Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

led Samsung model UE50KU6092U

mercenarx

Postări Recomandate

salutare , am pe masa tv-ul din titlu cu urm simptom :

sursa +driver led : L55S6 FHS BN44-00807A

odata alimentat la retea , se aprinde o secunda si se stinge. imagine pe ecran se observa (cu lanterna dintr-o parte)

am desfacut panelul , acest tv avand 6 barete a cate 13 leduri , deci 78 leduri

am probat pe tester fiecare bareta in parte , rezultand un numar de 14 leduri cu defect (consum marit , palpait )

dupa schimbarea lor  , tot nu functioneaza , dar sta aprins mai mult circa 3-4 secunde (cu intensitate mai mare) , apoi inca 3 -4 secunde cu o intensitate mai mica

ledul de st-by este aprins rosu cand ledurile sunt stinse , si se stinge cand ledurile stau aprinse..

daca deconectez placa de baza , ledurile stau aprinse corect , nu se mai sting

ma gandesc sa nu fie un defect combinat de leduri si placa de baza , are cineva vreo idee?

thx!

Editat de mercenarx
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mercenarx

5

• yokoono

1

• Florinel TV

1

• Costica Tv

1

Top autori în acest subiect

Acum 15 minute, yokoono a spus:

Si in tot timpul cat arata ca este functional apare ceva imagine ?. Sa nu aiba 2 defectiuni. Eu am patit-o de vreo trei ori.

da, imagine apare

asta ma gandesc si eu sa nu fi fost si leduri , iar acum sa se restarteze , dar ca sa vad asata trebuie sa -i montez iarasi display...bleah

ledurile sunt cod 27 (badila vasile)

ledurile sunt identice , singura diferenta este ca cele din tv nu au cele 3 puncte (protuberante de plastic)

ledurile sunt testate si rastestate

Editat de mercenarx
Link spre comentariu
6 hours ago, mercenarx said:

salutare , am pe masa tv-ul din titlu cu urm simptom :

sursa +driver led : L55S6 FHS BN44-00807A

odata alimentat la retea , se aprinde o secunda si se stinge. imagine pe ecran se observa (cu lanterna dintr-o parte)

am desfacut panelul , acest tv avand 6 barete a cate 13 leduri , deci 78 leduri

am probat pe tester fiecare bareta in parte , rezultand un numar de 14 leduri cu defect (consum marit , palpait )

dupa schimbarea lor  , tot nu functioneaza , dar sta aprins mai mult circa 3-4 secunde (cu intensitate mai mare) , apoi inca 3 -4 secunde cu o intensitate mai mica

ledul de st-by este aprins rosu cand ledurile sunt stinse , si se stinge cand ledurile stau aprinse..

daca deconectez placa de baza , ledurile stau aprinse corect , nu se mai sting

ma gandesc sa nu fie un defect combinat de leduri si placa de baza , are cineva vreo idee?

thx!

Pai e simplu, ia o foarfeca si taie firul de dim dintre main si sursa, care face reglajul luminozitati ledurilor, daca nu se mai stinge, rescrie eepromul, cam asta e rezolvarea..spor la treaba...ca vad ca ai de lucru ca lumea pa criza asta...:rade:

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu

nu am de lucru Costica , multe sunt luate din urma ..se intelege de ce

dar mai e si maine o zi...

mersi de pont am sa incerc asa

Editat de mercenarx
Link spre comentariu

defectul la acest tv era....ca nu mai avea nici un defect dupa schimbarea ledurilor..

nu pleaca backlight daca nu vede display conectat.

am mai intalnit la sony si sharp , dar se vede treaba ca si la samsung se intalneste chestia asta (probabil la diagonale mari)

totusi ar fi o mica (sau mare?) problema :

cu semnal (imagine , sunet totul ok) backlightul n-are nici un fel de licarire (sau flickering)

daca scot cablul din tuner , intensitatea backlight-ului se micsoreaza (normal) dar cateodata apare un abea sesizabil flikering (scade intensitatea luminoasa si revine brusc) , de parca ar fi contact imperfect la un led (sau mai multe)

banuiesc ca mai am un led sau mai multe care functioneaza cu intreruperi

alta solutie nu vad decat sa iau bareta cu bareta (sau mai bine zis jumatate de bareta , fiindca sursa mea scoate maximum 30 volti) ,

sa alimentez cu 18 si 21 volti (o jumatate de bareta are 6 leduri  si cealalta 7 leduri) si sa scad curentul pe fiecare pana vad ce led (sau macar ce bareta)face probleme

bataie mare de cap si cu ledurile  astea cand sunt multe si cu defecte degenul asta

Link spre comentariu

Mai bine ei fiecare led in parte cu tensiune mica, la un led ok daca se aprinde si cel care face probleme nu se va aprinde la tensiune mica, deci la un led ok dai tensiunea cat de mica pana se stinge, reglezi iar cand incepe sa se aprinda putin apoi cu acea tensiune verifici toate ledurile, cele care nu se aprind sunt defecte

Link spre comentariu
Citat

banuiesc ca mai am un led sau mai multe care functioneaza cu intreruperi ...

am banuit bine ...,

am schimbat nu mai putin de inca 10 leduri , care la un curent mai mic aveau flickering

in total 24 leduri schimbate .

la cateva se vad cateva pete , dar n-am putut sa lipesc mai bine de-atat lentilele alea ..

sunt un model tampit de lentile cu un fel de picioruse , extrem de greu de pozitionat

in fine...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări