informer Postat Aprilie 17, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2020 (editat) Acum 2 ore, Liviu M a spus: Si da, sunt in directoare plib. Acum 2 ore, Liviu M a spus: M-am uitat acum si nu folosc intreruperi. Eu am adaptat astazi la MPLABX/XC8 o librarie I2C pe care o scrisesem pt. un accelerometru ADXL345 + in lucru pt. BMP/E280 si pot sa-ti spun cu maxima siguranta urmatoarele: 1. Plib nu mai face parte din XC8. Din cate zic unii si altii, de ceva ani ;). Eu am updatat la MPLAB X IDE v5.35 / XC8 v2.10. 2. Codul generat de MCC (chestia aia grafica de configurat pini si module ale uC, cum au mai toate IDE-urile in ultima vreme si care ulterior iti genereaza codul pt. setarile alese) pt. I2C NU este blocant (cel putin daca adresezi un I2C care nu exista, n-am incercat un slave care "monopolizeaza/strica" bus-u`) in schimb NU functioneaza fara intreruperile (BCLI si SSPI) activate + GIE/PIE. Editat Aprilie 17, 2020 de informer Link spre comentariu
Liviu M Postat Aprilie 17, 2020 Partajează Postat Aprilie 17, 2020 (editat) Cu "fara intreruperi" ma refeream la functiile mele, nu la ale uChip. In rest, cum ziceam, zilele trecute am facut un downgrade, ca am descoperit ca xc8 mai nou nu-mi mai compila niste proiecte mai vechi, pe care n-am nici un chef sa le rescriu. Si cum, cand am vrut sa testez codul (putin modificat), am descoperit ca si mplabx a uitat de pickit2, am facut si acolo un downgrade. Da' partea buna e ca la uChip pe site gasesti toate vesiunile de mplabx si xc8 (de la "infiintare" incoace),, asa ca am putut sa "caut" cea mai noua versiune care mi se mai potriveste. Uite si un link, ca versiunile mai vechi sunt putin mai ascunse, de fiecare data trebuie sa le caut. Editat Aprilie 17, 2020 de Liviu M Link spre comentariu
informer Postat Aprilie 17, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2020 (editat) Pe mine m-ar deranja sincer sa folosesc versiuni vechi din simplul motiv ca versiunile vechi nu stiu procesoarele noi... De relativ putina vreme au aparut PIC-urile (8 biti) cu ADC pe 12biti (fata de 10), DAC pe 8 biti (fata de 5), PPS (mai usor la proiectat PCB-uri) etc. etc.... mi-ar parea rau sa nu le pot folosi ca n-am scule. Io am preferat sa aleg intotdeauna cam cele mai bune procesoare disponibile din clasa lor mai ales ca, paradoxal, de multe ori sunt mai ieftine decat alea mai vechi (o serie d-asta ca ex. PIC16F688 -> 1825 ->1705). Editat Aprilie 17, 2020 de informer Link spre comentariu
Liviu M Postat Aprilie 17, 2020 Partajează Postat Aprilie 17, 2020 (editat) Daca as face "productie" si le-as consuma, mi-as lua noi. Da' lucrez pe stoc, in sensul ca fac doar pentru "uz casnic" si din cauza de costuri de transport am luat mai multe odata si inca mai am stocuri. Acum trebuie sa le termin pe astea inainte sa trec la altele mai noi, da' cum m-am cam molesit si nu mai fac nimic... Iar IDE vechi folosesc, cum ziceam, din cauza de pickit2, ca si de asta imi pare rau sa-l arunc cat timp mai merge. Si iaca cercul vicios. Editat Aprilie 17, 2020 de Liviu M Link spre comentariu
informer Postat Mai 15, 2020 Autor Partajează Postat Mai 15, 2020 La 16.04.2020 la 16:10, Liviu M a spus: Din punctul meu de vedere, singurul avantaj al mikroc fata de xc8 e numarul de biblioteci de functii. Cum tu tot ziceai ca-ti scrii singur diversele functii, ca sa stii ce fac, nu inteleg de ce nu folosesti xc8 cu mplabx. Merg si in Linux, inclusiv debug-ul (cu sculele potrivite, cu pickit2 cam scartaie, da' am auzit ca ICD3/4 ar merge mai bine). As vrea sa multumesc colegului Liviu ca m-o ambitionat suficient sa uit de incercarile anterioare abandonate si sa fac o noua incercare cu MPLABX si XC8. Cu toate ca implementarea driver-ului I2C-u` m-o dezamagit destul de mult (iar!) totusi nu pot sa contest avantajele pe care un IDE serios le poate aduce... ca sa dau doar un exemplu "banal" care-mi vine acu`, refactoring-u` pe nume de functii /variabile pare un mizilic dar cand cauti prin tzshpe fisere sa faci replace nu mai pare la fel... Mi-am portat majoritatea librariilor mai des folosite pe XC8, am renuntat deocamdata la I2C hard pt. o implementare proprie neblocanta software (master only) si cred ca am sa renunt definitiv la MikroC... mi-a placut de el, nici acu` nu-mi displace da` cred ca varianta astalalta imi pica mai bine, pana la urma. Link spre comentariu
Liviu M Postat Mai 15, 2020 Partajează Postat Mai 15, 2020 Intotdeauna cu placere, doar intreaba. LE La MikroeIDE au reusit sa implementeze setarea bitilor de configurare in cod? Ca la mine si asta a fost un motiv de "neacceptare". Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum