Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Samsung Syncmaster f2380 problema invertor

stefan94stefan

Postări Recomandate

Salutare ,

Detin acest monitor cu o problema ciudata si anume cand se mareste contrastul monitorul se inchide daca se pastreaza un contrast slab ,functioneaza . Problema este de la invertor se aude un zgomot puternic cand se mareste contrastul si apoi se inchide imediat ,este integrat in sursa si acesta este tm-07165 ceva echivalent ar fi TM-10160 insa nu le gasesc , poate cineva are prin cutie acest tip de invertor . Si rezistenta de langa pare sa fie afectata se vad urme de incalzire insa nu gasesc nici o schema sa pot afla valoarea ei .

Sunt interesat si de toata placa daca are cineva :

Model : bn44-00247a

20200309_100532.jpg

20200309_094803.jpg

20200309_100722.jpg

Editat de stefan94stefan
Adaugat informatii
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• stefan94stefan

14

• Costica Tv

4

• iuliantv

3

• fane

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 6 minute, fane a spus:

Nu cred ca invertorul e problema mai sigur lămpi uzate 

Pai si atunci de ce cand se mareste contrastul se aude un zgomot puternic din invertor si se stinge ?  Si apoi se aprinde iar cateva secunde cu zgomotul in invertor si se stinge iar.

Link spre comentariu

Transformatoru lati masurat? 

Am întîlnit cam des defecte transformatoarele la invertoarele acestea, probati lampile cu un invertor separat, si verificati filtraju pe alimentarea invertorului inclusiv si condesatoarele din primaru si secundaru sursei.

Editat de fane buy
Link spre comentariu
Acum 18 ore, fane buy a spus:

Transformatoru lati masurat? 

Am întîlnit cam des defecte transformatoarele la invertoarele acestea, probati lampile cu un invertor separat, si verificati filtraju pe alimentarea invertorului inclusiv si condesatoarele din primaru si secundaru sursei.

Condensatoarele verificate ,totul in regula . Mai ramane sa verific conexiunile lampilor si si traful .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări