BRANCA Postat Aprilie 10, 2020 Partajează Postat Aprilie 10, 2020 Zvonacfirst.Cu fake-urile alea va pierdeti timpul si nervii!Inca nu v-au sosit piesele de la TME? Si-o intrebare elementara.Semireglabilul pe care il vad in poza e chinezesc?L-ati masurat sa vedeti daca misca intre 0 si 5k? Ati incercat sa masurati piesa ca tranzistor?Intreb deoarece un ins pe un forum cumparase,de la galbejiti,niste 78L05 si s-a trezit cu...tranz re marcati! Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Aprilie 10, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2020 (editat) Pentru @sesebe: Integratul asezat cu placuta in jos si cu pinii spre privitor in asa fel incat privitorul sa poata citi scrisul de la stanga la dreapta, pinii au urmatoarea ordine de la stanga la dreapta Adj - In - Out Editat Aprilie 10, 2020 de zvonacfirst Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 10, 2020 Partajează Postat Aprilie 10, 2020 N-ati raspuns daca l-ati masurat ca tranzistor... Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Aprilie 10, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2020 (editat) Acum 29 minute, BRANCA a spus: Semireglabilul pe care il vad in poza e chinezesc? Este chinezest dar are plaja 0.2Ohm - 4.94kOhm. Nu este el de vina. Inca nu a venit comanda de la TME. Cred ca maine sau in cel mai rau caz luni. Acum 4 minute, BRANCA a spus: N-ati raspuns daca l-ati masurat ca tranzistor... Pe testerul de tranzistori da componenta necunoscuta, unknown or damaged. Editat Aprilie 10, 2020 de zvonacfirst Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 10, 2020 Partajează Postat Aprilie 10, 2020 Merci! Sint de pe mobil și nu eram sigur de pini. Ai măsurat tensiunea între ieșire și adj? Cum am specificat acum citeva pagini. Trebuie sa fie 1.25V. Și încearcă și cu o alta rezistenta, de 100ohm sau chiar mai mica, între pinii ăștia. Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 10, 2020 Partajează Postat Aprilie 10, 2020 Asta mi-aduce aminte ca prin anii 90 am cumparat,de la un "bronzat",de langa Universitate Buc,o punga de condensatori tantal.Marcati perfect!La Severin m-am trezit ca niciunul nu era bun! Link spre comentariu
Mircea Postat Aprilie 10, 2020 Partajează Postat Aprilie 10, 2020 Insistati aiurea pe cei 10mA. Din pagina 2 am zis ca 240 este OK dupa foaia de catalog. Radu a zis pe pagina 5. Voi ati vazut ce scrie in foaia de catalog? Amintirile voastre nu sunt argumente bune. Si va rog sa nu confundati cu minimul minim de 10mA la 338. @zvonacfirst, la ce foloseste condensatorul intre ADJ si OUT? Condensator se pune optional intre ADJ si GND. In plus, orice condensator intre ADJ si GND sau OUT si GND cere dioda de protectie. Lipsa diodei poate arde integratul. Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Aprilie 10, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2020 (editat) Acum 49 minute, sesebe a spus: Ai măsurat tensiunea între ieșire și adj? Uite, daca poti sa explici comportamentul asta fac 100 de abdomene. Alimentare 12V, tensiune masurata Adj - Out. - Cu potul la minim am in jur de -11.2V si astept. Tensiunea incepe sa creasca fara ca eu sa fac nimic, si creste incet, si creste iar dupa vreo 15 secunde ajunge la -11.47V si miroase a incins. - Stop joc si astept sa se raceasca - Alimentez si am in jur de -11.2V, sunt cu potul la minim si incep sa rotesc. Tensiunea incepe sa scada vertiginos, inainte de jumatatea cursei trece sub -1V si tot scade, mai incet acum, pana la -0.11V la cap de cursa, adica la valoarea maxima a potului iar IC-ul este rece. Mai vreo 10 buc. Vrei sa-i iau la rand? Sunt cam nervos. Mi-am facut floricele si mi-am dat seama ca am uitat de bere. Acum 11 minute, Thunderer a spus: la ce foloseste condensatorul intre ADJ si OUT? Condensator se pune optional intre ADJ si GND. Este pus intre Out si GND. Am verificat poza si se vede clar. In datasheet este optional intre In si GND iar intre Out si GND ar fi de pus. https://www.ti.com/lit/ds/symlink/lm337.pdf Editat Aprilie 10, 2020 de zvonacfirst Link spre comentariu
Mircea Postat Aprilie 10, 2020 Partajează Postat Aprilie 10, 2020 Ai dreptate. E pus la masa. Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 10, 2020 Partajează Postat Aprilie 10, 2020 (editat) Am mai dat de unii tepuiti.Cu marcaj ca la carte! Editat Aprilie 10, 2020 de BRANCA Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 10, 2020 Partajează Postat Aprilie 10, 2020 (editat) 1 oră în urmă, zvonacfirst a spus: Uite, daca poti sa explici comportamentul asta fac 100 de abdomene. Alimentare 12V, tensiune masurata Adj - Out. - Cu potul la minim am in jur de -11.2V si astept. Tensiunea incepe sa creasca fara ca eu sa fac nimic, si creste incet, si creste iar dupa vreo 15 secunde ajunge la -11.47V si miroase a incins. - Stop joc si astept sa se raceasca - Alimentez si am in jur de -11.2V, sunt cu potul la minim si incep sa rotesc. Tensiunea incepe sa scada vertiginos, inainte de jumatatea cursei trece sub -1V si tot scade, mai incet acum, pana la -0.11V la cap de cursa, adica la valoarea maxima a potului iar IC-ul este rece. Mai vreo 10 buc. Vrei sa-i iau la rand? Sunt cam nervos. Mi-am facut floricele si mi-am dat seama ca am uitat de bere. Este pus intre Out si GND. Am verificat poza si se vede clar. In datasheet este optional intre In si GND iar intre Out si GND ar fi de pus. https://www.ti.com/lit/ds/symlink/lm337.pdf Nu ai specificat in cit timp le faci. Poti incepe sa le faci. Explicatia e simpla: "e sticat!" PS: o sursa reglabila simetrica nu se face asa cum vei tu sa o faci pe asta. Asa ceva ar trebui sa faci daca vrei o sursa simetrica reglabila: http://www.next.gr/power-supplies/ac-dc-dc-dc/Lab-Variable-Symmetric-Power-Supply-circuit-2x30V-3.5A-l60676.html Editat Aprilie 10, 2020 de sesebe Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 10, 2020 Partajează Postat Aprilie 10, 2020 Sesebe.Exemplul nu e bun.A doua sursa este tracking.Prima permite alimentare opuri la tensiuni diferite.Sursa dubla ideala face ambele functii,adica si reglare individuala pe ramura si tracking. Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 10, 2020 Partajează Postat Aprilie 10, 2020 (editat) Stiu dar ar deveni prea complicata (minim inca un OP) si s-ar fi speriat prea tare. Si in plus a fost a fost prima schema gasita la viteza pe net. Editat Aprilie 10, 2020 de sesebe Link spre comentariu
vijelie02 Postat Aprilie 10, 2020 Partajează Postat Aprilie 10, 2020 Eu nu inteleg de ce se vrea sursa cu plecare din zero. Ce aveti de alimentat cu tensiuni sub 1.3V(am rotunjit) ? Sau e un moft sau sa arate frumos pe un afisaj. Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Aprilie 10, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2020 (editat) 1 oră în urmă, sesebe a spus: ar deveni prea complicata (minim inca un OP) si s-ar fi speriat prea tare. Nu e chiar asa de complicat. Se poate si cu un singur op amp. Nu stiu cum ai facut dar ai ghicit cumva ca lucram la un asemenea proiect. Sunt in perioada de documentare si, deoarece imi doresc sa plece din zero (sic!), as vrea sa folosesc LM285Z-1.2G ca sursa referinta de tensiune pentru fiecare ramura. Dar asta este alta discutie. Editat Aprilie 10, 2020 de zvonacfirst Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum