Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentarea amplificatoarelor din SMPS

Postări Recomandate

https://www.hammondpowersolutions.com/-/media/HPSMediaLibrary/HPS_article_Harmonic_Mit_FAQ.pdf?la=en&hash=E66E1AF56C1632F2227AF762777CE698

E vorba in principiu de trafurile din sistemele de distributie a energiei, dar este un document bun deoarece mentioneaza sarcinile non lineare, adica SMPS, VFD, care in curand vor creea probleme mari in sistemele de transport si distributie a energiei. 

Sarcini non lineare sunt cele care isi schimba impedanta odata cu aplicarea tensiunii, chiar daca tensiunea aplicata are forma sinusoidala curentul care strabate sarcina NU este sinusoidal. Din cauza asta este obligatoriu PFC la SMPS_uri.

Link spre comentariu
Acum 10 ore, der_doktor a spus:

https://www.hammondpowersolutions.com/-/media/HPSMediaLibrary/HPS_article_Harmonic_Mit_FAQ.pdf?la=en&hash=E66E1AF56C1632F2227AF762777CE698

E vorba in principiu de trafurile din sistemele de distributie a energiei, dar este un document bun deoarece mentioneaza sarcinile non lineare, adica SMPS, VFD, care in curand vor creea probleme mari in sistemele de transport si distributie a energiei. 

Sarcini non lineare sunt cele care isi schimba impedanta odata cu aplicarea tensiunii, chiar daca tensiunea aplicata are forma sinusoidala curentul care strabate sarcina NU este sinusoidal. Din cauza asta este obligatoriu PFC la SMPS_uri.

Deja sunt probleme cu distributia energiei electrice, poate ar merita sa verificati zinusul frecventei de 50Hz:reytre

Link spre comentariu

Intreb si eu cine este nea EMI asta de nu ma lasa sa ascult eu linistit un amplificator cu sursa SMPS?

Sa ma aliniez eu si la standarde? Chiar ma intereseaza de distributia energiei electrice?

Putem vorbi de emisii dar nu in cazul unor amarate de amplificatoare al caror plaje de frecventa urca pana in 0.1 MHz.

Pe bune acum. Maxente a realizat o sursa cvasi-rezonanta care se faleste cu o reducere a emisiilor emi. Sunt o multime de note de aplicatie care certifica acest lucru nu o spun eu. Ochiometric a respectat principiile de baza ale constructiei uni SMPS. Fara trasee lungi (inductante) fara suprafete suprapuse (capacitati). A mai fost un proiect comercial pe aici jalnic dar nu e cazul lui Maxente.

Dar nu e bine ca nu are o certificare de la dom' doctor.

Intrebare intrebatoare: Cat este  inductia la un traf normal poate toroidal si cat este la un traf dintr-o sursa in comutatie?

Corect ar fi fost sa ne definim termenii inaite. 

Editat de Mircea Crisan
Link spre comentariu
Acum 12 minute, Mircea Crisan a spus:

Intreb si eu cine este nea EMI asta de nu ma lasa sa ascult eu linistit un amplificator cu sursa SMPS?

Sa ma aliniez eu si la standarde? Chiar ma intereseaza de distributia energiei electrice?

Putem vorbi de emisii dar nu in cazul unor amarate de amplificatoare al caror plaje de frecventa urca pana in 0.1 MHz.

Pe bune acum. Maxente a realizat o sursa cvasi-rezonanta care se faleste cu o reducere a emisiilor emi. Sunt o multime de note de aplicatie care certifica acest lucru nu o spun eu. Ochiometric a respectat principiile de baza ale constructiei uni SMPS. Fara trasee lungi (inductante) fara suprafete suprapuse (capacitati). A mai fost un proiect comercial pe aici jalnic dar nu e cazul lui Maxente.

Intrebare intrebatoare: Cat este  inductia la un traf normal poate toroidal si cat este la un traf dintr-o sursa in comutatie?

Foarte confuz, specifica datele celor doua transformatoare si relevanta inductiei 

Link spre comentariu
La 27.12.2020 la 16:05, Mircea Crisan a spus:

Ca sa afli cine e ''nea EMI'', e suficient sa folosesti Google, daca nu ai carti care sa trateze aspectul asta.

''Ochiometric''...nu cred ca e vreo masuratoare electrotehnica.

Certificarea unor parametri se face doar prin masuratori cu aparate dedicate.

Ai masurat real vreodata inductia in vreun traf? Nu prea cred. Daca ai sti care e principiul de functionare al unei surse in comutatie si cum functioneaza un traf cu miez de fier, nu ai mai pune intrebari irelevante. Petre Tutea avea o vorba..aflatul in treaba la romani....

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări