AlexSD Postat Aprilie 7, 2020 Partajează Postat Aprilie 7, 2020 Salutare, am și eu o problemă de rezolvat, și am intrat într-un impas chiar la începutul ei. Se dă convertorul Buck, cu următoarele date de proiectare: Trebuie să calculez Ton, C și F pentru primul subpunct. Să zicem că am ales o frecvență de 10kHz, am calculat Ton, problema se pune în momentul în care vreau să calculez L și C, am ales de exemplu L =10mH...în momentul în care aplic această formulă: Valoarea condensatorului C nu se regăsește în gama dată.. La această aplicație nu se folosește această formulă? Și dacă nu, cum aș putea să calculez valoarea condensatorului/bobinei? Mulțumesc anticipat! Link spre comentariu
AlexSD Postat Aprilie 7, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 7, 2020 Mulțumesc pentru răspuns, chiar în momentul acesta citeam și am mai găsit acest document: http://www.ti.com/lit/an/slva477b/slva477b.pdf Din pdf, am găsit formulele pentru a calcula C, și L, consider ca acestea ar fi formulele de calcul. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 7, 2020 Partajează Postat Aprilie 7, 2020 ΔIL = estimated inductor ripple current, see the following: The inductor ripple current cannot be calculated with Equation 1 because the inductor is not known. A good estimation for the inductor ripple current is 20% to 40% of the output current. (6) ΔIL = estimated inductor ripple current IOUT(max) = maximum output current necessary in the application Link spre comentariu
AlexSD Postat Aprilie 7, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 7, 2020 Acum 2 ore, miticamy a spus: ΔIL = estimated inductor ripple current, see the following: The inductor ripple current cannot be calculated with Equation 1 because the inductor is not known. A good estimation for the inductor ripple current is 20% to 40% of the output current. (6) ΔIL = estimated inductor ripple current IOUT(max) = maximum output current necessary in the application Da, mersi frumos, am reușit pe baza formulelor de mai sus să calculez valorile componentelor C și L. ΔIL este 20% din Io. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum