Up5Urg3 Postat Aprilie 12, 2020 Partajează Postat Aprilie 12, 2020 Salut, am un ICE Felix HC-91 si as vrea sa scot pe mufa rf semnal composite ca sa il pot conecta si la un ecran lcd,sau daca stie cineva alta metoda prin care il pot conecta la un televizon lcd. MULTUMESC! Link spre comentariu
Stefan Postat Aprilie 12, 2020 Partajează Postat Aprilie 12, 2020 Incerc sa-ti dau un raspuns desi eram cam prichindel cand am "surubarit", pana l-am stricat, un HC-91. Daca bine imi amintesc partea de modulator RF era separata, adica era intr-o cutiuta metalica (solida) si de la placa de baza intrau doua fire. . Ideal era daca aveai un osciloscop sa "privesti" ce semnale ai pe cele doua fire fata de masa / carcasa modulatorului). Cred ca pe unul din fire avea semnalul de luminanta (Y) si pe celalalt crominant. Daca TV-ul tau are intrare CVBS (SVCC) poti verifica daca pe unul din fire ai luminanta (semnalul video dar alb/negru). Ai grija ce faci ca poti defecta placa HC-ului sau intrarea TV-ului. E bine sa faci astfel de teste cu toate precautiile necesare (un condesator serie intre TV si HC de aprox 1nF) Link spre comentariu
Up5Urg3 Postat Aprilie 12, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 12, 2020 Adica pot incerca sa vad daca am semnal video fara a modifica modulatorul? Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 13, 2020 Partajează Postat Aprilie 13, 2020 Acolo are semnal video ce poate fi introdus direct în selectorul unui tv.Am avut şi eu HC91 dar l-am dezmembrat demult, mai am doar placa de bază pe undeva.Modulatorul e într-o cutiuţă ecranată şi dă semnal video complex pentru mufa de intrare în televizor. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 13, 2020 Partajează Postat Aprilie 13, 2020 Modulatorul da semnal RF modulat cu semnalul video-audio . Link spre comentariu
Dan57 Postat Aprilie 13, 2020 Partajează Postat Aprilie 13, 2020 Acum 7 ore, Up5Urg3 a spus: Adica pot incerca sa vad daca am semnal video fara a modifica modulatorul? Absolut, ar trebui sa ai semnal modulat pentru intrarea de RF in TV. Cred ca mai am o placa de modulator pe undeva daca nu merge. Poti vedea semnalul video complex la intrarea in modulator cu un osciloscop- Acum 5 minute, razvan-l1 a spus: Modulatorul da semnal RF modulat cu semnalul video-audio . Modulatorul la HC era doar video, un modulator audio-video este mult mai elaborat ca cel de HC. Link spre comentariu
Stefan Postat Aprilie 13, 2020 Partajează Postat Aprilie 13, 2020 (editat) @Dan57 Asa tin si eu minte, parte de modulator nu avea si audio. Pentru audio era un difuzor separat direct in carcasa HC-ului. @Up5Urg3 De ce nu faci niste poze cu ce ai tu acolo? Acum imi dau seama ca modulatorul RF avea nevoie si de alimentare, e posibil ca unul din firele ce intrau in el sa fie alimentarea. Daca faci testele direct pe TV nu uita de sfatul cu condensatorul intre HC si TV. Editat Aprilie 13, 2020 de Stefan Link spre comentariu
Up5Urg3 Postat Aprilie 13, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2020 astazi o sa fac niste poze pentru ca nu il am la mine Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 13, 2020 Partajează Postat Aprilie 13, 2020 Exact, doar semnalul video e prezent la mufa de ieşire, sunetul era redat prin difuzorul inclus în unitate. Link spre comentariu
Up5Urg3 Postat Aprilie 13, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2020 http://imgur.com/gallery/28PHbNS Astea sunt pozele de la modulator Link spre comentariu
Stefan Postat Aprilie 15, 2020 Partajează Postat Aprilie 15, 2020 Masorara cu un voltmetru (setat pe CC) ce tensiuni ai pe cele doua fire, masuratorile le faci fata de masa sau carcasa modulatorului. Eu zic ca semnalul video il ai pe firul fara socul ala de RF (tor), adica pe firul notat cu 1 la modulator. Link spre comentariu
Dan57 Postat Aprilie 15, 2020 Partajează Postat Aprilie 15, 2020 Asta e schema modulatorului de HC. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 16, 2020 Partajează Postat Aprilie 16, 2020 La 13.04.2020 la 8:03, validae a spus: Modulatorul e într-o cutiuţă ecranată şi dă semnal video complex pentru mufa de intrare în televizor. La 13.04.2020 la 8:30, Dan57 a spus: Modulatorul da semnal RF modulat cu semnalul video-audio . Valica !! Numai sterge , esti penibil . Iar repet : nu conteaza ce semnale are la HC91 ci doar diferenta intre aberatie si realitate . Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 16, 2020 Partajează Postat Aprilie 16, 2020 La 13.04.2020 la 18:27, validae a spus: Exact, doar semnalul video e prezent la mufa de ieşire, sunetul era redat prin difuzorul inclus în unitate. Tu chiar nu intelegi ce este si ce face un modulator RF . Link spre comentariu
Dan57 Postat Aprilie 16, 2020 Partajează Postat Aprilie 16, 2020 Acum 20 minute, razvan-l1 a spus: La 13.04.2020 la 8:30, Dan57 a spus: Modulatorul da semnal RF modulat cu semnalul video-audio . Dan NU a spus asa ceva, poate recitesti mesajele. Greu cu supararile astea dar nu ma baga pe mine in certurile tale. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum