Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare porturi bas reflex

Stavarache.i

Postări Recomandate

Tocmai asta-i ca nu poti sa le astupi corect pe cele vechi. Vor genera vibratii si rezonante.

Asta pe linga faptul ca mutarea portului din spate/lateral in fata schimba complet datele problemei.

Lasa-le asa cum sint acum pt ca ai sa le strici si-i pacat de ele. Quadralele sint gindite si facute destul de bine.

Link spre comentariu

Nu sunt Quadral, sunt Teufel. Eram curios  frecventa de acordaj a incintei cu  porturile astea acordate la fata cum se zice pe la noi. Basul coboara destul de mult. Wooferul are un fs destul de jos fata de multe difuzoare. Intradevar, are si mult spatiu ca sa coboare 130 L.

Ca tot promisesem ieri o poza cu filtrul. Cam asa arata.

ZvxT9hO.jpg

G5auu71.jpg

Editat de Stavarache.i
Link spre comentariu

Mutand portul in fata  trebuie sa ai grija sa nu schimbi raspunsul in faza al acestuia. 

In acest caz nu e atat de simplu. In mod cert proiectasntii s-au gandit putin cand au adoptat acea forma si acele porturi.

Nu zic ca nu se poate face, dar fara suparare, tu nu pari sa ai cunostintele necesare pt a o face corect (cu masuratori ).  Tine seama ca 99% din masuratorile amatorilor postate pe net sunt complet false, si inca 99% din cei care citesc nu isi dau seama,  nu au idee despre asta.  Este foarte greu sa faci masuratori corecte la frecvente joase (in camera).

Astuparea acelor porturi se face intai din interior, apoi se chituiesc si se aplica  placile de mascare pe exterior.

Editat de Shambala
Link spre comentariu

Mda, oricum arata foarte similar.

Daca nu poti face o masuratoare de frecventa de acord cum ti s-a explicat mai sus atunci nu avem ce discuta despre modificat boxe.

Nu te apuci tu un incepator intr-ale boxelor sa modifici un produs facut de niste profesioniti, proiectat si testat sute de ore, si asta doar pt ca te maninca undeva......decit doar daca vrei sa-l distrugi.

Punte RLC ai? Ce valori au bobinele? Si care-i schema completa a filtrului?

Link spre comentariu

Iti dai seama ca nu am schema filtrului, si nici ustensile de masurat. Nu sunt in tara, nu dispun de mai nimic aici. Ma gandeam sa aflu frecventa de acordaj al incintelor, si sa le astup, punand un port rotund frontal la aceasi frecventa.

Link spre comentariu

Eu cred ca acele incinte au un sunet specific, atat datorita formei cat si a porturilor. Banuiesc ca sunt destul de pretentioase la pozitionarea in camera, dar daca o reusesti (adica sa gasesti un optim) basul jos va fi ajutat f mult (poate chiar cu +6dB in colt de camera).

Mutand BR pe fata toata aceasta treaba se pierde, dispare. In schimb este posibil sa devina mult mai usor de pozitionat in camera.

Fa o proba. Scoate  tw si pune-l pe boxa (pe o pernita; iar daca trebuie ii prelungesti si firele). Acopera bine gaurile de BR s pune un tub de carton in gaura tw. Te joci cu lungimea cu ajutorul unui foarfece. Si iti faci o idee cum va suna. 

Editat de Shambala
Link spre comentariu

Da,ele suna foarte bine, sunt multumit de sunet. Si da, pozitionate in colturi le am. Asta cu randamentul bun al boxelor in coltul camerei este vechi, si da, cele mai multe acolo dau randamentul maxim. Am un bas foarte profund si la un volum foarte mic, si le amplific cu o combina audio. 

Link spre comentariu

Ba eu stiu ca am scris. Si incerc sa reproduc fara sa vad acea postare. Am zis ca vreau sa modific portul, sa il pun pe panoul frontal ca este mai indicat ca portul sa fie pe fata daca este spatiu. Cineva ma si intreba ceva de obtinut in plus, si am zis ca nu caut sa imbunatatesc nimic, doar din punct de vedere estetic. 

PS. Adevarat, nu am zis in prima postare, am zis in a doua :)

Editat de Stavarache.i
Link spre comentariu

Lasă boxele asa cum sint.

Asa au fost concepute asa trebuie sa moara. 

Dacă pui boxele în colturi oricum nu se vad porturile din spate și mai tare se va vedea portul dacă îl pui în fata. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări