vijelie02 Postat Aprilie 12, 2020 Partajează Postat Aprilie 12, 2020 Puneti domule scheme ca altfel vorbim discutii. Link spre comentariu
maxente Postat Aprilie 12, 2020 Partajează Postat Aprilie 12, 2020 (editat) De asta tot zic si eu de schema, mai ales la semipuntea in discutie dar si la acle flyback, binenteles. De exemplu la semipuntea din discutie as mai fi curios si ce snubber-e s-au mai pus si pe unde. Daca ar fi schema pusa, s-ar clarifica multe intrebari. Pana la urma de asta cerem mai multe detalii sa ne ajutam unii cu altii sa intelegem mai bine lucrurile. Un alt lucru am mai aflat ca si FGH75T65SHD este bun pentru sursele rezonante si trebuie adaugat la ceilalti tranzistori incercati de mine cu rezultate bune postate in subiectul cu sursele rezonante. Editat Aprilie 12, 2020 de maxente Adaugare si editare greseli Link spre comentariu
deo Postat Aprilie 12, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 12, 2020 Sper sa se inteleaga ce am desenat.Snuberele au ramas nemodificate dar la ce le-am folosit inainte erau hgtg30n60a4 cu dioda externa si frecventa undeva la 100-125khz. Desktop.rar 1 Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 12, 2020 Partajează Postat Aprilie 12, 2020 Simplu si cuprinzator. Din punctul meu de vedere felicitari si pentru desen si pentru realizare. PS: Cred ca raspunsul la intrebarea din titlu a fost evident inca din prima postare, din poze, la cum aratau formele de unda pare sa fie rezonanta. PS2: N-am retinut ceva si daca ai aratat asta in poze si mi-a scapat atunci scuze, insa referitor la condul de 3.3u inseriat cu primarul, la puterea aia riplul de curent si implicit stresul pe el este foarte mare, indicat ar fi sa-l imparti in 2 sau 3 in paralel cu care sa obtii aceeasi valoare. Link spre comentariu
deo Postat Aprilie 12, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 12, 2020 La teste este doar unu daca va o sa ajung la finalizare, atunci vor fi 2 sau 3.Ma gandesc ca la o frecventa mai mare 80-100kHz sunt prea multe spire in primar(13),eu am pus la flyback 18 spire tot pe etd59.Oricum mai este loc de experimentat doar timp sa fie,ca eu servesc patria si acuma cu toate astea.Probabil vor spune unii ca optocuploarele sunt prea lente dar in aceasta aplicatie i-si fac datoria cu brio.Testat pe ampuri la Pmax.si scurtcircuitata iesirea. Link spre comentariu
maxente Postat Aprilie 12, 2020 Partajează Postat Aprilie 12, 2020 (editat) La snubber-e si eu am niste valori mici pe E-C la fiecare tranzistor deobicei 220-330p cu 5,6R, ceva anemic in orice caz. La bobina serie apar ceva ciocuri la puteri mari dar le-am domolit cu 4,7nF + 10R Acum vad si protectia de care zici cu rezistentele alea shunt. Banuiesc ca e si aia o varianta de protectie cu monitorizarea fiecarui colector, n-am vazut pe nicaieri varianta asta, eu merg pe traf de curent, pare mai simpla. Iese prea mare carnatu cu rezistentele alea de shunt La optocuploare nu ma pronunt ca nu am facut pana acum cu asa ceva. Editat Aprilie 12, 2020 de maxente Link spre comentariu
deo Postat Aprilie 12, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 12, 2020 Rezistentele sunt de 2W si puse in picioare nu ocupa spatiu prea mare.Oricum eu am avut un atuu pt.ca aveam deja protectia cand am facut montajul.Totusi eu cred ca este mai avantajos sa fie protectia de sus in jos adica de la + catre - deoarece curentul prin tranzistori poate creste si din alte cauze care nu tin neaparat de ceva scurt catre partea de iesire.Va spun asta din proprie experienta de exemplu la o clasa d autooscilanta se poate intampla sa scada frecventa de la 250-300kHz la 50,intra in conductie simultana si...bang fara o protectie valabila.Am vazut asta in timp real pe osciloscop.Eu as pune traful de curent intre tranzistori sus emitor,jos colector astfel incat cand creste curentul prin tranzistori sa creasca si tensiunea pe iesire traf,cu alte cuvinte sa nu se anuleze acea tensiune ci sa creasca.astfel se poate monitoriza curentul strict prin tranzistori.O sa incerc sa desenez cum vine pt.ca e doar teoretica,in practica nu am incercat.Rezistentele din G la tranzistori sunt de 10 ohmi,am uitat sa le trec valoarea pe desen. Link spre comentariu
deo Postat Iulie 10, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2020 Am avut un cablaj pt. un smps cu sg3525,opto a3120,protectie cu 4n35,555 si traf decurent si am reusit sa montez piesele. Mai trebuie pus radiatorul,schimbati condensatorii de iesire(am avut doar470uf' la 200v,ar trebui de 1000,sunt 8 bucati)si tensiunile mici 15v,ventilatoare,etc.In gol este cam 145v,in sarcina cam 135v+si -.Oscilogramele arata ca si cele de la inceputul postarii,doar ca fregventa este cam 55Khz,condensatorul de iesire de 3,3uf/400v 4 bucati.P*11spire,S*10spire. Desktop.rar Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum