xubi Postat Aprilie 8, 2020 Partajează Postat Aprilie 8, 2020 Acum 2 minute, zvonacfirst a spus: Daca esti interesat, dupa ce ii dau de cap iti dau cablajul. Mulțumesc. Căt mă duce mintea, aș verifica tensiunile în puncte simetrice pe divizoare (R6, P2, R3)(R7,P1,R2) și diode să fiu liniștit: Dacă nu-i integratul să nu ai o întrerupere Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Aprilie 8, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2020 Ce probleme sa fie? L-am verificat inainte, cele doua poturi sunt aproape egale ca valoare. Legaturile sunt asa: Am plecat cu doua fire catre cablaj. Potul 1 este legat identic cu 2 si merge foarte bine. Link spre comentariu
yo7lhe Postat Aprilie 8, 2020 Partajează Postat Aprilie 8, 2020 Zici ca ai 2 buc 337. Testeaza pe cel nemontat inca sa te convingi ca nu e facatura. Eu as pune sursa pe limitare curent cca 50mA si 7-8V, iar cu cablu cu crocodili as prinde pinii adj si in la 337 . Daca pe out am -1.25v atunci m-as apuca sa caut probleme la montaj. Daca nu, maine la magazin, pentru altul bun. Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 8, 2020 Partajează Postat Aprilie 8, 2020 In PCB ati plasat LM-urile alaturat,.Nu stiu cum le puneti radiatoare.Daca ati vrea,de ex,sa scoateti 1A se disipa peste 10w,in varianta cea mai defavorabila.Asta inseamna radiator mare. Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 8, 2020 Partajează Postat Aprilie 8, 2020 Iar pt montajul de verificare nu folositi decat LM-ul,potul de 5k,rez de 240 ohmi.Fara restul pieselor! Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Aprilie 8, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2020 (editat) Am doua LM337 si fac amandoua la fel. L-am scos acum de pe cablaj deoarece daca pe pentru LM317 aveam tensiunea de referinta -1.249V si pentru LM337 ar fi trebuit sa fie cam la fel dar cu +. Ei bine aveam +17V pe R6-D9. Dupa ce am scos pacostea de pe cablaj am 1.29V in acel nod. Treaba este ca nici tensiunile din cele doua infasurari ale trafului nu sunt egale, este diferenta de 0.02V Acum 12 minute, BRANCA a spus: Nu stiu cum le puneti radiatoare. De aceea le-am pus asa, ca sa le pun pe o bucata de cornier de aluminiu si cornierul pe un radiator maricel. Si cu izolatori. Dimensiunea cablajului si asezarea LM-urilor a fost dictata de carcasa pe care o am. Editat Aprilie 8, 2020 de zvonacfirst Link spre comentariu
ratza Postat Aprilie 8, 2020 Partajează Postat Aprilie 8, 2020 (editat) Ah, încă o chestie: fără o sarcină care să consume cel puţin 10mA, regulatoarele alea scot aiurea la ieşire. EDIT: Tre' să mă bag la somn, acum am văzut mesajul lui Branca spunînd acelaşi lucru. Editat Aprilie 8, 2020 de ratza Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Aprilie 8, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2020 (editat) Acum 9 minute, BRANCA a spus: Iar pt montajul de verificare nu folositi decat LM-ul,potul de 5k,rez de 240 ohmi.Fara restul pieselor! Am sa fac exact schema din datasheet. Acum 4 minute, ratza a spus: fără o sarcină care să consume cel puţin 10mA, regulatoarele alea scot aiurea la ieşire Doar cel negativ? Cel pozitiv regleaza corect. Am sa-i pun maine si o sarcina. Editat Aprilie 8, 2020 de zvonacfirst Link spre comentariu
ratza Postat Aprilie 8, 2020 Partajează Postat Aprilie 8, 2020 Ambele, cred că ai avut noroc cu cel de pe ramura pozitivă. Link spre comentariu
Mircea Postat Aprilie 9, 2020 Partajează Postat Aprilie 9, 2020 (editat) 6 hours ago, ratza said: Ah, încă o chestie: fără o sarcină care să consume cel puţin 10mA, regulatoarele alea scot aiurea la ieşire. Foaia de catalog zice : Cu 240R la 1.25V este in plaja, si chiar peste valoarea tipica. Ar putea schimba 240R cu 120R si ar fi acoperit pentru orice caz. Eu nu cred ca problema e in sarcina minima. @zvonacfirst, pune domnule poza cu realizarea. Oi fi pus invers D6 sau D8 si s-a ales praful de 337, de ambele. Editat Aprilie 9, 2020 de Thunderer Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 9, 2020 Partajează Postat Aprilie 9, 2020 (editat) Nu-i asa ca o alimentati din traf cu punte mediana in secundar, pe care o legati la gnd? Editat Aprilie 9, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Aprilie 9, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 9, 2020 (editat) Acum 2 ore, Thunderer a spus: Oi fi pus invers D6 sau D8 si s-a ales praful de 337, de ambele. Diodele sunt puse exact ca pe cablajul postat pe pagina anterioara. Acum 26 minute, 12345 a spus: Nu-i asa ca o alimentati din traf cu punte mediana in secundar, pe care o legati la gnd? De fapt este un traf cu doua infasurari, sau asa cred din moment ce are patru fire la iesirea secundarului. Asa cum este legat la montaj acum am 13.5V + 13.5V = 27V Ma mai gandesc la o treaba: acele 337 sa fie chiar asa de sensibile la temperatura incat sa le fi distrus eu din neglijenta la lipire? Editat Aprilie 9, 2020 de zvonacfirst Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 9, 2020 Partajează Postat Aprilie 9, 2020 N-are nicio sensibilitate deosebita LM-ul la temperatura! V-am zis de fake.Cam tot ce-am vazut eu au marcaj cu galben sau alb/argintiu pe capsula.Marcajele sunt rezistente la solventi.Uitati-va pe net dupa picture sau photo LM,diversi producatori. In locul diodelor 1N puteti pune diode de 2-3A.E mai "sanatos"! Acum nu mai calc prin Buc la tratament ca va serveam eu cu ceva adevarat. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 9, 2020 Partajează Postat Aprilie 9, 2020 (editat) La TI au avut informatii despre lipire, dar au revizuit datasheet-ul. Din experienta mea putina, va recomand ca sa lipiti piesele dupa ce le puneti un mic radiator (2-3 cm). Ajuta si la manipulare, nu va ardeti la mana, simtiti cand trebuie sa va opriti, daca e cazul sa raciti piesa, etc. Editat Aprilie 9, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Stefan Postat Aprilie 9, 2020 Partajează Postat Aprilie 9, 2020 (editat) @12345 Scuze că mă bag dar dacă la o capsula TO220, în timpul lipirii pinilor, ajunge să te ardă la degete atunci ceva e greșit. Prima oară lipești pinii laterali si capsula e cel mult călduță. Editat Aprilie 9, 2020 de Stefan Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum