nibas12 Postat Aprilie 8, 2020 Partajează Postat Aprilie 8, 2020 (editat) Atasez poza la SMD-ul in parale cu tensiunea de alimentae . Este o dioda Zenner dar nu pot din poza sa gasesc ce valoare este . Aceasta este de la unul functional identic, iar la celalalt defect este umflata nu se vede deloc . Poza am primit-o de la un prieten care are unul identic . Alimentrea este la 19 V pe intrare in Laptop . Este marcata in a doua poza alimentare cu dioda in paralel . A treia poza de la cel defect . Nu pot afla valorea acelei Diode ca sa o pot inlocui cu una echivalenta . Editat Aprilie 8, 2020 de nibas12 adaugare poza Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 8, 2020 Partajează Postat Aprilie 8, 2020 (editat) Nu cred că-i Zenner, ci mai degrabă un Transil, o diodă de protecţie la supratensiuni.Ea protejează în cazul conectării unui alimentator cu tensiune mai mare, sau la apariţia accidentală a unor vârfuri rapide de tensiune ce depăşesc tensiunea de alimentare.Bănuiesc că un transil de 20V ar merge, dar e bine să aştepţi şi părerea cuiva documentat, care repară aşa ceva.https://il.farnell.com/vishay/smbj20a-e3-52/tvs-diode-600w-20v-do-214aa/dp/2300508 Editat Aprilie 8, 2020 de validae Link spre comentariu
kinderu56 Postat Aprilie 8, 2020 Partajează Postat Aprilie 8, 2020 din ce inteleg ca ar scrie pe ea ar fi PJ716 dar cel mai bine ne spune propietaru Link spre comentariu
nibas12 Postat Aprilie 8, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2020 Multumesc pentru raspunsuri . Dupa PJ716 mai ceva si nu pot identifica ar pute fi 7 sau Z . Am cautat dar nu am obtinut rezultate pe google . In plus am cautat si ce ar putea fi dar nu am gasit ceva concludent sa o pot inlocui cu ceva echivalent . Am incercat toate variantele pe net dar nu am gasit ce poate fi , eu am presupus doar ca este un Zenner . Sigur nu stiu ce poate fi . Cine mi-a dat poza nu poate sa ofere mai multe detalii , masuratori , nu are aparat de masura . Mi-a parut bine ca mi-a trimis poza . Link spre comentariu
nibas12 Postat Aprilie 8, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2020 Astept pe cineva care a intimpinat asa ceva . Placa a fost alimentata la bricheta de camion putea fi 12V sau 24 V nu stiu sigur . Pe Baterie merge placa de baza , deci cred ca se merita reparata aceasta placa . Aceasta dioda, sau ce este, este acum in scurt circuit . Astept si de la alti utilizatori daca au facut asa ceva . Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 8, 2020 Partajează Postat Aprilie 8, 2020 (editat) PJ7167 scrie pe aia buna. Are dunga pe minus ( e un plus pe cablaj) Editat Aprilie 8, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
nibas12 Postat Aprilie 8, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2020 (editat) Da multumesc ! Asa am sa fac, o dau jos . Pina gasesc ce este sigur, am sa o dau jos . Cu aceasta ocazie vad daca incarca si functioneaza si cu alimentatorul. Bateria incarcata este pe terminate . Editat Aprilie 8, 2020 de nibas12 Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 8, 2020 Partajează Postat Aprilie 8, 2020 Verifică dacă imediat după mufa de intrare nu ai şi o siguranţă SMD, mi s-ar părea logic să existe pentru cazul unei supratensiuni persistente....de obicei siguranţele sunt albe şi au marcat în clar curentul, de genul ,,2A,,. Link spre comentariu
nibas12 Postat Aprilie 9, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 9, 2020 Nu este ! Am rezolvat daca am dat-o jos functioneaza cu incarcatorul numai , incarca bateria deci este complet functional. Ramane cind reusesc sa idetific acea dioda zenner/transil /protectie sau ce o fi . Astept si alte pareri cam ce ar putea fi sau un echivalent care sa se gaseasca la noi in Romania . Cineva imi spunea ca acele coduri care sunt marcate piesele sunt puse intentionat de producatorii de placi de baza ca sa nu se poata identifica decit de ei . Nu cred ca imi va oferii producatorul vreodata ce componenta este . Producatorul placii este o firma care le face pentru alta firma, care le pune dupa asamblare Laptopului in vinzare . In acest caz fiind un Laptop Acer el nu face, decit ca aduna piesele componente de la terti(producatori) si asambleaza Latopurile si le pune in vinzare . Astept deci daca cineva ar putea sti ce piesa a fost aceea si in timp sa o schimb ca sa nu ard toata placa de baza . Link spre comentariu
modoran Postat Aprilie 9, 2020 Partajează Postat Aprilie 9, 2020 Orice dioda transil de 20V in capsula corespunzatoare. Toti distribuitorii mari livreaza rapid si in Romania. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum