sesebe Postat Aprilie 16, 2020 Partajează Postat Aprilie 16, 2020 Tocmai asta-i ca nu poti sa le astupi corect pe cele vechi. Vor genera vibratii si rezonante. Asta pe linga faptul ca mutarea portului din spate/lateral in fata schimba complet datele problemei. Lasa-le asa cum sint acum pt ca ai sa le strici si-i pacat de ele. Quadralele sint gindite si facute destul de bine. Link spre comentariu
Stavarache.i Postat Aprilie 16, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2020 (editat) Nu sunt Quadral, sunt Teufel. Eram curios frecventa de acordaj a incintei cu porturile astea acordate la fata cum se zice pe la noi. Basul coboara destul de mult. Wooferul are un fs destul de jos fata de multe difuzoare. Intradevar, are si mult spatiu ca sa coboare 130 L. Ca tot promisesem ieri o poza cu filtrul. Cam asa arata. Editat Aprilie 16, 2020 de Stavarache.i Link spre comentariu
Shambala Postat Aprilie 16, 2020 Partajează Postat Aprilie 16, 2020 (editat) Mutand portul in fata trebuie sa ai grija sa nu schimbi raspunsul in faza al acestuia. In acest caz nu e atat de simplu. In mod cert proiectasntii s-au gandit putin cand au adoptat acea forma si acele porturi. Nu zic ca nu se poate face, dar fara suparare, tu nu pari sa ai cunostintele necesare pt a o face corect (cu masuratori ). Tine seama ca 99% din masuratorile amatorilor postate pe net sunt complet false, si inca 99% din cei care citesc nu isi dau seama, nu au idee despre asta. Este foarte greu sa faci masuratori corecte la frecvente joase (in camera). Astuparea acelor porturi se face intai din interior, apoi se chituiesc si se aplica placile de mascare pe exterior. Editat Aprilie 16, 2020 de Shambala Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 16, 2020 Partajează Postat Aprilie 16, 2020 Mda, oricum arata foarte similar. Daca nu poti face o masuratoare de frecventa de acord cum ti s-a explicat mai sus atunci nu avem ce discuta despre modificat boxe. Nu te apuci tu un incepator intr-ale boxelor sa modifici un produs facut de niste profesioniti, proiectat si testat sute de ore, si asta doar pt ca te maninca undeva......decit doar daca vrei sa-l distrugi. Punte RLC ai? Ce valori au bobinele? Si care-i schema completa a filtrului? Link spre comentariu
Stavarache.i Postat Aprilie 16, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2020 Iti dai seama ca nu am schema filtrului, si nici ustensile de masurat. Nu sunt in tara, nu dispun de mai nimic aici. Ma gandeam sa aflu frecventa de acordaj al incintelor, si sa le astup, punand un port rotund frontal la aceasi frecventa. Link spre comentariu
Shambala Postat Aprilie 16, 2020 Partajează Postat Aprilie 16, 2020 (editat) Eu cred ca acele incinte au un sunet specific, atat datorita formei cat si a porturilor. Banuiesc ca sunt destul de pretentioase la pozitionarea in camera, dar daca o reusesti (adica sa gasesti un optim) basul jos va fi ajutat f mult (poate chiar cu +6dB in colt de camera). Mutand BR pe fata toata aceasta treaba se pierde, dispare. In schimb este posibil sa devina mult mai usor de pozitionat in camera. Fa o proba. Scoate tw si pune-l pe boxa (pe o pernita; iar daca trebuie ii prelungesti si firele). Acopera bine gaurile de BR s pune un tub de carton in gaura tw. Te joci cu lungimea cu ajutorul unui foarfece. Si iti faci o idee cum va suna. Editat Aprilie 16, 2020 de Shambala Link spre comentariu
Stavarache.i Postat Aprilie 16, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2020 Da,ele suna foarte bine, sunt multumit de sunet. Si da, pozitionate in colturi le am. Asta cu randamentul bun al boxelor in coltul camerei este vechi, si da, cele mai multe acolo dau randamentul maxim. Am un bas foarte profund si la un volum foarte mic, si le amplific cu o combina audio. Link spre comentariu
Mihai Cimpoeru Postat Aprilie 16, 2020 Partajează Postat Aprilie 16, 2020 Pana sa pui alte porturi, ia un raspel si rotunjeste intrarea si iesirea de la porturi. O sa scada foarte mult turbulentele si nu o sa mai fluture asa tare. Link spre comentariu
Stavarache.i Postat Aprilie 16, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2020 Nu am asemenea probleme Link spre comentariu
Mihai Cimpoeru Postat Aprilie 17, 2020 Partajează Postat Aprilie 17, 2020 Atunci de ce vrei sa modifici porturile? Link spre comentariu
Stavarache.i Postat Aprilie 17, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2020 Am spus in primul post. Din punct de vedere estetic. Link spre comentariu
Shambala Postat Aprilie 17, 2020 Partajează Postat Aprilie 17, 2020 Nu ai scris acolo asa ceva, dar in acest caz avea dreptate Sesebe.... Link spre comentariu
Stavarache.i Postat Aprilie 17, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2020 (editat) Ba eu stiu ca am scris. Si incerc sa reproduc fara sa vad acea postare. Am zis ca vreau sa modific portul, sa il pun pe panoul frontal ca este mai indicat ca portul sa fie pe fata daca este spatiu. Cineva ma si intreba ceva de obtinut in plus, si am zis ca nu caut sa imbunatatesc nimic, doar din punct de vedere estetic. PS. Adevarat, nu am zis in prima postare, am zis in a doua Editat Aprilie 17, 2020 de Stavarache.i Link spre comentariu
Shambala Postat Aprilie 17, 2020 Partajează Postat Aprilie 17, 2020 Ingineria inseamna precizie, asa ca pe a doua nu am recitit-o Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 17, 2020 Partajează Postat Aprilie 17, 2020 Lasă boxele asa cum sint. Asa au fost concepute asa trebuie sa moara. Dacă pui boxele în colturi oricum nu se vad porturile din spate și mai tare se va vedea portul dacă îl pui în fata. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum