Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa simetrica reglabila

zvonacfirst

Postări Recomandate

Acum 53 minute, vijelie02 a spus:

Eu nu inteleg de ce se vrea sursa cu plecare din zero. Ce aveti de alimentat cu tensiuni sub 1.3V(am rotunjit) ? Sau e un moft sau sa arate frumos pe un afisaj. 

Cam asa ceva.

Link spre comentariu
7 hours ago, sesebe said:

5 hours ago, BRANCA said:

Si ce se intampla cu reglajul cand dupa 317-337 avem sub +/-10V la 741 si +/-5V la 301? Mai merge jucaria daca alimentam la iesirile 317 si 337?

Uite, in lipsa de ocupatie, am sa pun eu de un 317-337 cu iesire +/-20V cu tracking. Un OPA552 alimentat (+/-24V) inainte de 317/337 face trackingul.

Editat de Thunderer
Link spre comentariu

Thunderer.Ideea din exemplu era comutarea comenzii pt manual individual si tracking.Este evident ca alimentarea trebuie luata inainte de LM-uri,altfel nu ar merge reglata decat intr-o plaja restransa.

Chiar ar fi interesanta solutia dvs.Asteptam!

Zvonacfirst.La schema existenta,ca "variatiune pe aceiasi tema",in locul celor doua diode,utilizate ca referinta,se pot utiliza cate un led.

Link spre comentariu

Daca e vorba de prima schema pusa de sesebe schema e stufoasa.Are si limitare de curent.

Schema din linkul pus de mine este similara celei facuta de dl zvonacfirst cu posibilitate implementare tracking.Pe ansamblu o schema simpla,fara pretentii.Evident cu alimentarea opului anterior LM-urilor.

Link spre comentariu

Care limitare de curent? Ce e stufos acolo?

HgEkpQb.png

O sa o redesenez, chiar daca o fac pe cablaj de test, caci condensatoarele pe ramura negativa nu isi vor pastra fumul magic multa vreme daca cineva le conecteaza ca-n schema de mai sus.

Editat de Thunderer
Link spre comentariu

Eu ma uitasem la schema de la "Teste si imbunatatiri"...Asta e altceva.Da e numai cu tracking.Plecasem de la sursa dubla cu reglare separata pe ramuri si ziceam ca se poate implementa tracking.

Ce ati pus e similar linkului pus de mine.Atat ca are alimentarea opului corecta si nu are reglaj manual pe ramura negativa!

Link spre comentariu
29 minutes ago, BRANCA said:

Atat ca are alimentarea opului corecta...

1 hour ago, Thunderer said:

Ei, lasa ca nici 301 nu supravietuia, chiar respectata polaritatea alimentarilor.

Repet, schema postata mai sus nu e functionala caci LM301 ar fi crapat alimentat din traf de 2x18Vca. Dupa filtrare avand mult peste cei +/-18Vcc (maximum absolut) acceptati de LM301.

@Marian, se poate face un topic nou incepand de aici, dar nu neaparat Sesebe ca OP, daca se poate. Multumesc.

Link spre comentariu

Thunderer.Nu ne intelegem.Eu cand am spus ca alimentarea e corecta m-am  referit strict la pozitia acesteia si nu la valoare!In linkul pus de mine era gresit dupa LM-uri.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, Thunderer a spus:

Sursa mea o sa fie pe cablaj de test.

Sursa mea simetrica e inca in faza de concepere HW, programare SW, etc

Ma incurca tare Volt-ampermetrele chinezesti ca nu pot fi conectate astfel incat sa am un GND comun...IMG_20200411_223838.thumb.jpg.2f238b4a55c471adb28d314864b0ada2.jpgIMG_20200411_223953.thumb.jpg.cc5920e32cb6220d51749d3985255b90.jpgUntitled.thumb.png.9e99cda23a596f3460cb6ebcdfab951b.pngUntitled.thumb.png.27f0d402ab84694d797c0749a63d6a22.png

Editat de Kreator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări