sk24bpo Postat Aprilie 30, 2020 Partajează Postat Aprilie 30, 2020 Baieti, ce tehnologie folositi in sursele voastre ? Hardswitching, cvasi-rezonanta, LLC ? Link spre comentariu
vijelie02 Postat Aprilie 30, 2020 Partajează Postat Aprilie 30, 2020 (editat) Sursa facuta de Maxente este cvasi-rezonanta. Sursa facuta de Marian e hardswitch. Si LLC parca Akos. Editat Aprilie 30, 2020 de vijelie02 Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 30, 2020 Partajează Postat Aprilie 30, 2020 Am intrebat si cand s-a facut topicul dedicat: de ce este cvasirezonanta sursa lui Maxente? Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 30, 2020 Partajează Postat Aprilie 30, 2020 Pentru ca e "aproape" rezonanta. Rezonanta este llc-ul lui Akos. La maxente e zcs parca ( sper ca nu le incurc ). Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 30, 2020 Partajează Postat Aprilie 30, 2020 Nu am auzit pana la 65 ani expresia "aproape rezonanta". Si ce anume constructiv sau in reglaj face diferita sursa Maxente de Akos? Link spre comentariu
vijelie02 Postat Aprilie 30, 2020 Partajează Postat Aprilie 30, 2020 Sursa lui maxente are frecventa fixa si nu e stabilizata. Sursa lui Akos are frecventa variabila si este stabilizata. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 30, 2020 Partajează Postat Aprilie 30, 2020 Sa zicem ca eu am 100 PDF-uri despre surse rezonante gasite cu G. Arata un singur document unde sursa rezonanta serie nestabilizata este numita cvasi-rezonanta. Deci Leco lupta din rasputeri sa obtina o tensiune perfect sinusoidala pe condensatorul serie, adica sa lucreze exact la frecventa de rezonanta iar sursa se numeste cvasi-rezonanta. Si o sursa care are frecventa variabila (adica doar intrun singur caz, aleator ajungea la rezonanta) se numeste rezonanta. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 30, 2020 Partajează Postat Aprilie 30, 2020 hardswitch suna ca ceva tare nasol. Link spre comentariu
vijelie02 Postat Aprilie 30, 2020 Partajează Postat Aprilie 30, 2020 Atunci rectificam: Maxente - sursa rezonanta cu frecventa fixa, nestabilizata. fara pfc. Akos - sursa rezonanta cu frecventa variabila, stabilizata. are pfc. Marian - sursa hardswitch cu frecventa fixa, nestabilizata. are pfc. Link spre comentariu
Marian Postat Mai 1, 2020 Partajează Postat Mai 1, 2020 (editat) Inainte de toate multi ani inainte Dl @miticamy. Apoi "aproape rezonanta" era o semi-gluma bazata pe traducerea expresiei, pacat ca n-a fost inteleasa... @vijelie02 are dreptate, nu confundam LLC-ul lui Akos cu ZCS/ZVS ce s-a facut de catre Leco, Maxente si altii. Vedeti atasamentul ( o parte din continut pentru ca ma incurca limita de 1Mb )... BROWN, M. (2001). Power Supply Cookbook (2nd ed.)5.pdf A 2-a parte... BROWN, M. (2001). Power Supply Cookbook (2nd ed.)11.pdf Editat Mai 1, 2020 de Marian Link spre comentariu
maxente Postat Mai 1, 2020 Partajează Postat Mai 1, 2020 Ce am facut eu numiti-o cum vreti voi, eu o numesc soft switching. Curentul si tensiunea prin transformator au o forma cat mai curata de pike-uri si oscilatii. Tranzistorii comutatori se deschid si se inchid cat mai curat. La ce surse hard switch am facut, mizeriile la comutarea in forta a tranzistorilor le-am mai redus cu snubbere dar nu am scapat de ele. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 1, 2020 Partajează Postat Mai 1, 2020 Pai daca te-ar cita cineva Axinte ti-ar conveni? Pana sa intru pe forum habar nu aveam de LLC. Probabil ca sursa lui LECO m-a facut sa caut pe net despre surse rezonante si am gasit sigur peste 100 referiri la ele. Si ca sa nu te pierzi in zecile de variante extragi ca o sinteza facuta de baieti care se vede ca se pricep. Asa ca sursa ta este primul tip. Link spre comentariu
maxente Postat Decembrie 23, 2020 Partajează Postat Decembrie 23, 2020 (editat) Acum 3 ore, mariobe a spus: Am văzut că în filtrare cerea 1 Farad !!! Numai acolo incape căruță de bani. O sursa in comutatie soft switch te scapa de multe probleme in cazul acestor amplifuri clasa A, mai ales la categoria bani investiti in alimentare, adica poti concentra restu de bani in racire carcasa etc. Evident asta daca nu esti speriat de cei inversunati care o tin langa cu vedeniile zgomotelor din comutatie Editat Decembrie 23, 2020 de maxente Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 24, 2020 Partajează Postat Decembrie 24, 2020 Acum 9 ore, maxente a spus: O sursa in comutatie soft switch te scapa de multe probleme in cazul acestor amplifuri clasa A, mai ales la categoria bani investiti in alimentare, adica poti concentra restu de bani in racire carcasa etc. Evident asta daca nu esti speriat de cei inversunati care o tin langa cu vedeniile zgomotelor din comutatie Exista o comunitatate extinsa ce apreciaza acest amplificator in clasa A si inainte de a construi unul m-am documentat indelung insa nimeni nu a bagat comutatia in alimentare dar daca crezi ca este posibil, ofera o schema capabila sa alimenteze acest gen de amplificator, ar putea fi posibil dar trebuie demonstrat acest lucru Link spre comentariu
merck Postat Decembrie 24, 2020 Partajează Postat Decembrie 24, 2020 (editat) 3 hours ago, popa marius said: Exista o comunitatate extinsa ce apreciaza acest amplificator in clasa A si inainte de a construi unul m-am documentat indelung insa nimeni nu a bagat comutatia in alimentare dar daca crezi ca este posibil, ofera o schema capabila sa alimenteze acest gen de amplificator, ar putea fi posibil dar trebuie demonstrat acest lucru O sursa in comutatie nu se realizeaza asa usor de catre oricine in regim DIY de aceea nu sunt amplificatoare cu surse pe "toate gardurile". Sursele in comutatie au fost folosite de zeci de ani insa pe timpuri performantele erau modeste, astazi performantele sunt in functie de cum vrea "muschiu' proiectantului", pentru ca pretul nu mai este astazi un impediment (nu mai suntem pe timpul lui ceasca unde un simplu BC107 te rupea la portofel). @maxente acum daca ai intrat in hora ... joaca! Pune o schema capabila pentru un Hiraga de 8W sau 30W (userii hotarasc care din ele) si cand este gata facem o cheta si platim proiectarea. Eventual dai comanda si la cianiz pentru PCB (tot contra cost bineinteles!). Ce zici? Sa fie ceva constructiv cum zicea iliescu! Editat Decembrie 24, 2020 de merck Link spre comentariu
Postări Recomandate