Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

HDD cu probleme

-Atlas-

Postări Recomandate

Buna

Cum spune si titlul am ceva HDD cu probleme.

Mai precis primul sector il vede programul de diagnosticare ca "delays sector".

Si sunt HDD cu ceva valoare,nu sunt chiar de aruncat.

Un HDD de 1T si unul de dimensiuni mici 1,5 parca,ambele de laptop.

Bad sectors nu-mi da,dar merg ca naiba.

Se mai pot recupera sau sa-mi iau adio de la ele?

Orice idee este binevenita.

Multumesc si spor tuturor.

Alex 

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Buna

Multumesc,dar nu ma ajuta.Ceea ce spune"sfitfire" mai sus este adevarat.

HDD a fost testat cu un soft de nivel jos(in linie de comanda).

Cel mai probabil multi useri nu stiu ce inseamna asta.

Spor

Alex

L.S.Voi face alte teste sub Linux,asa ca mai vorbim. 

Link spre comentariu

HDD-ul se testează cu programul producătorului, care permite testarea SMART, testarea (reparearea) bad-urilor și ștergerea completă. Până la un punct orice hdd e recuperabil.

Link spre comentariu

Salut,stiu ca fratele meu avea un program cu care verifica HDD-urile, sectoare afectate le aduna intr-o partitie ascunsa si le bloca pentru scriere pentru a nu mai fi folosite.

Link spre comentariu
Acum 6 ore, valivoi a spus:

Salut,stiu ca fratele meu avea un program cu care verifica HDD-urile, sectoare afectate le aduna intr-o partitie ascunsa si le bloca pentru scriere pentru a nu mai fi folosite.

Asta cind? Acum 20 de ani? 

HDD-urile moderne fac acest lucru automat. Exista și ca parametru în smart. Ceva realocation sector sau ceva similar. 

Acum 7 ore, diddygy a spus:

O alta faza auzita la harduri, daca are baduri se inscrie un nou firmware si cica acele baduri nu mai sunt vazute.

Cea mai mare timpenie. Anulezi dintr-un foc toată treaba pe care a făcut-o SW din HDD pt a asigura o siguranță cit mai mare a datelor. Este ca și cum ai merge pe un drum cu gropi pe care HDD-ul le-a măcar ca să nu calci în ele iar tu ștergi toate marcajele. Drumul pare sigur, perfect, dar gropile tot acolo sint. 

Link spre comentariu

Buna

Multumesc pentru idei.

Problema este ca nu sunt sectoare defecte.

Doar un sector "delays".Primul din pacate.Si HDD se misca al naibii de greu.

Oricum pentru moment am apelat la alte HDD,iar pe viitor mai"studiez".

Spor tuturor.

Alex

Link spre comentariu

Defapt badurile sunt remapate pe niste sectoare de rezervă (aprox vreo 200, la atingerea numărului aveai eraore pe SMART) ce nu sunt vizibile în mod normal niciunui soft de partționare.

Remapare se face low level, deci chiar dacă se pune un nou firmware (slabe șanse la hdd-urile de uz general) sectoarele remapate rămân neschimbate.

Exista un program comercial, făcut de un rus ce promitea remagnetizarea, în principiu putea recupera un hdd, dar era/e la nivel de noroc(funcție de producătorul hdd-ului)

Link spre comentariu
Acum 8 minute, t0rquemada a spus:

Exista un program comercial, făcut de un rus ce promitea remagnetizarea, în principiu putea recupera un hdd, dar era/e la nivel de noroc(funcție de producătorul hdd-ului)

Buna

Daca programul rusului e de nivel jos,exact acela l-am folosit.

In prima faza HDD era"reparat",iar la urmatoarea scanare primul sector era din nou "delays".

Am deja unul din HDD folosit doar pentru stocare,sper sa nu pierd datele de pe el.Oricum sunt dublate,pentru siguranta.

Multumesc.

Spor tuturor

Alex

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări