Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

DIY provocare

Vizitator accabog

Postări Recomandate

Vizitator accabog

Salut

de mult imi tot doresc sa imi construiesc un subwoofer care sa zboare geamurile...dar eu am doar 17 ani si nu am cunostinte asa avansate in electrotehnica.

am vazut pe net mai multe kituri de amplif care au puteri mari dar am vazut k mai trebuie achizitionate niste trafuri specifice....ceva punte redresoare..care habar nu am ce e..si probabil niste condensatori...pt k sa mearga pe subwoofer...eventual si un crossover

daca cineva de pe aici care are un magazin cu asa ceva...sau cunoaste..ma poate ajuta...eu platesc componentele ce trebuie (kit amplif..traf..condensatori) doar ash vrea sa fiu indrumat cum sa il finalizez.

la chestiuni de baza de genu lipit fire si cunostintze minime am...dar..la calcule de putere si impedantze si asa nu prea le am..

multumesc

p.s. vreau sa fac acest lucru k un hobby..sa vad k pot sa fac asa ceva; nu vreau sa investesc mai mult de 2 mil pe amplif..pe driver mai vad eu...dar partea electronica sa fie pana in 2 mil...si o putere de peste 200 de W reali (RMS)

Te rog sa fii mai atent cand raspunzi la un tic, nu incerca sa mai deschizi alte subiecte. EDIT - sorteh

Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 29
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• felixx

2

• George(sb)

2

• Cobra

2

• mircea888

2

Top autori în acest subiect

de mult imi tot doresc sa imi construiesc un subwoofer care sa zboare geamurile... nu vreau sa investesc mai mult de 2 mil pe amplif..pe driver mai vad eu...dar partea electronica sa fie pana in 2 mil...si o putere de peste 200 de W reali (RMS)

deja ai spus niste chesti care se bat cap in cap, da nu asa, rau de tot, daca vrei sa iti zboare geamurile, trebuie sa te gandesti doar la partea de amplificare sa aloci un buget de 20 de ori mai mare decat esti tu dispus
Link spre comentariu
Vizitator accabog

ideea nu e sa crape geamul...dar vreau sa bubuie asa klumea

eu am acum un sub de 35 de W de la creatve care bubuie foarte tare...deci simti pe perete k vibreaza

ma gandesc k la 200 - 300 de W ar trebui sa fie senzational

am vazut kiturile acelea IPA 400 de exp...cu 400 de W dak nu ma inshel..care erau sub 1 mil. Dak mai adaugam trafu..care nu stiu dar presupun k nu depaseste 1 mil..ar trebui sa iasa in 2 mil.

pt boxa aloc alt buget

deci 2 mil doar pe partea electronica

ms:D

http://www.izatech.ro/module/IPA300.htm

p.s. nu va enervati pe mine k sunt asa habarnist...in timp invatz...problema e k nu prea am de unde acum...am cautat si ceva carti despre cum sa constr un amplif...dar nu am prea avut succes

Link spre comentariu

cum a aspus si George ceea ce vrei tu e cam imposibil la banii astia.Nu vreau sa te descurajez dar hai sa facem un mic calcul. Daca vrei sa folosesti kitul ipa 400 pentru subwofer iti trebuie un transformator de minim 600w(costa peste 100 lei sigur). Kitul si el este peste 100 lei. Bun pina aici avem cam 250 lei. Dar intervine un radiator baban care te scutura de minim 30 lei si alte componente ca punte redresoare si 2 condensatori de vreo 7200 uf min iar te scapa de 50 lei, crosover deoarece e subwofer la Vasile (http://www.hi-end.ro) costa 55 lei. Deci la un calcul iese cam 400 doar amplificarea. + banii de amenda de la politie :supz: pentru tluburarea linistii publice si totusi daca nu te pricepi prea bine s-ar mai putea sa platesti si 8 finali. Deci eu te sfatuiesc sa o iei usor cu amplificatoare mai ieftine (integrate) si cum capeti experienta sa sari la nivelul urmator. Iti urez multe succese in acest domeniu frumos.

Link spre comentariu

cel mai simplu si mai ieftin pentru tine este un kit cu doua TDA7294 n punte care vor putea livra aproximativ 150w pe 8 ohmi.vei avea nevoie de un traf de 300w care sa scoata 2x20VAC, condensatori, punte si radiator eventual si un ventilator.dar nu numai puterea amplificatorului conteaza, difuzorul e iarasi foarte important, degeaba ai putere mare daca nu ai un dif bun care sa redea bine frecventele joase, asa ca spune ce dif vrei sa iei.Bafta.

Link spre comentariu

nu ai neaparat nevoie de preamplificator, la TDA7294 trebuie sa mergi aproape de maxim cu semnalul din PC dar nu are nimic.mai intai ia kiturile si diful(spune totusi ce dif vrei) si apoi mai vezi daca iei sau nu preamplificator.

Link spre comentariu

accabog

sa nu-ti inchipui ca fata de 35W, citi ai acum, la 100W se va auzi de vreo 3 ori mai ''tare'', sau ca la 400W se va auzi de vreo 11 ori. Una e puterea si alta e presiunea acustica. Plus ca daca nu te ajuta camera ai incurcat-o.

Bafta!

Link spre comentariu
accabog daca tot vrei sa-ti faci ceva si nu ai experienta , iar bugetul e mic , :yawinkle: fati un amplif de casti (iesi sub 100 Roni) , cu doua perechi de casti W..son de 28 Roni si poti linistit sa-ti pierzi auzul ! :smt003 In plus nu deranjezi pe nimeni :weedman:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări