merck Postat Decembrie 26, 2020 Partajează Postat Decembrie 26, 2020 Vreau sa fac. Ori pentru clasa A ori pentru tuburi ca astea vad ca nu sunt agreate de haudiofili! Link spre comentariu
maxente Postat Decembrie 26, 2020 Partajează Postat Decembrie 26, 2020 Pai deschide un subiect la alimentatoare, pui o schema si vedem ce putem face. Te pot ajuta din experienta mea cu ele. Multe detalii sunt deja scrise in sectiunea alimentatoare, documentatii sunt si pe net mal. Link spre comentariu
stryx Postat Decembrie 26, 2020 Partajează Postat Decembrie 26, 2020 Acum 21 ore, merck a spus: Daca ai un riplu de 20mV la 1A sau 60mV la 10A este foarte bine. Nu stiu cati reusesc cu o sursa clasica sa aiba un riplu de 60mV la 10A Multumesc pentru raspuns! O sursa de alimentare care indeplineste conditiile impuse de CISPR 32/EN 55032 este destul de buna pentru alimentarea unui amplificator in clasa A si/sau a unor echipamente de semnal mic (preamp/DAC)? Doua surse diferite, masuratori orientative: Sursa 450W Sursa 750W Multumesc in avans! Link spre comentariu
Haralambie Postat Decembrie 26, 2020 Partajează Postat Decembrie 26, 2020 Superb topic. Link spre comentariu
Mircea Postat Decembrie 26, 2020 Partajează Postat Decembrie 26, 2020 Dl doctor probabil va reveni cu testul propriu, demonstrand ca deformatiile formei de unda din retea nu trec decat prin trafurile prost dimensionate (miez care nu respecta regula transferului de putere). Greu de admis ca doar cei care nu masoara nimic sunt adevaratii fericiti. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 26, 2020 Partajează Postat Decembrie 26, 2020 De weekend, de sarbatoare, total (?) offtopic: Sursa de alimentare: Motor asincron 220V coliniar cu un alternator multifazic (15-40...). Numarul de faze ne face sa cautam diode dar ne scapa de grija valorii (dimensiunii) condensatoarelor. Daca punem si ceva volanta pe axul comun, scapam si de stabilizarea ciudata data de electronica. Cum ar arata si s-ar auzi un amplif cu tuburi (sau cu trasistori) alimentat cu asa ceva ? O seara frumoasa sa aveti. PS: Ok. Nu este SMPS si nici cu traf cu tole. Se poate sterge. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Decembrie 26, 2020 Partajează Postat Decembrie 26, 2020 (editat) @Mircea, chiar fără teste și măsuratori este plauzibil ca frecvențe de ordinul MHz să treacă datorită unui oarece cuplaj capacitiv (dintre primarul și secundarul trafului, de exemplu). E mai ușor de rezolvat cu filtre, în cazul surselor liniare. La comutatie ... deja ai ai băgat generatorul de mizerii în cutie, e mult mai dificil să elimini perturbațiile. Eu nu mă mai contrazic, aștept să văd dacă colegii fani SMPS pot face o sursă în comutație suficient de "curată" pentru a alimenta un amplificator cu lămpi. Editat Decembrie 26, 2020 de +_Florin_+ Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 26, 2020 Partajează Postat Decembrie 26, 2020 Acum 4 minute, +_Florin_+ a spus: @Mircea, chiar fără teste și măsuratori este plauzibil ca frecvențe de ordinul MHz să treacă datorită unui oarece cuplaj capacitiv (dintre primarul și secundarul trafului, de exemplu). E mai ușor de rezolvat cu filtre, în cazul surselor liniare. La comutatie ... deja ai ai băgat generatorul de mizerii în cutie, e mult mai dificil să elimini perturbațiile. Eu nu mă mai contrazic, aștept să văd dacă colegii fani SMPS pot face o sursă în comutație suficient de "curată" pentru a alimenta un amplificator cu lămpi. Da, asa vad si eu lucrurile ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 26, 2020 Partajează Postat Decembrie 26, 2020 1 oră în urmă, Mircea a spus: Dl doctor probabil va reveni cu testul propriu, demonstrand ca deformatiile formei de unda din retea nu trec decat prin trafurile prost dimensionate (miez care nu respecta regula transferului de putere). Greu de admis ca doar cei care nu masoara nimic sunt adevaratii fericiti. @Mircea, ceea ce afirmi nu are nici o logica si sunt convins ca la capitolul transformatoare ai cam lipsit de la lectii. Vrei sa deschidem un topic pe tema asta, ''transformatorul de retea si influenta perturbatiilor din retea asupra lui'' ? Daca esti bine pregatit la capitolul asta (transformatoare) si nu te sustragi discutiilor, eu sunt pro. Punem si teste practice alaturi de aspectele teoretice, iar cine va participa la discutii este obligat sa participe cu teste practice si sa mentioneze sursa informatiilor pe care le sustine. Nu o sa vorbeasca nimeni din auzite sau de pe net, doar cu link sau poze la ''carti''. Fara offtopic sau stalk_eri. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 26, 2020 Partajează Postat Decembrie 26, 2020 SMPS_urile care lucreaza cu o frecventa variabila functie de consum (sa zicem intre 100KHz si 200KHz) necesita filtre care sa acopere aceasta latime de banda si inclusiv armonicele semnalului dreptunghiular redresat. Daca forma semnalului mai contine si spike_uri distractia devine fierbinte. Si asta fara sa mai luam in considerare radiatia parazita EMI. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Decembrie 26, 2020 Partajează Postat Decembrie 26, 2020 La amplificatoarele cu lampi deranjeaza zgomotul din zona Mhz-ilor ? Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Decembrie 26, 2020 Partajează Postat Decembrie 26, 2020 Acum 17 minute, der_doktor a spus: Vrei sa deschidem un topic pe tema asta, ''transformatorul de retea si influenta perturbatiilor din retea asupra lui'' ? Eu sunt pentru, ar fi un topic extrem de binevenit întru clarificarea multor aspecte. Evident, topicul ar avea valoare dacă s-ar respectă condițiile; Acum 25 minute, der_doktor a spus: Punem si teste practice alaturi de aspectele teoretice, iar cine va participa la discutii este obligat sa participe cu teste practice si sa mentioneze sursa informatiilor pe care le sustine. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 26, 2020 Partajează Postat Decembrie 26, 2020 12 minutes ago, sk24bpo said: La amplificatoarele cu lampi deranjeaza zgomotul din zona Mhz-ilor ? Daca Megahertii sunt mai multi si apropiati, pot da intermodulatii in banda audio. Link spre comentariu
maxente Postat Decembrie 26, 2020 Partajează Postat Decembrie 26, 2020 (editat) Acum 43 minute, der_doktor a spus: Punem si teste practice alaturi de aspectele teoretice, iar cine va participa la discutii este obligat sa participe cu teste practice si sa mentioneze sursa informatiilor pe care le sustine. Nu o sa vorbeasca nimeni din auzite sau de pe net, doar cu link sau poze la ''carti''. Fara offtopic sau stalk_eri. Reformulez ca mi-a sters @Shambala mesajul, daca tot vrei teste pe bune la ce spui mai sus, nu crezi ca ar trebui inainte sa pui teste cu surse in comutatie sa demostrezi tot rahatul asta spus impotriva lor ??? Asta ca sa demonstrezi ca esti om serios. @Shambala, te rog frumos sa nu imi mai stergi posturile. Editat Decembrie 26, 2020 de maxente Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Decembrie 26, 2020 Partajează Postat Decembrie 26, 2020 Eu aș fi încăntat dacă fanii SMPS ar putea realiza o sursă "curată" măcar pentru aplicația consum fix (clasa A) anodic și filamente, dar tare mă îndoiesc! La consum variabil deja am rupt-o în fericire, mizeriile se întind pe un spectru mult mai larg fiind infinit mai greu de filtrat. Link spre comentariu
Postări Recomandate