Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incarcare acumulator camera prin usb

Sharky

Postări Recomandate

@Sharky Dioda pusa pe alimentarea de 5V nu face decat scada tensiunea de alimentare si partea de alimentare a camerei se chinuie sa scoata ceva curent pentru incarcare. Partial este ok pentru ca incarcarea la curent mic este benefica, dar daca tensiuniea pe acumulator totusi ajunge la 4.2V nu rezolvi mare lucru. 

Poti sa ne spui daca dupa vreo 2-3 ore de mers continuu, camera ajunge sa aibe "baterie plina" sau ea incarca in permanenta?

Doua diode antiparalel puse pe firul de + al bateriei ar "pacali" sistemul de incarcare cu aproximativ 0.4V, partea mai putin buna e ca tot cu 0.3-0.4 V iti decupleaza bateria si de la descarcare...deci intervalul de utilizare nu o sa mai fie 3.0-4.2 ci o sa ai util doar 3.4-3.8V. posibil sa fie suficient pentru oprirea in regim de siguranta. Dioda de descarcare poate fi un scotky si mai recuperezi pe partea de descarcare.

daca nu intelegi pot sa iti fac o schita ceva.

Link spre comentariu

Stiu ce zici, dar nu prea unde sa bag diodele alea, eventual daca desfac.

M-am gandit la asta. Pana acum cel mai mult am circulat 4 ore si bateria a scazut o liniuta imediat cum am scos mufa.

Posibil sa mearga, nu stiu liniuta aia cat e de precisa.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări