zvonacfirst Postat Aprilie 10, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2020 Acum 53 minute, vijelie02 a spus: Eu nu inteleg de ce se vrea sursa cu plecare din zero. Ce aveti de alimentat cu tensiuni sub 1.3V(am rotunjit) ? Sau e un moft sau sa arate frumos pe un afisaj. Cam asa ceva. Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 10, 2020 Partajează Postat Aprilie 10, 2020 Aici e o sursa interesanta pt documentare. https://diyodemag.com/education/the_classroom_part_three_the_linear_power_supply Link spre comentariu
Mircea Postat Aprilie 11, 2020 Partajează Postat Aprilie 11, 2020 (editat) 7 hours ago, sesebe said: Asa ceva ar trebui sa faci daca vrei o sursa simetrica reglabila: http://www.next.gr/power-supplies/ac-dc-dc-dc/Lab-Variable-Symmetric-Power-Supply-circuit-2x30V-3.5A-l60676.html 5 hours ago, BRANCA said: Aici e o sursa interesanta pt documentare. https://diyodemag.com/education/the_classroom_part_three_the_linear_power_supply Si ce se intampla cu reglajul cand dupa 317-337 avem sub +/-10V la 741 si +/-5V la 301? Mai merge jucaria daca alimentam la iesirile 317 si 337? Uite, in lipsa de ocupatie, am sa pun eu de un 317-337 cu iesire +/-20V cu tracking. Un OPA552 alimentat (+/-24V) inainte de 317/337 face trackingul. Editat Aprilie 11, 2020 de Thunderer Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 11, 2020 Partajează Postat Aprilie 11, 2020 Thunderer.Ideea din exemplu era comutarea comenzii pt manual individual si tracking.Este evident ca alimentarea trebuie luata inainte de LM-uri,altfel nu ar merge reglata decat intr-o plaja restransa. Chiar ar fi interesanta solutia dvs.Asteptam! Zvonacfirst.La schema existenta,ca "variatiune pe aceiasi tema",in locul celor doua diode,utilizate ca referinta,se pot utiliza cate un led. Link spre comentariu
Mircea Postat Aprilie 11, 2020 Partajează Postat Aprilie 11, 2020 Nimic special, schema lui sesebe alimentata cum trebuie. Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 11, 2020 Partajează Postat Aprilie 11, 2020 Daca e vorba de prima schema pusa de sesebe schema e stufoasa.Are si limitare de curent. Schema din linkul pus de mine este similara celei facuta de dl zvonacfirst cu posibilitate implementare tracking.Pe ansamblu o schema simpla,fara pretentii.Evident cu alimentarea opului anterior LM-urilor. Link spre comentariu
Mircea Postat Aprilie 11, 2020 Partajează Postat Aprilie 11, 2020 (editat) Care limitare de curent? Ce e stufos acolo? O sa o redesenez, chiar daca o fac pe cablaj de test, caci condensatoarele pe ramura negativa nu isi vor pastra fumul magic multa vreme daca cineva le conecteaza ca-n schema de mai sus. Editat Aprilie 11, 2020 de Thunderer Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 11, 2020 Partajează Postat Aprilie 11, 2020 Bine punctat la condesatoare. Link spre comentariu
Mircea Postat Aprilie 11, 2020 Partajează Postat Aprilie 11, 2020 Ei, lasa ca nici 301 nu supravietuia, chiar respectata polaritatea alimentarilor. Sursa de 3.5A... la Calendrele Grecesti? Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 11, 2020 Partajează Postat Aprilie 11, 2020 Eu ma uitasem la schema de la "Teste si imbunatatiri"...Asta e altceva.Da e numai cu tracking.Plecasem de la sursa dubla cu reglare separata pe ramuri si ziceam ca se poate implementa tracking. Ce ati pus e similar linkului pus de mine.Atat ca are alimentarea opului corecta si nu are reglaj manual pe ramura negativa! Link spre comentariu
Mircea Postat Aprilie 11, 2020 Partajează Postat Aprilie 11, 2020 29 minutes ago, BRANCA said: Atat ca are alimentarea opului corecta... 1 hour ago, Thunderer said: Ei, lasa ca nici 301 nu supravietuia, chiar respectata polaritatea alimentarilor. Repet, schema postata mai sus nu e functionala caci LM301 ar fi crapat alimentat din traf de 2x18Vca. Dupa filtrare avand mult peste cei +/-18Vcc (maximum absolut) acceptati de LM301. @Marian, se poate face un topic nou incepand de aici, dar nu neaparat Sesebe ca OP, daca se poate. Multumesc. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 11, 2020 Partajează Postat Aprilie 11, 2020 Daca se ajunge la o schema buna (testata de 1-2 useri in practica) si daca exista si un cablaj, poate ma bag si eu la o realizare, asa de plictiseala. Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 11, 2020 Partajează Postat Aprilie 11, 2020 Thunderer.Nu ne intelegem.Eu cand am spus ca alimentarea e corecta m-am referit strict la pozitia acesteia si nu la valoare!In linkul pus de mine era gresit dupa LM-uri. Link spre comentariu
Mircea Postat Aprilie 11, 2020 Partajează Postat Aprilie 11, 2020 (editat) Sursa mea o sa fie pe cablaj de test. O sursa si cu limitare de curent in Elektor 12 1983: Editat Aprilie 11, 2020 de Thunderer Link spre comentariu
Kreator Postat Aprilie 11, 2020 Partajează Postat Aprilie 11, 2020 (editat) 1 oră în urmă, Thunderer a spus: Sursa mea o sa fie pe cablaj de test. Sursa mea simetrica e inca in faza de concepere HW, programare SW, etc Ma incurca tare Volt-ampermetrele chinezesti ca nu pot fi conectate astfel incat sa am un GND comun... Editat Aprilie 11, 2020 de Kreator 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum