shurubel Postat Aprilie 6, 2020 Partajează Postat Aprilie 6, 2020 Am bormasina asta meseriasa, veeeche.. istorica. Am regasit'o dupa ani buni, in pod. Problema- desi carbunii sunt buni, ea are bâzâit ciudat, face flama pe rotor si parca merge infranata. Ce poate fi defect? Sa curaţ rotorul? Ca are grafit intre lamele lui? Apoi... ar merge sa ii fac o adaptare si sa pun jucaria asta- regulator de turatie? Link spre comentariu
shurubel Postat Aprilie 6, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 6, 2020 Zic de piesa ASTA Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 6, 2020 Partajează Postat Aprilie 6, 2020 Posibil sa aiba probleme rotorul (scurturi sau intreruperi). Gasesti pe forum cum poate fi verificat. Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 6, 2020 Partajează Postat Aprilie 6, 2020 (editat) Are sigur defecte pe rotor dacă face scântei mari şi nu are turaţie.Vezi topicul de la Electrocasnice, despre testarea motoarelor universale cu rotor bobinat.https://www.elforum.info/topic/103553-verificarea-motoarelor-universale-cu-rotor-bobinat/ Editat Aprilie 6, 2020 de validae Link spre comentariu
shurubel Postat Aprilie 18, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 18, 2020 (editat) Revin. Am desfacut'o.. am constatat ca.. nu are niciun condensator. Am conectat alimentarea pe firele de la un flex (am scos carbunii ăluia, desigur). Flexul are condensator la contact. Acum se invartea mai bine dar.. s'a incins si dupa nitel timp a inceput sa fumege statorul. Rotorul pare ok. Mi'ar pare rau sa nu o pot repune in functiune. Pe rotor scrie in afara de 220v si seria... anul 1964. N'am intrat pe topicul recomandat.. inca. Lat edit- din intrerupatorul cu reglaj pus de mine in poza la inceput- nu iese niciun curent... am incercat conectand un motor de ventilator.. Editat Aprilie 18, 2020 de shurubel Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 18, 2020 Partajează Postat Aprilie 18, 2020 Dacă nu ai citit topicul dedicat diagnosticării motorului înainte de a-l testa e o greşeală.Acolo ai toate informaţiile necesare pentru a diagnostica orice motor cu rotor bobinat, nu numai de bormaşină sau flex.Sunt informaţii pe care alţi meseriaşi nu le-ar da decât copiilor lor sau unui ucenic mai serios....eu am pus şi poze plus filmare a procedeului. Link spre comentariu
shurubel Postat Aprilie 18, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 18, 2020 Acum 4 minute, validae a spus: Dacă Greseala nu are cum sa fie ca mi'am facut damblaua sa o desfac ma uit acum acolo. Multumesc! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum