Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Referință de tensiune 10V cu AD588

xubi

Postări Recomandate

Tocmai asta spuneam; am lucrările de la Iași în engleză inclusiv, mai am și o prezentare a UCFs dar notațiile nu corespund cu cele de pe instrument. Am scris mai sus, n-am element dar până fac un divizor concludent pentru referință mă gândeam că poate vede postul cineva care a lucrat cu el și-mi dă câteva lămuriri. Oricum, înțeleg că voi putea cel mai probabil verifica cu el scalele de 100mV 200mV și 1V, 2V  presupun că există posibilitatea să verific și mai sus dacă-i folosit altfel decât în lucrările de care vorbeam

Editat de xubi
Link spre comentariu

Xubi.Poti incerca sa contactezi catedra de la Iasi.O fi la electronica sau la electrice.Tot n-ai zis de Weston.

Pentru divizoare rezistive vezi ca sunt si rezistente cu toleranta 0,1% si cu drift mic de temperatura.

Sunt si divizoare gata facute.Pun un link de la Maxim dar parca are si Analog D.

https://www.maximintegrated.com/en/products/analog/data-converters/digital-potentiometers/MAX5490.html

Link spre comentariu
Acum 46 minute, xubi a spus:

Da mă gândisem dar am catedră și la Cluj. Aproape sigur au sau au avut prin laboratoare UCFs uri.
Speram că este  cineva pe forum care a lucratcu compensatoare   dar am postat în secțiunea începători în  loc de aparate de măsură. 
Am scris în ambele posturi anterioare că nu am element Weston :)

Acum calculez un divizor Hamon 0.1X și o să-l trimez pe ăla să scot 1.0185V dar și aici am o mică problemă că nu știu ce curent trăgeau din elemente,  bănuiesc că uA.

Link spre comentariu

Da,  D.S.  AD588 dă max 10mA dar evident nu vrei să tragi în halul ăla. 
Am citit între timp  undeva,  la Weston ar fi  10uA max
Va trebui să calculez disipația rezistoarelor pentru siguranță pentru că și rezistoarele  își schimbă valoarea cu temperatura deci plec de la premisa că nici rezistoarele din UCFs nu-s făcute pentru curenți prea mari. Cât,  asta doar unul care a lucrat cu ele ne-ar putea spune. Citeam că  o disipație de 10mW pe rezistor ar fi regula în metrologie...
Am făcut o variantă de calcul pentru 10uA cu 3X300K și un rezistor de 102K plus un trimer să pot reduce valoarea celui de 102K. Intenția acestui antecalcul era să văd dacă pot face teste cu ceea ce am pe aici și  ordinul de mărime că rezistoare de precizie va trebui să comand. 
Fac și o variantă  pentru 100uA, probabil 3X30K și ceva rezistor de 10,1K  Astea s-ar putea să le am chiar dacă la 1%  pentru a exersa puțin calibrarea. pe întregul lanț de R am 1mW consum deci sigur pot merge și cu o variantă de 2x3k și 1,01k

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări