djvas Postat Aprilie 9, 2020 Partajează Postat Aprilie 9, 2020 Am reusit sa prind un calibrator de curent la un pret acceptabil asa ca nu m-am putut abtine. Este vorba despre un Bradley electronics model 132. In mare specificatiile sunt urmatoarele : curent: 0 - 101.110 mA in pasi de 1uA acuratete : 0.05% +/- 0.01uA tensiune de iesire intre 0 - 10V sau 0 -100V Surpriza placuta a fost manual original care cuprinde si schema. Testele initiale arata ca functioneaza dar este in afara parametrilor. De ex la 1mA am o deviatie de 0.4 % !! Enorm ! Evident ca intra si multimetru in ecuatie dar per total nu are cum sa fie asa de mult. Interior : 1. Primul pas a fost demontarea tuturor comutatoareler si curatarea lor in cuva de ultrasunete, uscare si apoi spray contact. O munca care a durat mai bine de o zi dar in final toate arata ca noi. Pe placa frontala am gasit cu probleme o singura dioda low leakege de tipul FD300 care a fost inlocuita cu BAS45. 2. Sursa de 150V. Am inlocuit electroliticii si ceva rezistente imbatranite. 3. Placa " de baza ". Am inlocuit toti electroliticii, unii erau cu probleme, altii doar batrani si o multime de rezistente la limita sau mult in afara tolerantei. 4. Referinta de 6.2V si amplificatorul diferential. Module turnate in rasina. Din fericire nu sunt cu probleme Va urma.. 3 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum