Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Realizare foișor de grădină din lemn

trasorv

Postări Recomandate

Ziua bună și un sincer La mulți ani cu sănătate tuturor celor care azi își serbează ziua onomastică. 

Dacă vom trece cu bine peste această perioadă critică, vreau să fac un foișor de 3 x 4 m din lemn și aș avea nevoie de câteva idei pentru construcția lui propriu-zisă. 

În primul rând mă interesează cum să fixez stâlpii de lemn de 10x10 , să îi prind in placa de beton pe care o voi turna sau să îi prind cu dispozitive dedicate ?  Vreau să fie foarte solid ancorat să nu il ia vântul așa că eu mă gandeam să bag popii în beton dar nu putrezește ? 

Și nu în ultimul rând nu prea știu cum să fac scheletul acoperișului în 4 ape.  Planuri sau schițe ar fi binevenite. 

Mulțumesc tuturor celor care își fac puțin timp pentru un raspuns. 

Screenshot_20200412-110534_Gallery.jpg

Editat de trasorv
Link spre comentariu

Se dau cu smoala pe partea care intra in pamant si beton, se protejeaza cu carton de bitum sau tratamente speciale pentru lemn.

Ceva de la tara, protejati cu tabla.

20200412_110847-1382x1843.jpg

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
1 oră în urmă, dan-a2 a spus:

Eu recomand asa

baza-stalp-lemn-91x150x150x2-0-everpro-38872.jpg

Îmi place soluția asta dar dacă placa de beton este de maxim 10 cm mi-e teamă că nu e valabilă 

Acum 2 ore, 12345 a spus:

Se dau cu smoala pe partea care intra in pamant si beton, se protejeaza cu carton de bitum sau tratamente speciale pentru lemn.

Ceva de la tara, protejati cu tabla.

20200412_110847-1382x1843.jpg

Poate fi o soluție bună 

Link spre comentariu

Daca iti place solutia lui dan-a2, tu deja ai un plan in cap si vei stii unde cad stalpii. Faci acolo placa mai groasa ca nu e greu. Sapi niste gropi inainte sa torni placa. O faci de 10 sau cat consideri si in locurile unde cad stalpii, o lasi de 30 sau cat consideri necesar pentru ancore/ dibluri sau ce bagi in beton. Pe partea de sus ai plan, pe partea de jos ai proeminente in beton.

Link spre comentariu
Acum 52 minute, yo9gcc a spus:

Eu am pus asa ceva, grinda este la distanta de beton si dupa vreo 5 ani de cand e facut grinzile sunt perfecte

DV_8_3431683_01_4c_DE_20190312161755.jpg

Varanta asta ,am folosit-o si eu. Intradevar rezista mai bine capatul grinzilor

Editat de vasiletodosi
Link spre comentariu

Cred că voi îngropa stâlpii în beton după ce îi voi izola cu membrana bituminoasă .

Ce îmi puteți spune despre o schiță de îmbinare a căpriorilor , în 4 ape  ?

Link spre comentariu

Varianta sugerata de yo9gcc e cea mai buna si in opinia mea. tot aceasi varianta am folosit-o si eu pentru acoperirea terasei. E foarte important ca lemnul sa respire, altfel o sa putrezeasca in acea zona, varianta cu ingroparea e cea mai putin inspirata pentru anul 2020.  Daca capatul de sprijin atinge de placa de beton, va trage umezeala in el si in timp se va degrada, distanta aia de 5cm la care tine acest suport stalpul, fata de placa de beton, e foarte importanta. De placa il prinzi cu tija filetata si ancora chimica in gauri.

Link spre comentariu

Foisorul meu care un an a fost foisor. urmatorii 2 ani depozit de lemn. Are 3.5x3.5m.

20200414-120116.jpg

Capriorii au fost pusi pe niste traverse puse la 45* pe colturi

20200414-120228.jpg

Pe traverse am decupat un loc pt caprior pt o fixare mai buna.

Detaliu din interior

20200414-120202.jpg

Detaliu din exterior

20200414-120312.jpgimage posting

In varf am prins capriorii cu platbanda in diagonala, iar platbandele intre ele cu un surub autoforant

20200414-120241.jpg

Daca ai sa bagi lemnul in pamant sau beton o sa ajunga asa

20200414-120345.jpg

Link spre comentariu
1 oră în urmă, daniels a spus:

Foisorul meu care un an a fost foisor. urmatorii 2 ani depozit de lemn. Are 3.5x3.5m.

20200414-120116.jpg

Capriorii au fost pusi pe niste traverse puse la 45* pe colturi

20200414-120228.jpg

Pe traverse am decupat un loc pt caprior pt o fixare mai buna.

Detaliu din interior

20200414-120202.jpg

Detaliu din exterior

20200414-120312.jpgimage posting

In varf am prins capriorii cu platbanda in diagonala, iar platbandele intre ele cu un surub autoforant

20200414-120241.jpg

Daca ai sa bagi lemnul in pamant sau beton o sa ajunga asa

20200414-120345.jpg

Îți mulțumesc foarte mult pentru toate aceste poze cât se poate de explicite 

Link spre comentariu
La 12.04.2020 la 15:14, trasorv a spus:

Cred că voi îngropa stâlpii în beton după ce îi voi izola cu membrana bituminoasă .

........................

o condițe esențială și obligatorie

- Nu introduci lemn în locuri unde poate absorbi apă(umezeală)

- lemnul de orice esență neapărat trebuie să stea uscat să reziste ani, zeci de ani și mai mult.

- în rest proiectul ți-l faci cum îți place , dar ții cont de regula , că lemnul să stea uscat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări