Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentator Radio Philips

Postări Recomandate

Alimentatorul de la un radio Philips ORT 7500/10 are lipsa tensiune. Rezistentele 5, 6, 7 erau arse, tranzistorul de comutatie in scurt, dioda zenner ZD1 sparta, plus fuzibila arsa. Pe rezistente era scris 1R30 (inteleg ca erau de 1.3 ohmi). Acolo e integratul mic, care eu cred ca e driverul, dar pe el scrie doar 7110S1. Am cautat pe net si nu am gasit nimic despre el. Ma gandesc ca si ala ar putea fi ars. Nici despre dioda zenner nu stiu nimic.  Sursa e de 5 si 12 V.  Ca ultima varianta ma gandesc sa caut o mica sursa care scoate tensiunile asta si sa o adaptez in radio. Ma poate indruma cineva ce pot face?

ORT7500_10-IMS-ro_RO.jpg

20200412_160207.jpg

20200412_143523.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Având în vedere că e o sursă relativ necunoscută şi cu mai multe componente neidentificabile, eu aş căuta alta care să aibă aceleaşi tensiuni.Una de PC format MiniATX ar putea încăpea în carcasa aia ? Că ar avea exact ce îţi trebuie.Sau mai bine, una în comutaţie de 12V/2A urmată de un stabilizator de 5V, fie liniar (dacă nu-i ceri mai mult de 20-300mA), fie unul ,,buck,,.Dacă spaţiul permite, poţi face chiar o sursă cu transformator, urmată de stabilizatoare de 12 şi 5V....aia sigur ar fi mult mai fiabilă.

Editat de validae
Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
  • 7 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări