BRANCA Postat Aprilie 9, 2020 Partajează Postat Aprilie 9, 2020 (editat) Si,asa cum v-am mai mentionat,sursa nu va putea fi 2x15V.Undeva pe la 2x13,5-13,7V. Capsula se incinge la lipirea pinului conectat la radiator! Editat Aprilie 9, 2020 de BRANCA Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 9, 2020 Partajează Postat Aprilie 9, 2020 Aveti aici un extras din data sheet ca sa va dati seama de ce am recomandat testarea numai cu potul si rez 240k.Restul componentelor sunt importante in exploatare.Circuitul "misca" si fara ele! Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Aprilie 9, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 9, 2020 (editat) Am facut urmatorul montaj pe breadboard: VCC = 12V Fara U1, P2 si R2 tensiunea este de +6V pe ramura pozitiva si de -6V pe ramura negativa Cu U1, P2, si R2 montate, tensiunea pe ramuri se dezechilibreaza, -4.3V si +7.7V Regulatorul functioneaza regland tensiunea intre zero si -3.5V, dar intre Adj si Out tensiunea este de -0.7V. Nu ar trebui sa fie de -1.25V? Editat Aprilie 9, 2020 de zvonacfirst Link spre comentariu
Stefan Postat Aprilie 9, 2020 Partajează Postat Aprilie 9, 2020 (editat) Adica la schema urmatoare (fara U1, P2, R2) ai tensiune pe iesire? Nu prea am inteles care sunt cele doua ramuri. Te referi la tensiunile pe rezistentele din divizorul R1 (470K) R4 (470 ohmi) ? Editat Aprilie 9, 2020 de Stefan Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Aprilie 9, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 9, 2020 (editat) Te rog nu lua in seama, am editat si corectat. Pe breadboard le-am pus corect si apoi m-am gandit sa fac schema, dar copy-paste si graba strica de cele mai multe ori. Acum este schema corecta in postarea mea de mai sus. Multumesc pentru intelegere. Lucrez si pentru serviciu, raspund la emailuri, si mai si surubaresc cate ceva. Probabil ca nu stau asa de bine cu atentia distributiva. Editat Aprilie 9, 2020 de zvonacfirst Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 9, 2020 Partajează Postat Aprilie 9, 2020 In mod normal tensiunea pe R2 trebuie sa fie -1,25V.Deci tensiunea intre pinii 1 si 3. In schema dvs nu stiu de ce ati plasat R1 si R4.Nu au niciun rost aici. Detaliat,frumos,LM317 e prezentat in linkul de mai jos. https://www.electronics-tutorials.ws/blog/variable-voltage-power-supply.html Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 9, 2020 Partajează Postat Aprilie 9, 2020 Si acu m-am uitat mai bine la schema.Pai nu era vorba de testat LM337?La ce mai era nevoie de craca +? Iar "virtual gnd" trebuia sa fie de fapt Gnd de la alimentator.Si asa cum e desenata n-are cum sa plece din 0!Exact de aceea avea in prima schema postata de dvs,pe cap pot,alimentarea de la o referinta +! Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Aprilie 9, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 9, 2020 Nu stiu alta modalitate de a alimenta regulatorul cu tensiune negatiga. Cu acele rezistente si condensatori am obtinut un GND virtual fata de care am o tensiune negativa si o tensiune pozitiva in egale valoare absoluta cu jumatate din tensiunea aplicata la intrare. La un op amp care cere alimentare simetrica, de exemplu, este cea mai simpla modalitate pe care o cunosc de a-l alimenta, doar ca tensiunea la intrare trebuie furnizata dintr-o sursa stabilizata. Daca de exemplu am un 7818, cu acest montaj obtin +9V GND -9V si nu se produce dezechilibrul pe care l-am mentionat in alta postare. Daca aveti alta idee, va rog sa-mi spuneti. Nu am o alta sursa simetrica, de aceea vreau sa o construiesc pe aceasta. Link spre comentariu
ratza Postat Aprilie 9, 2020 Partajează Postat Aprilie 9, 2020 Faci montajul ca pentru ramura pozitivă şi-l alimentezi pe dos. Strap peste R1, iar acolo va fi plusul. Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Aprilie 9, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 9, 2020 (editat) @BRANCA acum am vazut ca ati postat odata cu mine. Acum 29 minute, BRANCA a spus: "virtual gnd" trebuia sa fie de fapt Gnd de la alimentator. Adica pe In sa-i dau tensiune pozitiva? Acum 29 minute, BRANCA a spus: Si asa cum e desenata n-are cum sa plece din 0! Asta facuta pe breadboard nu are cum sa plece din zero, normal. Am facut-o doar pentru a testa functionarea lui 337. Dar mie mi se pare ciudat ca intre Adj si Out nu are 1.25V ci 0.7V. Dar schema initiala ar trebui sa plece din zero avand aplicata in Adj o tensiune de referinta de +1.25V (ma refer la regulatorul negativ). Acum 7 minute, ratza a spus: Faci montajul ca pentru ramura pozitivă şi-l alimentezi pe dos. Strap peste R1, iar acolo va fi plusul. Am inteles acum. Incerc. Multumesc. Editat Aprilie 9, 2020 de zvonacfirst Link spre comentariu
vijelie02 Postat Aprilie 9, 2020 Partajează Postat Aprilie 9, 2020 + devine GND si - va fi pe IN la LM. Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 9, 2020 Partajează Postat Aprilie 9, 2020 Exact cum spun anteriorii mei.Se testeaza intai conf fisei tehnice.Apoi se incearca si cu varianta pt 0. Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Aprilie 9, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 9, 2020 (editat) Am primit de la amicul meu toate LM337 pe care le avea, peste 10 buc. Sunt toate identice, no name. Si ca "functionare" identice. Le-am pus pe breadboard si nu regleaza tensiunea, se comporta exact ca pe cablaj. Am comandat la TME. Intrerup testele pana vine comanda. Acum 3 ore, BRANCA a spus: Se testeaza intai conf fisei tehnice.Apoi se incearca si cu varianta pt 0. Aveti dreptate, dar nu m-am asteptat. Nu testam toate componentele conform fisei tehnice. Face cineva asta? Ca este consultata acea fisa tehnica, da, este recomandat, dar sa si faci montajul de test... Este prima oara cand patesc asa ceva deoarece eu cumpar componente active din surse care imi ofera ceva siguranta. Am cumparat si din China niste stabilizatoare 7909 marcate ST deoarece TME nici macar in lista de produse nu le aveau si nu le au nici acum. Dar au fost OK cele din China. Editat Aprilie 9, 2020 de zvonacfirst Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 9, 2020 Partajează Postat Aprilie 9, 2020 La schema pe care ai prezentat-o nici nu-i de mirare ca nu functioneaza. Ar fi fost o minune sa functioneze. Fa EXACT schema din datasheet si testeaza integratele. Eu pun pariu ca nici integrate de la TME nu vor functiona, cel putin nu cu schema de mai sus. Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 9, 2020 Partajează Postat Aprilie 9, 2020 Nimic nou sub soare!Mai sunt si altii pe net care se plang!... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum