Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Identificare componenta pe alimentare Laptop

nibas12

Postări Recomandate

Atasez poza la SMD-ul in parale cu tensiunea de alimentae .

Este o dioda Zenner dar nu pot din poza sa gasesc ce valoare este .

Aceasta este de la unul functional identic, iar la celalalt defect este umflata nu se vede deloc .

Poza am primit-o de la un prieten care are unul identic .

Alimentrea este la 19 V pe intrare in Laptop . Este marcata in a doua poza alimentare cu dioda in paralel .

A treia poza de la cel defect .

Nu pot afla valorea acelei Diode ca sa o pot inlocui cu una echivalenta .

IMG_20200331_123216.jpg

IMG1_20200331_123216.jpg

IMG_20200331_123310.jpg

Editat de nibas12
adaugare poza
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nibas12

5

• validae

2

• kinderu56

1

• modoran

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu cred că-i Zenner, ci mai degrabă un Transil, o diodă de protecţie la supratensiuni.Ea protejează în cazul conectării unui alimentator cu tensiune mai mare, sau la apariţia accidentală a unor vârfuri rapide de tensiune ce depăşesc tensiunea de alimentare.Bănuiesc că un transil de 20V ar merge, dar e bine să aştepţi şi părerea cuiva documentat, care repară aşa ceva.https://il.farnell.com/vishay/smbj20a-e3-52/tvs-diode-600w-20v-do-214aa/dp/2300508

Editat de validae
Link spre comentariu

Multumesc  pentru raspunsuri .

Dupa PJ716 mai ceva si nu pot identifica ar pute fi 7 sau  Z . Am cautat dar nu am obtinut rezultate pe google .

In plus am cautat si ce ar putea fi dar nu am gasit ceva concludent sa o pot inlocui cu ceva echivalent .

Am incercat toate variantele pe net dar nu am gasit ce poate fi , eu am presupus doar ca este un Zenner .

Sigur nu stiu ce poate fi .

Cine mi-a dat poza nu poate sa ofere mai multe detalii , masuratori , nu are aparat de masura .

Mi-a parut bine ca mi-a trimis poza .

Link spre comentariu

Astept pe cineva care a intimpinat asa ceva .

Placa a fost alimentata la bricheta de camion putea fi 12V sau 24 V nu stiu sigur .

Pe Baterie merge placa de baza , deci cred ca se merita reparata aceasta placa .

Aceasta dioda, sau ce este,  este acum in scurt circuit .

Astept si de la alti utilizatori daca au facut asa ceva .

Link spre comentariu

Da multumesc !

Asa am sa fac, o dau jos .

Pina gasesc ce este sigur, am sa o dau jos .

Cu aceasta ocazie vad daca incarca si functioneaza si cu alimentatorul.

Bateria incarcata este pe terminate .

Editat de nibas12
Link spre comentariu

Verifică dacă imediat după mufa de intrare nu ai şi o siguranţă SMD, mi s-ar părea logic să existe pentru cazul unei supratensiuni persistente....de obicei siguranţele sunt albe şi au marcat în clar curentul, de genul ,,2A,,.

Link spre comentariu

Nu este !

Am rezolvat daca am dat-o jos functioneaza cu incarcatorul numai , incarca bateria deci este complet functional.

Ramane cind reusesc sa idetific acea dioda  zenner/transil /protectie sau ce o fi .

Astept si alte pareri cam ce ar putea fi sau un echivalent care sa se gaseasca la noi in Romania .

Cineva imi spunea ca acele coduri care sunt marcate piesele sunt puse intentionat de producatorii de placi de baza ca sa nu se poata identifica decit de ei . Nu cred ca imi va oferii producatorul vreodata ce componenta este .

Producatorul placii este o firma care le face pentru alta firma, care le pune dupa asamblare Laptopului in vinzare .

In acest caz fiind un Laptop Acer el nu face, decit ca aduna piesele componente de la terti(producatori) si asambleaza Latopurile si le pune in vinzare .

Astept deci daca cineva ar putea sti ce piesa a fost aceea si in timp sa o schimb ca sa nu ard toata placa de baza .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări