Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare izolator USB pentru placa audio

luciann

Postări Recomandate

După cum scrie și în titlu, aș avea nevoie de o recomandare pentru un izolator USB pentru o placă audio externă. Există foarte multe astfel de dispozitive pe internet însă nu prea știu ce să aleg.

Am uploadat o mică mostră de noise. Acesta se aude constant in boxe/căști însă la un volum extrem de mic. ce auziți voi acolo a fost ridicat cu 24db ca să se înțeleagă mai clar despre ce este vorba. 

NOISE.wav

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• luciann

10

• sesebe

2

• Den

2

• bmwh548

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ia un cablu mamă-tată, anulează alimentarea, și dă curent plăcii de sunet dintr-o baterie externă. Electronică simplă. Apoi pune aici un mesaj și spune-ne ce a ieșit. 

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

A trecut ceva vreme de când am deschis acest topic, între timp mi-am făcut un upgrade la căști, iar acum acestea fiind mult mai performante, se pare că a devenit deranjant acel bâzâit. 

@nomikos Am încercat să dau curent din altă sursa către placa de sunet, problema este ca în lipsa GND PC-ul nu recunoaște placa de sunet. Deci varianta asta nu merge.

Am încercat să deconectez tot, să las doar placa de baza, alimentarea ei și SSD-ul de pe care rulez OS-ul. Din păcate, se comportă exact la fel, nu se aude nimic până când începe să facă boot windows-ul și după aceea tot bâzâie. Am observat că atunci când procesorul lucrează ceva mai intens, atunci bâzâie mai rapid și viceversa.

Presupun ca problema aparține plăcii de bază și a felului în care gestionează curentul ce ajunge în USB-uri. Există plăci de bază mai performante în acest sens? 

M-am interesat mai bine și aparent există niște izolatoare USB capabile să elimine din noise și inclusiv din acel bâzâit, sau chiar să îl reducă de tot Link însă nu la toată lumea funcționează. 

Dacă conectez placa de sunet la laptop și scot cablul de alimentare, merge perfect în liniște și pace, deci placa de sunet e ok. În schimb dacă las cablul de alimentare, bâzâie, ce-i drept, într-un mod ușor diferit față de felul în care face atunci când este conectată la PC. 

Sunt puțin confuz, orice sfat îmi poate fi de folos. Mulțumesc

Link spre comentariu

Dongle-ul wireless pe acelasi "traseu" USB mai poate avea influente ciudate (daca exista unul). Cand il am pus pe un USB frontal aud in casti (puse tot pe mufa frontala) cam tot ce face HDD-ul si fiecare "miscare" de mouse. Daca il pun pe un USB din spate si las castile in fata mai aud doar un zgomot de fond care la volum mic nu ma prea deranjeaza.

Link spre comentariu

Cind ți s-a spus sa izolezi alimentarea lumea s-a referit doar la plusul alimentarii, masa trebuia lăsată. 

Din cauza problemelor de genul acesta mi-am făcut DAC cu izolare gslvanuca dar dacă vrei doar pt căști nu-i asa de problematic. 

Folosește cabluri USB cu ferite puse pe ele la ambele capete, eventual bobineaza cu un cablu USB cit mai multe spire pe un tor de ferita (mai marisor), separa doar plusul alimentarii plăcii și folosește un alimentator separat liniar (nu în comutație). 

Link spre comentariu

Cablul USB pe care-l folosesc are ferita, nu a fost un cablu ieftin, seamana cu cel din poza. 

@sesebe Nu mai retin exact cum am facut insa stiu ca am incercat si asta, sa las - si sa leg doar + la alta sursa dar fara un efect pozitiv. 

Maine o sa am ocazia sa testez cu un hub usb cu alimentare separata, sa vedem daca face diferenta. 

0069596_Gift-USB-USB-2-0-Cable-Converter-69596-2-4-Meter-Length-Translucent-Blue-b-69596_550.jpeg

Link spre comentariu

Ar mai fi o varianta, sa schimbi placa de sunet. O placa de sunet de calitate nu trebuie sa introducă zgomot de pe alimentare.

Nu-i obligatoriu ca o placa scumpa sa fie și de calitate. 

Am reparat acum ceva timp o placa de sunet de la un cunoscut și aia nu avea zgomot deloc dar cred ca fusese destul de scumpa, era pe firewire și acolo fusese și problema. S-a rezolvat schimbind cip-ul interfață. Era plina de surse în comutație înăuntru și alimentarea era cu sursa externa de 18-24V.

Sa nu uit, trebuie sa încerci și cu o alta sursa de calitate la desktop. Eu de la sfirsitul anilor 90 și pina acum am avut doar 2 surse la desktop. Pe prima am schimbat-o prin 2008-2009 iar la cea care o folosesc acum i-am schimbat electroliticii la începutul anului dar n-su fost surse ieftine. Pe cea care o folosesc acum în sistemul vechi am dat de vreo 10 ori mai mult decit pe o sursa "normala'. E Seasonic și pt sistemul care mi l-am făcut anul acesta tot un Seasonic gold 80+ am pus. 

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Atunci am să încerc să cuplez placa de sunet la un prieten care are un PC de gaming de buget destul de mare, cu siguranță are o sursă și o placă de bază de calitate acolo și am să văd dacă face la fel sau se comportă altfel.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări