Vizitator Postat Aprilie 9, 2020 Partajează Postat Aprilie 9, 2020 Am studiat un amplificator construit de aceasta firma, este vorba de Silbatone RI25 care din cauza pretului ridicat de aprox 16.000$ nu a publicat schema insa pe alte forumuri circula o schema de principiu data de cineva care a fost interesat de acest amplificator cu un cuplaj galvanic si distorsiuni extrem de mici Cu posibilitatea redusa de a avea acces la tuburi de inalta calitate am testat totusi cu ce am avut conceptul amp RI25 si a rezultat un SE cu zero NFB si performante ridicate Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 9, 2020 Partajează Postat Aprilie 9, 2020 (editat) Ne poți preciza cu ce mosfet ?! ai testat schema de mai sus ?! Editat Aprilie 9, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 9, 2020 Partajează Postat Aprilie 9, 2020 Varianta testata, tubul final nu trebuie selectionat, din patru buc. alese la intamplare, toate sau comportat la fel Link spre comentariu
THOMAS Postat Aprilie 9, 2020 Partajează Postat Aprilie 9, 2020 http://www.labjc.com/?p=374 Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 9, 2020 Partajează Postat Aprilie 9, 2020 Silbatone Acoustics JI-300B Integrated Amplifier Review By Steven R. Rochlin.html Link spre comentariu
THOMAS Postat Aprilie 9, 2020 Partajează Postat Aprilie 9, 2020 (editat) Acum 17 minute, popa marius a spus: Varianta testata, tubul final nu trebuie selectionat, din patru buc. alese la intamplare, toate sau comportat la fel Nu sunt interesat de valorile componentelor utilizate,vreau sa stiu daca se poate sa-mi spuneti,aceasta este schema dupa care ati facut testul,sigur ? Editat Aprilie 9, 2020 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 9, 2020 Partajează Postat Aprilie 9, 2020 Acum 1 minut, LMOlimpiu a spus: Nu sunt interesat de valorile componentelor utilizate,vreau sa stiu daca se poate sa-mi spuneti,asta este schema dupa care ati trestat,sigur ? Da Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 9, 2020 Partajează Postat Aprilie 9, 2020 Citeva poze cu sinusoida la 7,5w/4 ohm si 6w/4 ohm osciloscopul este setat la 2v/div iar distorsiometrul are comutatorul in gama de procente citite de instrument pe cele doua scale de 100 respectiv 30 Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 9, 2020 Partajează Postat Aprilie 9, 2020 (editat) Si inca cateva poze la 4,5w si 3w, daca nu se vede prea bine distorsiunile functie de putere sint : 7,5w/1,1% 6w/0,9% 4,5w/0,75% 3w/0,66% Editat Aprilie 9, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
simson Postat Aprilie 9, 2020 Partajează Postat Aprilie 9, 2020 Vesnic privesc cu jind rezultatele obtinute de dvs.cu PL504.De unde apare acest THD minim in configuratia postata, vizavi de un SE clasic cu negativare auromata sau fixa si atacat clasic cu masa comuna unde 2%THD la 7,5W bucla deschisa este super. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 9, 2020 Partajează Postat Aprilie 9, 2020 Acum 4 minute, simson a spus: Vesnic privesc cu jind rezultatele obtinute de dvs.cu PL504.De unde apare acest THD minim in configuratia postata, vizavi de un SE clasic cu negativare auromata sau fixa si atacat clasic cu masa comuna unde 2%THD la 7,5W bucla deschisa este super. La 7,5w distorsiunile sint de 1,1% nu 2% practic 8w este o limita rezonabila dupa care distorsiunile cresc exponential. Exista o diferenta substantiala intre acest tip de amplificator cu cuplaj galvanic si cel cu condensator fiindca aceleasi performante sint extrem de greu de atins cu acesta din urma cu toate ca PSF este asemanator, probabil cei de la Silbatone stiu ceva... Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 9, 2020 Partajează Postat Aprilie 9, 2020 (editat) Acum 3 ore, simson a spus: Vesnic privesc cu jind rezultatele obtinute de dvs.cu PL504.De unde apare acest THD minim in configuratia postata, vizavi de un SE clasic cu negativare auromata sau fixa si atacat clasic cu masa comuna unde 2%THD la 7,5W bucla deschisa este super. Cu un regizor bun posibil să obții 1% , uite cum se poate !? domnule , imagine relativ clară mai jos (depinde la ce sistem de referință te raportezi) Piesa asta PL504 thd 1% 0-nfb este difuzată în reluare dar cu altă distribuție în atac (același regizor). 300B rar poate 8W thd 2% 0-nfb (trebuie căutat un regizor mai bun pentru 300B astfel încât să ajungă și ea la rang de PL504). Editat Aprilie 9, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 9, 2020 Partajează Postat Aprilie 9, 2020 (editat) Acum 13 ore, valderama a spus: Cu un regizor bun posibil să obții 1% , uite cum se poate !? domnule , imagine relativ clară mai jos (depinde la ce sistem de referință te raportezi) Piesa asta PL504 thd 1% 0-nfb este difuzată în reluare dar cu altă distribuție în atac (același regizor). 300B rar poate 8W thd 2% 0-nfb (trebuie căutat un regizor mai bun pentru 300B astfel încât să ajungă și ea la rang de PL504). valderamo....posteaza si tu un proiect genul asta, cu masuratori de THD daca ..poti..si apoi sa comentezi. Editat Aprilie 10, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 10, 2020 Partajează Postat Aprilie 10, 2020 Acum 18 ore, der_doktor a spus: valderamo....posteaza si tu un proiect genul asta, cu masuratori de THD daca ..poti..si apoi sa comentezi. Degeaba, omu' are o matrice din care nu are cum sa iasa, stie ceva dar o balangane in limitele lui bine stabilite ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 11, 2020 Partajează Postat Aprilie 11, 2020 (editat) Ca să fie corectă schema din deschidere subiect consider că puteam să văd și această reprezentare pentru sursă de curent. Din acest motiv am scris: Ne poți preciza cu ce mosfet ?! ai testat schema de mai sus ?! (sunt curios când un MOSFET are comportament de JFET/FET) Un exemplu clasic sursă de curent https://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/15075/PHILIPS/2N3819.html Editat Aprilie 11, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum