Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator Silbatone

Vizitator

Postări Recomandate

Am studiat un amplificator construit de aceasta firma, este vorba de Silbatone RI25 care din cauza pretului ridicat de aprox 16.000$ nu a publicat schema insa pe alte forumuri circula o schema de principiu data de cineva care a fost interesat de acest amplificator cu un cuplaj galvanic si distorsiuni extrem de mici

Cu posibilitatea redusa  de a avea acces la tuburi de inalta calitate am testat totusi cu ce am avut conceptul  amp RI25 si a rezultat un SE cu zero NFB si performante ridicate

RI-25.jpg

Link spre comentariu
Acum 17 minute, popa marius a spus:

Varianta testata, tubul final nu trebuie selectionat, din patru buc. alese la intamplare, toate sau comportat la fel

20200409_155941.jpg

Nu sunt interesat de valorile componentelor utilizate,vreau sa stiu daca se poate sa-mi spuneti,aceasta este schema dupa care ati facut testul,sigur ?

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu
Acum 1 minut, LMOlimpiu a spus:

Nu sunt interesat de valorile componentelor utilizate,vreau sa stiu daca se poate sa-mi spuneti,asta este schema dupa care ati trestat,sigur ?

Da

Link spre comentariu

Citeva poze cu sinusoida la 7,5w/4 ohm si 6w/4 ohm osciloscopul este setat la 2v/div iar distorsiometrul are comutatorul in gama de procente citite de instrument pe cele doua scale de 100 respectiv 30

20200409_191526.jpg

20200409_191452.jpg

20200409_191704.jpg

20200409_191652.jpg

Link spre comentariu

Si inca cateva poze la 4,5w si 3w, daca nu se vede prea bine distorsiunile functie de putere sint  : 

7,5w/1,1%

6w/0,9%

4,5w/0,75%

3w/0,66%

20200409_191857.jpg

20200409_191848.jpg

20200409_191759.jpg

20200409_191744.jpg

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Vesnic privesc cu jind rezultatele obtinute de dvs.cu PL504.De unde apare acest THD minim in configuratia postata, vizavi de un SE clasic cu negativare auromata sau fixa si atacat clasic cu masa comuna unde 2%THD la 7,5W bucla deschisa este super.

Link spre comentariu
Acum 4 minute, simson a spus:

Vesnic privesc cu jind rezultatele obtinute de dvs.cu PL504.De unde apare acest THD minim in configuratia postata, vizavi de un SE clasic cu negativare auromata sau fixa si atacat clasic cu masa comuna unde 2%THD la 7,5W bucla deschisa este super.

La 7,5w distorsiunile sint de 1,1% nu 2% practic 8w este o limita rezonabila dupa care distorsiunile cresc exponential. Exista o diferenta substantiala  intre acest tip de amplificator cu cuplaj galvanic si cel cu condensator fiindca aceleasi performante sint extrem de greu de atins cu acesta din urma cu toate ca PSF este asemanator, probabil cei de la Silbatone stiu ceva...

Link spre comentariu
Acum 3 ore, simson a spus:

Cu un regizor bun posibil să obții 1% , uite cum se poate !? domnule , imagine relativ clară mai jos (depinde la ce sistem de referință te raportezi)

Piesa  asta PL504  thd 1% 0-nfb este difuzată în reluare dar cu altă distribuție în atac (același regizor).

300B  rar poate 8W thd 2%  0-nfb (trebuie căutat un regizor mai bun pentru 300B astfel încât să ajungă și ea la rang de PL504).

DSCN0812 (6).JPG

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 13 ore, valderama a spus:

Cu un regizor bun posibil să obții 1% , uite cum se poate !? domnule , imagine relativ clară mai jos (depinde la ce sistem de referință te raportezi)

Piesa  asta PL504  thd 1% 0-nfb este difuzată în reluare dar cu altă distribuție în atac (același regizor).

300B  rar poate 8W thd 2%  0-nfb (trebuie căutat un regizor mai bun pentru 300B astfel încât să ajungă și ea la rang de PL504).

DSCN0812 (6).JPG

valderamo....posteaza si tu un proiect genul asta, cu masuratori de THD daca ..poti..si apoi sa comentezi.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 18 ore, der_doktor a spus:

valderamo....posteaza si tu un proiect genul asta, cu masuratori de THD daca ..poti..si apoi sa comentezi.

Degeaba, omu' are o matrice din care nu are cum sa iasa, stie ceva dar o balangane in limitele lui bine stabilite !

Link spre comentariu

Ca să fie corectă schema din deschidere subiect consider că puteam să văd și această reprezentare pentru sursă de curent.

Din acest motiv am scris:

Ne poți preciza cu ce mosfet ?! ai testat schema de mai sus ?!

(sunt curios când un MOSFET are comportament de JFET/FET)

gcc.gif

Un exemplu clasic sursă de curent

gcc_1.gif

https://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/15075/PHILIPS/2N3819.html

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări