Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare CNC pentru PCB

Stefan

Postări Recomandate

• Răspunsuri 47
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mihaighe

10

• XAN77

7

• stryx

6

• gigimargaus

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

In primul rand pana nu invatati comenziile si modul de lucru a cnc-ului e bine sa nu folositi bit-uri sau burghie. Eu am folosit un cablu cositorit pana am inteles comenziile. In total am rulpt doar 3 bit-uri si un burghiu din cauza neatentiei.

Cel mai simplu ar fi sa rescri softul din arduino (toate cnc-uriile si imprimantele ieftine sunt bazate pe arduino). In felul asta o sa "resetezi" tot ce ai dat peste cap in setari.

Urmatorul pas o sa fie sa setezi nr. de pasi a motoatelor pt fiecare mm sau cm liniar in functie de soft-ul folosit.

Dar deja cred ca suntem off topic si cred ca ar fi bine sa continuam pe alt topic (despartit din asta sau creat altul nou in functie de ce hotaraste moderatorul).

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Mă interesează și pe mine un 3018 pentru prototipuri pcb și văd că există câteva verisuni.

1. din profile aluminiu 2020(X) și 2040(Y) cu acele plăci negre de bachelită, materialele axei Z sunt din plastic iar motorul DC este un 775

2. numai din profile aluminiu 2020. materialele axei Z sunt din plastic iar motorul DC este un 775

3. integral din aluminiu cu profile 4040 la Y. Acesta e și cel mai scump. Pare că și axa Z e tot aluminiu iar motorul DC este un spindle de 200W.

Înclin către varianta 3, diferența de preț e semnificativă, sunt curios dacă merită acea diferență cel integral din aluminiu. Are cineva acel model ?

Primele 2 se găsesc acum la chinezi cu transport din țări UE, undeva în jur de 800 de lei, iar al treilea la 1800.

Toate sunt pe arduino, modul nano pe slot sau pcb custom cu atmega328.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Link spre comentariu
La 01.10.2022 la 10:40, XAN77 a spus:

Până la urmă am comandat varianta 3, fără laser (deocamdată) dar cu acel modul de control fără PC. A costat 1880, acum oi vedea ce va fi de capu lui.

Bun era si asta https://www.olx.ro/d/oferta/freza-router-cnc-3-axe-model-3040-IDgvsBL.html?isPreviewActive=0&sliderIndex=1  are cursa mai mare ,mai rigid si mult mai bine inchegat ,iar motor gasesti peste tot.

Editat de mihaighe
Link spre comentariu

Nu am negociat. Chiar scrie omul clar ca pret fix.

Va spune eu maine poimaine ce am primit. :))

De 1100 ron ce puteam sa cer ? A spus ca are niste urme prin ea masa.

Trebuie sa ma orientez de un spindle acum.

Link spre comentariu

Nu am intrat in detalii. Va spun de indata ce ajunge.

Dar a iesit 150 ron transport si nu sunt km suplimentari. Deci are peste 20 kg. Pe la 30 as spune.

Din poze as spune ca este ceva ebonita. Dar habar nu am. De 1100 de ron l-am luat doar ca sa fie.

Am un full size cnc Mazak. Asta l-am luat pe post de jucarie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări