă ai mai lucrat ceva în domeniul electronicii, altfel e pierdere de timp. Editat Aprilie 15, 2020 de validae Link spre comentariu
yokoono Postat Aprilie 15, 2020 Partajează Postat Aprilie 15, 2020 (editat) Aceste surse au fost retrase de pe piata din cauza unui defect de fabricatie (a fost plantat pe placa un alt tranzistor care avea dispunerea b/c/e altfel decat era conceput cablajul). Astfel controllerul pwm nu mai avea tensiunea stabila pe pinul de alimentare. La un cosum mai mare crestea tensiunea si se ardea controllerul. Inclusiv mosfetii, diode, rezistente. Am reparat cu sutele. Pe cele noi le desfaceam din prima si inlocuiam tranzistorul. Daca vreti un sfat: nu merita sa fie reparata. Cu toate ca este frumos facuta, este o petarda. Ce calitate poate avea daca la multe nici macar suruburile care fixau mosfetii nu erau stranse bine ?. L.E. La noi s-au vandut cu sutele de mii. Evident cele retrase de la comercializare sau cele deja arse. Aduceau baietii din Germania cu tirurile. Foarte multe noi, in cutiute. Editat Aprilie 15, 2020 de yokoono 2 Link spre comentariu
valentin7526 Postat Aprilie 22, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 22, 2020 Va salut! Daca stiti exact care sunt cauzele defectului ....ma puteti ajuta sa o repar...ori sa o reparati dvs.....multumesc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum